Maximo

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Maximo: Ghosts to Glory
Розробник Capcom Digital Studios
Видавець Capcom
Жанр(и) action-adventure
Платформа PlayStation 2
Дата анонсу Японія 27 грудня 2001
США 11 лютого 2002
Європейський Союз 1 березня 2002
Дата випуску 27 грудня 2001
Режим гри Одноосібна гра
Вік. обмеження ESRB: TTeens
Творці
Ігродизайнер(и) Девід Сіллер, Скот Роджерс, Вільям Андерсон
Технічні деталі
Носій CD-ROM

Maximo (також відома як Maximo: Ghosts to Glory в США) - це 3D hack and slash платформер розроблений та виданий Capcom для PlayStation 2 . Гра, заснована на всесвіті Ghosts n'Goblins, але містить оригінальних персонажів створених мангакою Сусуму Мацусітою. Гра має сіквел Maximo vs. Army of Zin, що вийшов у 2003 році на PlayStation 2.

Ігровий процес

[ред. | ред. код]

Гра є пригодницьким бойовиком у тривимірному світі. Персонаж бореться з великою кількістю ворогів використовуючи щит і меч, як і в серії Ghosts n' Goblins, якщо персонаж отримує шкоду, то він втрачає свою броню, а пропустивши ще один удар - вмирає. Втративши все життя гравець може відкупитися від смерті і продовжити, але ціна з кожним разом зростатиме. У грі п'ять світів, кожен з яких містить чотири етапи та битву з босом .

Сюжет

[ред. | ред. код]

Лицар Maximo, повернувшись із чергового військового походу, виявив своє королівство пограбованим. Королівський радник Achille викликав злого демона на землю. Тепер всі дороги заповнені ордами мерців, а чотири мудрі чарівниці були ув'язнені в чотири вежі, розташовані в різних кутах королівства. Крім всього цього, Achille змусив подругу Maximo принцесу Софію вийти за нього заміж, і тепер гравець має врятувати чарівниць, відновити мир і порядок у королівстві та повернути собі свою дівчину.

Розробка

[ред. | ред. код]

Гра стала спробою поєднати світ гри Ghosts'n Goblins із художнім стилем мангаки Сусуму Мацусити. Спочатку гра розроблялася для Nintendo 64, пізніше цільовою платформою стала Dreamcast, а після цього PlayStation 2 [1] .

Дизайнери намагалися зробити гру у старому стилі та малювали рівні олівцем та ручкою [2] . Саундтрек гри склали ремікси мелодій з Ghouls'n Ghosts, написані Томмі Талларіко .

Оцінки преси

[ред. | ред. код]

Maximo отримала здебільшого позитивні рецензії. Оцінка на Metacritic становила 84/100. Японський журнал Famitsu оцінив гру на 31 із 40.

Гра продалася в Північній Америці тиражем більш ніж 400 000 екземплярів і набула статусу «PlayStation 2 Greatest Hits». Медіапортал IGN включив гру до списку 10 найскладніших ігор на PS2 [3] .

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Hardcore Gaming 101: Ghosts 'n Goblins. Hardcore Gaming 101. Архів оригіналу за 7 грудня 2009. Процитовано 3 лютого 2010.
  2. Sheffield, Brandon. Good Old Designs Spotlight on David Siller // Game Developer[en]. — United Business Media, 2009. — Т. 16, № 10 (11). — С. 5. Процитовано 2018-04-13.
  3. IGN staff (27 квітня 2005). The Top 10 Most Challenging PS2 Games of All Time. IGN. Архів оригіналу за 27 жовтня 2016. Процитовано 15 квітня 2016.