Hollywood Records

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Hollywood Records
Hollywood
Тип лейбл звукозапису
Засновано 1989
Засновник(и) Майкл Айзнерd
Штаб-квартира Бербанк
Власник(и) Disney Music Groupd
Холдингова компанія Disney Music Groupd
Дочірні компанії Hollywood Basicd
hollywoodrecords.com(англ.)
CMNS: Hollywood Records у Вікісховищі

Hollywood Records — американський лейбл звукозапису, заснований 1989 року.

Історія лейблу[ред. | ред. код]

Компанію Hollywood Records було засновано 1989 року як відділення звукозапису Компанії Волта Діснея. Єдиним суттєвим успіхом лейблу за перші десять років існування було придбання прав на видання альбомів рок-гурту Queen в США. Щодо інших підписань, як то гурти The Party (інші мови), The Brian Setzer Orchestra (інші мови) та Danzig, вони не виправдали очікувань керівництва. В результаті 1998 року Hollywood Records позбулися близько десяти виконавців, замість цього підписавши контракти із новими артистами. Зокрема, рок-гурт Fastball (інші мови) та співачка Дженніфер Пейдж, чиї альбоми виходили на лейблі, принесли Hollywood Records суттєві прибутки[1].

Надалі головними зірками лейблу стали артисти, які здобули популярність завдяки телеканалу Disney Channel. У 2000-ні роки кумирами підлітків стали Майлі Сайрус, Демі Ловато та рок-гурт Jonas Brothers, у 2010-ті роки — Сабріна Карпентер. На початку 2020-х років Hollywood Records входив у склад Disney Music Group (інші мови) разом з іншим лейблом Walt Disney Records, але якщо на останньому переважно виходили саундтреки до продукції Walt Disney Animation, Disney+, Pixar та Lucasfilm, то на Hollywood Records — записи окремих артистів, а також музика до продукції 20th Century Fox, National Geographic, Hulu, Marvel, ESPN, ABC та інших підприємств[2].

Виконавці[ред. | ред. код]

Станом на 2024 рік до списку артистів лейблу входять[3]:

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Southall, 2003, с. 128.
  2. Newman, Melinda (13 травня 2021). Like the Stars It Launched, Hollywood Records Has Grown Up, Too. Billboard (амер.). Архів оригіналу за 19 травня 2022. Процитовано 5 травня 2024.
  3. Studios, W. M. A. Artists. Hollywood Records (англ.). Процитовано 6 травня 2024.

Література[ред. | ред. код]