Mitsubishi Proudia

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Mitsubishi Proudia
Mitsubishi Proudia (BY51)
Виробник Mitsubishi
Роки виробництва 19992016
Попередник(и) Mitsubishi Debonair
Клас Люкс-автомобіль
Стиль кузова седан
Двигун(и) Бензинові
Подібні Nissan Cima
Toyota Crown

Mitsubishi Proudia — представницькі седани, що виробляються фірмою Mitsubishi з 1999 року і прийшли на заміну Mitsubishi Debonair.

Перше покоління[ред. | ред. код]

Mitsubishi Proudia (S32A)
Салон

Протягом довгого часу флагманом легкових автомобілів, що випускалися під маркою Mitsubishi, вважалася модель Debonair. Однак в 1999 році цю нішу зайняв автомобіль, який отримав назву Proudia. Насправді ж ця нова машина була розроблена і запущена у виробництво на базі Debonair останнього покоління. Інакше кажучи, автомобіль Proudia слід розглядати, як продовження модельного ряду Debonair. Назва Proudia походить від злиття двох морфем: «prou» — від англійського слова proud, тобто «гордість», і «dia» — від англійського еквівалента японському слову «bishi» (слово «Mitsubishi» перекладається як «три діаманти»), тобто є «diamond». Автомобіль був розроблений спільно з південнокорейською компанією Hyundai. Відповідно до цього був організований і спільний випуск цієї машини. В каталозі автомобілів, що випускаються компанією Hyundai, модель значилася як Equus.

Машина має довжину понад 5 метрів і входить до групи великих седанів. Цікаво, що на момент появи моделі на внутрішньому японському ринку всі седани «великої» групи мали в довжину не більше 5 метрів, тому в даному разі цей автомобіль — свого роду виклик усталеним традиціям. Машина була призначена для обслуговування VIP-персон, і в ній все, здавалося, було доведено до досконалості. Але, схоже, нікого крім керівництва родинних Mitsubishi компаній ця представницька модель не зацікавила. Втім, як і колишня VIP-модель Mitsubishi Debonair.

Автомобіль оснащувався або 6-циліндровим двигуном об'ємом 3,5 літра, або 8-циліндровим мотором, робочий об'єм якого складав 4,5 літра, обидва — з V-подібним розташуванням циліндрів. Подовжена на 300 мм 4-місцева версія машини з кузовом типу «лімузин» отримала власну назву Mitsubishi Dignity.

Двигуни[ред. | ред. код]

Модель Роки випуску Двигун Об'єм Потужність
3,5 l V6 6G74 1999-2001 6-циліндровий Бензиновий 3497 см3 240 к.с. при 5500 об/хв
4,5 l V8 8A80 1999-2001 8-циліндровий Бензиновий 4498 см3 280 к.с. при 5000 об/хв

Друге покоління[ред. | ред. код]

Mitsubishi Proudia (BY51)

Зробивши упор на позашляхову тематику, в Mitsubishi до початку другого десятиліття нинішнього століття залишилися без флагманської моделі. І звернулися за допомогою до Nissan. В результаті седан F-класу Dignity другого покоління і його короткобазна версія Proudia є копіями, відповідно, Cima і Fuga. Втім, про просту заміну емблем все-таки говорити не можна. Обом представницьким седанам від Mitsubishi настільки змінили передню частину кузова, що в анфас вони зовсім не нагадують базові моделі.

Із комплектацій в порівнянні з Nissan залишилися близькі до максимальних. Тобто шкіряна оббивка, дерев'яні вставки, якісна аудіосистема і багато електроніки: камери, що дають круговий огляд, радарний круїз-контроль і інше. Dignity, яка більша за Proudia і по колісній базі, і по довжині на 150 мм, природно, розкішніша.

Proudia має задный або повний привід з 7-ст. АКПП. Двигуни — V6 обсягом 2,5 і 3,7 л з віддачею в 225 і 333 к.с.

Двигуни[ред. | ред. код]

  • 2.5 L Nissan VQ25HR V6
  • 3.7 L Nissan VQ37VHR V6

Посилання[ред. | ред. код]