La Libertad Avanza

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
La Libertad Avanza
Країна  Аргентина[1]
Засновник Хав'єр Мілей
Дата заснування 14 липня 2021
Ідеологія Консервативний лібералізм
Правий лібералізм
Правий популізм
Анархокапіталізм

Свобода Наступає (ісп. La Libertad Avanza (LLA)) — аргентинська політична коаліція правих і ультраправих партій, з консервативною ідеологією на соціальному та культурному рівні та лібертаріанською в економіці.

Історія[ред. | ред. код]

La Libertad Avanza була заснована 14 липня 2021 року Хав'єром Мілеєм та Вікторією Вільярруель напередодні парламентських виборів того ж року. До альянсу увійшли партії "Рух за інтеграцію та розвиток", "Об'єднані за свободу та гідність", "Рух пенсіонерів та молоді" та Лібертаріанська партія [2], яка представляла себе лише в окрузі Буенос-Айреса, де отримала 13,90% голосів у голосуванні до Національного конгресу та 13,82% на одночасних виборах до оновленого складу міської ради, утвердившись як третя політична сила в столиці після «Разом до змін» і «Фронт усіх»[3] .

Спочатку обмежена містом Буенос-Айрес, La Libertad Avanza згодом розширила свою територію діяльності на всю Аргентину, приймаючи в свої ряди різні партії, як на національному рівні Демократична партія, Лібертаріанська партія, Союз Блакиті та Білого, Партія віри та Федеральна партія оновлення та так і інших на провінційному рівні. Потім коаліція представила себе на національному рівні на загальних виборах 2023 року, отримавши 26,50% голосів на виборах до законодавчих органів і 29,99% на президентських виборах, вивівши свого кандидата Хав’єра Мілеї у другий тур, який він потім виграв з 55,69% [4] .

Примітка[ред. | ред. код]

  1. Victoria Villarruel apuntó contra Sergio Massa por participar de un acto de la Policía Federal: “Me parece escandaloso”
  2. ALIANZAS RECONOCIDAS POR DISTRITO AL 27 DE JULIO DE 2021 (ісп.).
  3. Javier Milei supera los 13 puntos y los libertarios se consolidan como tercera fuerza en la ciudad de Buenos Aires (ісп.). 12 settembre 2021.
  4. Risultati delle elezioni generali del 2023 (ісп.).

Інші проєкти[ред. | ред. код]