Looksery

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Looksery
Тип Дочірнє підприємство
Організаційно-правова форма господарювання приватна компанія
Засновано 2013
Засновник(и) Віктор Шабуров та Юрій Монастиршин
Закриття (ліквідація) 2015
Штаб-квартира Сан-Франциско, Каліфорнія, США
Власник(и) Snapchat
Співробітники 45
looksery.com

Looksery — софтверна компанія (Looksery, Inc.) та однойменний додаток корекції відео реального часу для мобільних пристроїв.

Компанія заснована в 2013 році в Сан-Франциско (США) та спеціалізується на технологіях модифікації потокового відео в режимі реального часу.

Програма Looksery розробляється підрозділом компанії в Сочі та Одесі[1]. Застосовані в програмі фільтри корекції зображення базуються на технології морфінгу. Фільтри відстежують форму обличчя та вирази і дозволяють коригувати відеозображення: змінювати колір очей, розмір носа, форму обличчя тощо.

У вересні 2015 стартап був придбаний за $ 150 млн[2], після чого проект був вилучений зі сховища безкоштовних додатків Android та iOS.

У червні 2016 компанія відкрила новий офіс у Києві, що спеціалізується на розробці нових фільтрів для Snapchat[3].

Застосунок[ред. | ред. код]

До придбання Snapchat Looksery був доступний, як окремий додаток для iOS і Android.[4] Мобільний додаток Looksery дозволяв користувачам імітувати свій зовнішній вигляд для фото- чи відеочату в режимі реального часу.[5] Крім того, користувачі могли ділитися фотографіями та відео через популярні соціальні мережі та месенджери.

Коли Snapchat запустив свій продукт Lenses, Looksery було вилучено як окремий продукт.

У червні 2014 року Looksery запустив на сайті краудфандингу Kickstarter програму, яка дозволяє виглядати краще у відеочаті.[6]

Нагороди[ред. | ред. код]

У 2014 році Looksery отримав нагороду за кращий інноваційний стартап на щорічній конференції SVOD у Кремнієвій долині.[7]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Приложение Looksery от украинских разработчиков позволяет менять внешний вид на селфи и в видеочате [Архівовано 4 жовтня 2015 у Wayback Machine.] (рос.)
  2. Сделка века: украинский стартап купили за $150 млн [Архівовано 18 вересня 2015 у Wayback Machine.] (рос.)
  3. Looksery открывает офис в Киеве. AIN.UA. Архів оригіналу за 29 серпня 2017. Процитовано 29 серпня 2017.
  4. Shankland, Stephen. ​Video beautification app Looksery reaches Android too. CNET (англ.). Процитовано 11 квітня 2023.
  5. Nast, Condé (30 грудня 2014). From Face-Morphing to Speed-Reading, the 10 Best Apps of 2014. Vogue (амер.). Процитовано 11 квітня 2023.
  6. Looksery Wants You to Accept That Live Video CallVideo meetings are dreaded by many an employee. However, improvements in bandwidth and technology from a recent Kickstarter standout may signal a change for the better.
  7. Roethig, Benjamin J. (20 червня 2014). Looksery Effects App Wins Startup Award at SVOD'14 Conference. Geek Beat (амер.). Архів оригіналу за 11 квітня 2023. Процитовано 11 квітня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]