Jabil Circuit

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Jabil Circuit
Jabil Circuit, Inc.
Тип Публічна компанія
Форма власності акціонерне товариство
Галузь Електронна промисловість
Спеціалізація Виробництво електроніки
Лістинг на біржі NYSEJBL
Складова S&P 500
Засновано 1966 ,  Детройт, Мічиган, США
Штаб-квартира Сент-Пітерсбург, Флорида, США
Територія діяльності 23 країни[1]
Ключові особи Mark Mondello — (CEO)
Тім Мейн (англ. Tim Main)
William E. Peters — (президент)
William D. Muir,Jr.
Виторг $17.2 мілліарди (2013)[1]
Співробітники 180 000[1]
jabil.com

Jabil Circuit — американська компанія, яка надає послуги з виробництва електроніки. Вона розробляє і виготовляє електричні монтажні плати для найбільших OEMs в широкому колі галузей, зокрема у виробництві автомобілів, ЕОМ, споживчих товарів, мережевого обладнання, периферійних пристроїв, медичній галузі та сфері телекомунікацій. Штаб-квартира "Джейбіл" знаходиться в місті Сент-Пітерсбург (Флорида). Компанія має 90 заводів у 23 країнах світу.[1]

Історія[ред. | ред. код]

"Джейбіл" заснували в 1966 Вільям Морін і Джеймс Голден в місті Детройт. Розпочалося все зі збирання монтажних плат на замовлення Control Data Corporation. Назва компанії "Джейбіл" походить від комбінації імен засновників (Джеймс і Білл). Значний прорив компанії відбувся в 1979, коли "Джейбіл" уклала масштабний контракт з General Motors. З того часу найбільшими її клієнтами є такі компанії, як Cisco Systems (16 % продаж), Philips Electronics (15 %), Hewlett-Packard (11 %) і Johnson Controls.

Заводи компанії "Джейбіл" розміщені в США, Бельгії, Бразилії, КНР, Великій Британії, Україні, Франції, Індії, Італії, Японії, Малайзії, Мексиці, Угорщині, Польщі, В'єтнамі і Сінгапурі. Чистий дохід від операцій компанії поза Північною Америкою становить 79 % від загального доходу, станом на 2003 рік. Голові компанії Вільяму Моріну та його родині належить майже 30 % акцій Джейбіл.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Офіційний вебсайт компанії [Архівовано 15 березня 2021 у Wayback Machine.](англ.)
  • ТОВ "Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед". Закарпатське інвестиційне агентство.
  • EMS Research On Jabil, Foxconn, Celestica, Flextronics, Foxconn, Solectron, Sanmina — Trends, Forecasts, Competitive Analysis [Архівовано 21 січня 2007 у Wayback Machine.](англ.)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Jabil Overview [Архівовано 15 жовтня 2014 у Wayback Machine.](англ.)