Microsciurus flaviventer

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Microsciurus flaviventer

Біологічна класифікація
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Підтип: Черепні (Craniata)
Інфратип: Хребетні (Vertebrata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Підклас: Звірі (Theria)
Інфраклас: Плацентарні (Eutheria)
Надряд: Гризуни (Rodentia)
Ряд: Мишоподібні (Muriformes)
Родина: Вивіркові (Sciuridae)
Підродина: Sciurinae
Триба: Sciurini
Рід: Microsciurus
Вид: M. flaviventer
Microsciurus flaviventer
(Gray, 1867)
Ареал
Ареал
Посилання
Вікісховище: Microsciurus flaviventer
Віківиди: Microsciurus flaviventer
EOL: 320732
ITIS: 632388
МСОП: 13410
NCBI: 45477

Microsciurus flaviventer — вид ссавців з родини Вивіркові (Sciuridae). Молекулярні дані свідчать про те, що це комплекс видів.

Опис[ред. | ред. код]

Загальна довжина 250–273 мм. Хвіст, як правило, коротший, ніж довжина голови й тіла; вінг відносно тонкий, звужується до кінчика і посипаний шерстю брудно-білого кольору. Верхні частини тіла в основному коричневі, з дрібною сивиною і від червонуватого до оливкового кольором. Живіт густо вкритий волоссям, від глибоко до блідо-оранжевого кольору, з яскравим забарвленням на грудях. Вуха короткі, не стирчать над верхівкою голови. Хутро за вухами блідо-жовтого кольору з короткими волосками не помітними над ободом вуха.

Поширення[ред. | ред. код]

Цей вид живе в басейні Амазонки: Колумбія, Еквадор, Перу і Бразилія на захід від Ріо-Негро і р. Журуа. Вертикальний діапазон поширення до 2000 м н.р.м. Уподобання середовища проживання і екології цього виду невідомі. населяють оповиті туманом ліси, але, схоже, полюбляють пальмові ліси.

Поведінка[ред. | ред. код]

M. flaviventer використовує всі рівні лісу, від рівня землі до крон. Основні види діяльності обмежені висотою до 5 метрів, використовуючи в основному грубі, вертикальні стволи. Це в основному денна тварина. Хоча M. flaviventer, як правило, поодинокі, їх можна побачити в парах, особливо під час шлюбного сезону. Живляться членистоногими. Вони також харчуються речовиною, яку зішкрябують з кори дерев; також харчуються фруктами і горіхами пальм. Загалом, дрібні гризуни часто потрапляють у меню для хижих, хижих птахів, і опортуністичних м'ясоїдних тварин усіх видів. Хоча немає ніяких конкретних повідомлень, M. flaviventer, розумно припустити, є здобиччю таких.

Відтворення[ред. | ред. код]

Немає ніяких даних про шлюбну систему цієї тварини.

Загрози та охорона[ред. | ред. код]

Основні загрози цьому виду, якщо такі є, невідомі. Подальша робота з оцінки стану охорони цього виду необхідна.

Джерела[ред. | ред. код]