Kingdom Come: Deliverance II

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Kingdom Come: Deliverance II
Розробник Чехія Warhorse Studios
Видавець Австрія Deep Silver
Дистриб'ютор PlayStation Store, Microsoft Store, Steam і Epic Games Store
Жанр(и) Рольова відеогра
Платформа  Microsoft Windows
 PlayStation 5
 Xbox Series
Дата випуску 2024
Режим гри Однокористувацька гра
Мова англійська і чеська
Творці
Продюсер Мартін Кліма
Керівник(и) Даніель Вавра
Сценарист(и) Даніель Вавра
Ігродизайнер(и) Прокоп Їрса
Програміст(и) Томаш Благо
Композитор(и) Ян Валта, Адам Спорка
Технічні деталі
Рушій CryEngine
Носій цифрова дистрибуція
Kingdom Come
Попередня гра Kingdom Come: Deliverance
Офіційний сайт

Kingdom Come: Deliverance II (укр. При́йде Ца́рство: Визволення II) — рольова відеогра, яка розробляється чеською компанією Warhorse Studios та видається Deep Silver. Є прямим продовженням Kingdom Come: Deliverance, яка вийшла 2018 року. Планується до виходу у 2024 році.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Kingdom Come: Deliverance II є рольовою відеогрою у відкритому світі, події якої відбуваються під час громадянської війни у Богемії XV століття[1]. У грі присутні історично достовірні бої, а також на додаток до звичайної зброї ближнього бою, у другій частині гравець зможе використовувати арбалети та історичні ранні рушниці[1], що є нововведенням. Світ гри приблизно у два рази більший, ніж світ попередньої частини, та розділений на дві області, включаючи місто Кутна Гора[1]. Кількість ігрових катсцен також збільшилась — 5 годин, у порівнянні з 2 у грі-попередниці[1].

Вибори гравця впливатимуть на розвиток сюжетної лінії гри, також у другій частині з'являється механіка репутації — світ та NPC безпосередньо реагуватимуть на дії головного героя, наприклад на те, що він ходить голий у громадських місцях[2].

Сюжет[ред. | ред. код]

Події відбуваються у 1403 році у Богемії. Гра прямо продовжує першу частину, де Генрі прагне помститися Маркварту фон Ауліцу за спалення його села Скаліц і вбивство його сім'ї на тлі конфлікту між богемськими лордами і Сигізмундом, зведеним братом короля Чехії Вацлава IV, який викрав його, щоб заволодіти короною. Присягнувшись помститися за них, Генрі вступає на службу до лицаря сера Радзига Кобили і приєднується до боротьби з військами Сигізмунда[3].

Зовнішні відеофайли
Kingdom Come: Deliverance II Офіційний анонс гри на YouTube

Розробка[ред. | ред. код]

Warhorse Studios розпочинала розробку першої частини, коли студія налічувала всього лише 11 працівників[1]. В анонсі другої частини, співзасновник студії Даніель Вавра заявив, що над нею працюють вже 250 осіб[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е published, Fraser Brown (18 квітня 2024). Kingdom Come: Deliverance 2 is twice as big, introduces firearms and is coming this year. PC Gamer (англ.). Процитовано 18 квітня 2024.
  2. Editor, Alex Donaldson Assistant (18 квітня 2024). Kingdom Come: Deliverance 2 continues the realism-obsessed RPG series - and is set to release later this year. VG247 (англ.). Процитовано 18 квітня 2024.
  3. published, Brendan Lowry (18 квітня 2024). Kingdom Come: Deliverance 2 is coming in 2024, and it just got announced in the coolest way possible. Windows Central (англ.). Процитовано 18 квітня 2024.