Music of Changes

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Music of Changes
Композитор Джон Кейдж
Видано 1951
Інструментування фортепіано

Music of Changes (англ. Музика змін) — твір Джона Кейджа, написаний у 1951 році. Твір присвячений Девіду Тюдору. Назва твору пов'язана із тим, що Кейдж застосовував на етапі композиції операції з випадковістю, засновані на китайській Книзі змін. Проте цей твір не передбачає імпровізації чи іншої довільності у структурі на етапі виконання — усе в ньому є чітко занотовано. До того ж, Кейжд застосовує пропорційну нотацію, коли один дюйм паперу відповідає одній четвертій ноті. Окрім гри на клавіатурі Кейдж застосовує у цьому творі такі прийоми, як гра безпосередньо на струнах (зачіпаючи їх нігтями та вдаряючи по них перкусійними паличками), удар кришкою від клавіатури тощо.[1] Музика змін звучить близько 45 хв і складається з чотирьох частин.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. John Cage Complete Works. johncage.org. John Cage Trust. Архів оригіналу за 16 серпня 2016. Процитовано 24 липня 2016.
  2. Grant Chu Covell (2006-04). 1951 and Cage’s Music of Changes. La Folia. Архів оригіналу за 29 червня 2016. Процитовано 24 липня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Music of Changes