Kamacops

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Kamacops
Час існування: середній перм, 270–260 млн р. т.

Біологічна класифікація
Домен: Ядерні (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Земноводні (Amphibia)
Ряд: Темноспондили (Temnospondyli)
Родина: Dissorophidae
Підродина: Eucacopinae
Рід: Kamacops
Gubin, 1980
Види
  • К. acervalis Gubin, 1980
Посилання
Вікісховище: Kamacops
Віківиди: Kamacops
Fossilworks: 37031

Kamacops — рід темноспондилів з родини Dissorophidae. Відомий із середньої до пізньої пермі Росії.[1] Відомий з одного виду Kamacops acervalis, матеріал якого зберігається в Палеонтологічному інституті РАН. Kamacops є одним із наймолодших диссорофідів, поряд із Iratusaurus і Zygosaurus з Росії та Anakamacops із Китаю, і був одним із найбільших відомих диссорофідів із приблизною довжиною черепа 24–30 см.[1][2] Як правило, його визначають як близькоспорідненого Zygosaurus та північноамериканському Cacops[3]. Детальне дослідження області мозкової оболонки було виконано Шохом (1999),[2] одним із перших, хто дослідив цю область у диссорофідів. Це дослідження виявило значну косифікацію мозкової оболонки.

Опис[ред. | ред. код]

Ця тварина мала міцне і компактне тіло, яке підтримувалося чотирма потужними і відносно короткими кінцівками. Череп був широкий і сплощений. Очні ямки, на відміну від багатьох подібних тварин (таких як Cacops і Zygosaurus), були невеликими і розташовані на спині, подібно до крокодилів. Череп був помітно прикрашений, а також мав дві маленькі ніздрі.

Камакопс був досить великим порівняно з розмірами своїх близьких родичів і міг досягати в довжину 1,5 метра. Його спина повинна була бути захищена бронею, що складається з шкірних пластин, розташованих над хребтом.

Філогенія[ред. | ред. код]

Dissorophoidea
Micromelerpetontidae

Micromelerpeton

Amphibamidae

Platyrhinops

Doleserpeton

Olsoniformes
Trematopidae

Ecolsonia

Fedexia

Tambachia

Anconastes

Phonerpeton

Acheloma

Dissorophidae

Platyhystrix

Aspidosaurus

Conjunctio

Dissorophinae

Dissorophus

Broiliellus texensis

Broiliellus brevis

Broiliellus olsoni

Cacopinae

Brevidorsum

Admiral taxon

Rio Arriba taxon

Cacops morrisi

Cacops aspidephorus

Kamacops

Zygosaurus


Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Gubin, Yuri (1980). New Permian dissorophids of the Ural forelands. Paleontologicheskii Zhurnal (рос.). 1980: 82—90.
  2. а б Schoch, Rainer R. (1999). Studies on braincases of early tetrapods: structure, morphological diversity, and phylogeny - 2. Dissorophoids, eryopids, and stereospondyls. Neues Jahrbuch für Geologie und Paläontologie, Abhandlungen. 213: 289—312.
  3. Schoch, R. R. (2012). Character distribution and phylogeny of the dissorophid temnospondyls. Fossil Record. 15 (2): 121—137. doi:10.1002/mmng.201200010.