Kia Venga

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Kia Venga
Kia Venga
Виробник Kia
Роки виробництва 2010-2017
Попередник(и) Kia Soul
Наступник(и) Kia Stonic
Клас Мікровен
Двигун(и) Бензиновий двигун
Колісна база 2615 мм
Довжина 4068 мм
Ширина 1765 мм
Висота 1600 мм
Маса 1253–1455 кг
Споріднені Hyundai ix20
Kia Soul
Подібні Fiat Idea
Nissan Note
Honda Jazz
Opel Meriva

Kia Venga - легковий автомобіль, компактвен фірми Kia Motors. Вперше представлений на Франкфуртському автосалоні в серпні 2009 року. Продажі автомобіля в Європі розпочаті в 2010 році. Kia Venga розроблена в Німеччині і буде вироблятися у Словаччині. Всі двигуни оснащені системою Stop and Go і відповідають екологічним нормам - Євро-5.[1]

Опис[ред. | ред. код]

Kia Venga

Kia Venga створювався на основі кросовера Kia Soul, але має довшу на 65 мм колісну базу. Ця модифікація дуже багато дала мінівену. Venga на 20 см коротший, ніж Kia Cee’d, але має майже таку саму колісну базу, що позитивно відобразилось на просторі салону. Мінівен Venga став першим творінням Kia, дизайн якого розробляв новий дизайн-директор Peter Schreyer. Загалом, мінівен майже повністю відповідає Концепту №3, хіба що, у базових моделях Ви не побачите типового панорамного лобового скла, яке плавно переходить у дах. Між тим, шанувальники такої стилізації можуть побачити її у топовій Venga 3. Що стосується інших елементів екстер’єру, то у результаті збільшення колісної бази, зменшились передні та задні звіси. Таке рішення у поєднанні з широкою колією забезпечили мінівен достатньо низькою посадкою, що допомогло приховати висоту автомобіля. У моделях з 1.6-літровим двигуном висота автомобіля є помітно більшою, ніж у звичайному хетчбеку. Не дуже широкі А-подібні стійки даху та великі вікна, незвичні для такого компактного автомобіля, сприяють хорошій видимості. Великі, стрілоподібні передні фари роблять мінівен Venga схожим на мініатюрну копію Ford S-Max[2].

Ім'я[ред. | ред. код]

Venga в перекладі з іспанської мови позначає давай!.

Kia № 3[ред. | ред. код]

Kia № 3

Концепт Kia № 3 був показаний наЖеневському автосалоні у березні 2009 року. Незвичайність концепту полягає в скляному дасі з діагональною балкою.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. В Україні представили Kia Venga [Архівовано 19 березня 2011 у Wayback Machine.] (рос.)
  2. Как мы тестировали Kia Venga 2015. automoto.ua. Архів оригіналу за 5 жовтня 2016. Процитовано 5 жовтня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]