Iron Man (відеогра)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Iron Man
Розробник Secret Level (Xbox 360, PS3)
Artificial Mind and Movement (Wii, PS2, PSP, DS, PC)
Видавець Sega
UA Софтпром
Дистриб'ютор Marvel Entertainment, Steam[1] і Nintendo eShop
Жанр(и) Бойовик
Платформа PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable, Wii, Nintendo DS, Xbox 360, Mobile, PC
Дата випуску 2 травня 2008
Режим гри однокористувацька гра
Вік. обмеження ESRB: TTeens
PEGI: PEGI 3
USK:
Технічні деталі
Носій DVD-DL (Xbox 360), Wii Optical Disc (Wii), Blu-ray Disc (PS3), DVD (PS2), UMD (PSP), Nintendo DS Game Card (Nintendo DS)
Офіційний сайт(англ.)

Iron Man — відеогра, заснована на однойменному фільмі та видана Sega. Випущена 2 травня 2008 року для платформ PlayStation 3Xbox 360 (розроблена Secret Level), PlayStation 2PlayStation PortableNintendo DSWii, Microsoft Windows (розроблена Artificial Mind і Movement) і мобільних телефонів.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Гравець керує Тоні Старком в костюмі Залізної Людини, який бореться з противниками і розвиває свій костюм. З озброєння доступні лазери, кулемет, самонавідні ракети і броньовані кулаки. Вмонтовані у костюм реактивні двигуни дозволяють літати, деякі місії розроблені спеціально під польоти. В разі загибелі Залізної людини починається міні-гра з повернення її до життя.

У версії для ПК нові деталі костюма відкриваються залежно від частоти використання певного виду зброї. На консолях — купуються за отримані після виконання місій кошти. Енергію можливо спрямовувати на двигуни, саму броню чи зброю[2].

Сюжет[ред. | ред. код]

Події гри в загальному повторюють події фільму і складаються з 12-и місій. Тоні Старка, всесвітньо відомого винахідника і власника компанії-виробника зброї Stark Industries, викрадають теорористи, щоб змусити його створити кілька ракет для власних потреб. В полоні Старк майструє з підручних матеріалів обладунки, з допомогою яких тікає. Повернувшись додому, Старк береться знищити озброєння Stark Industries, яке досі може бути використане для теорору.

Оцінки і відгуки[ред. | ред. код]

Версії для Windows, Nintendo DS, Wii, PS2 і PSP отримали в більшості негативні відгуки і низькі оцінки. З основних недоліків відзначалися бідний та повторююваний ігровий процес, низька якість графіки і погане управління. Разом з тим для PS2 відгуки були дещо більш позитивними, оскільки консоль не могла відтворювати графіку високої якості.

Версія для Xbox 360 отримала посередні сукупні оцінки в 48% на агрегаторі GameRankings та Metacritic[4], і для PS3 — 44%[5]. IGN оцінили гру в 3.8 бали з 10. GameSpot її було названо «найгіршою грою, в яку доводилося грати»[6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Steam — 2003.
  2. Вердикт > Iron Man. www.igromania.ru. Архів оригіналу за 8 грудня 2015. Процитовано 4 грудня 2015.
  3. Олег Козак. Iron Man // Gameplay. — Вип. № 7 (35), июль 2008. — С. 92.
  4. Iron Man for Xbox 360 - GameRankings. www.gamerankings.com. Архів оригіналу за 8 грудня 2015. Процитовано 3 грудня 2015.
  5. Iron Man for PlayStation 3 - GameRankings. www.gamerankings.com. Архів оригіналу за 8 грудня 2015. Процитовано 3 грудня 2015.
  6. Iron Man. GameSpot. Архів оригіналу за 24 вересня 2015. Процитовано 3 грудня 2015.

Посилання[ред. | ред. код]