mxmtoon

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
mxmtoon
Зображення
виступ mxmtoon в вересні 2019
виступ mxmtoon в вересні 2019
Основна інформація
Повне ім'я Maia Xiao-En Moredock-Ting
Дата народження 9 липня 2000(2000-07-09)[1] (23 роки)
Місце народження Окленд, Каліфорнія, США[1]
Роки активності 2017 — тепер. час
Громадянство США
Професії авторка-виконавиця, ютуберка, відеоблогерка, телепродюсерка
Освіта Lick-Wilmerding High Schoold
Інструменти укулеле
Жанри поп[2], Бедрум поп, лоу-фай хіп-хопd, поп-фолк, відеоблог і інді-поп
Псевдоніми Mxmtoon[1]
Лейбли AWAL
mxmtoon.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

mxmtoon[a] — американська співачка, авторка пісень та ютуберка (також знана як Майя) з Окленда, штат Каліфорнія, відома своїм співом та грою на укулеле. Народилася 9 липня 2000 року. Її самовиданий EP-альбом у 2018 році, Plum Blossom, записаний на її ноутбуці в гостьовій спальні батьків, транслювався понад 100 мільйонів разів. Свій дебютний альбом «The Masquerade» Майя випустила у вересні 2019 року.

Раннє життя[ред. | ред. код]

Майя народилася 9 липня 2000 року[6], в Окленді, штат Каліфорнія, і виросла біля озера Меррітт[7][8]. Вона є китайською американкою з боку матері, а також німкеня та шотландка — з боку батька.[7] Вона описує себе як «Хапа», оскільки вона зростала в китайській культурі. Протягом всього свого шкільної життя вона любила уроки мистецтва та архітектури[7]. Вона почала захоплюватися музикою з юних років. Її брат брав уроки скрипки, а в першому класі до нього приєдналася Майя. Кілька років потому вона почала грати на класичному віолончелі та трубі[9].

У п'ятому класі Майя пройшла прослуховування у шкільну рок-групу. В очікуванні прослуховування віолончелю її попросили заспівати пісню Оазиса «Wonderwall». В результаті вона приєдналася до вокаліста, де виконала пісню «The Middle» Джиммі Ет Ворлда. У шостому класі Майя почала брати уроки гри на гітарі у свого батька. Співачка вперше використала ім'я «mxmtoon» у своєму Інстаграм-аккаунті, у якому вона малювала мультиплікаційні скетчі для своїх 500 підписників, більшість яких були незнайомцями. Майя запустила свій YouTube канал і почала грати на укулеле у середній школі. Вона написала свою першу пісню у віці 13-ти років.

Кар'єра[ред. | ред. код]

2017—2018: «Falling for U», plum blossom[ред. | ред. код]

Все почалося з записів у GarageBand[10] у гостьовій спальні батьків, [4][11] створення перкусійних композицій за допомогою стайлерів для волосся[12]. Майя почала самостійно випускати пісні на YouTube під псевдонімом «mxmtoon» у 2017 році[13]. Після першої спроби написання комедійних пісень вона почала писати пісні, які передавали її емоції, наприклад «feelings are fatal»[12], для створення якої знадобились лише мікрофон та GarageBand[7]. Наразі пісня має понад 55 мільйонів прослуховувань на Spotify. Її колаборація у 2017 році з японським лоу-фай продюсером Peachy, «Falling for U», досягла майже 40 мільйонів прослуховувань на Spotify до червня 2019 року[14]. Майя вирішила таємно випускати пісні, проте згодом була змушена розповісти усе сім'ї та друзям через стрімке набирання популярності в Інтернеті[15]. 2018 року Майя випустила свій дебютний EP, Plum Blossom, який був оцінений Earmilk,[16] i-D[10] і Hypebeast,[17][18] і до серпня 2019 року отримав понад 100 мільйонів прослуховувань на Spotify[4][19]. Сингл EP «I Feel Like Chet» є даниною поваги одному з її улюблених джазових музикантів Чету Бейкеру[20].

Після закінчення школи Майя взяла «рік перерви», відклавши поступлення в коледж, щоб зосередитися на своїй музиці[21]. Вона планувала навчатися архітектурі після закінчення середньої школи, доки її музика не стала вірусною в квітні 2018 року[22]. У листопаді 2018 року вона оголосила про свій «Plum Blossom Tour»[23], який був повністю розпроданий. Тур спочатку був запланований на п'ять концертів в США[14] з колегою з Каліфорнії, співаком-виконавцем Khai Dreams, у березні 2019 року[16][18]. Згодом його розширили на додаткові концерти в Північній Америці та Європі,[4][24][25] включаючи перші виступи для bedroom pop YouTuber Cavetown у Великій Британії.[26][27][28] Майя вперше з'явилася на білборді на Таймс-сквер, коли Spotify рекламував її сингл «Dream of You» для їхнього плейлиста New Music Friday[29][30].

2019–дотепер: The Masquerade, Kobalt[ред. | ред. код]

До виходу альбому The Masquerade Spotify оголосив про випуск 21 Days, музичного подкасту, який спостерігатиме за Майєю, поки вона працює над альбомом у Нью-Йорку[31][32]. Ліз Гейтлі із Spotify похвалила Майю, заявивши, що "у неї, очевидно, вже багато підписників, але цього недостатньо. Людина має бути справжньою, і ми відчули, що вона має і те, і інше "[31]. Подкаст включає в себе вісім-епізодів звукового щоденника, у якому є інтерв'ю з членами сім'ї, друзями і співробітниками, в тому числі продюсера альбому Cavetown [31][32].

Дебютний студійний альбом Майї, The Masquerade, вийшов 17 вересня 2019 року[15]. Альбом досягнув 17-го місця у US Heatseekers Chart та 45-го місця в US Indie Albums Chart[33][34]. Сингл «Prom Dress» з альбому натхненний подіями з її життя і стосується соціальної тривоги та проблем, які виникають у підлітків у сучасному суспільстві[35]. Пісня транслювалася понад 90 мільйонів разів на Spotify[36], і була використана в 100 000 відео на TikTok[22]. Бек-каталог пісень Майї також отримав десятки мільйонів онлайн-прослуховувань[37].

Джошуа Боте з Paste описав альбом з десяти треків як «потішний тві-поп, що випалює справжній пафос з інтернет-знаменитості mxmtoon». Метт Юйітунг з Exclaim! писав: «[Майя] приносить у свою дебютну пластинку іронічний гумор і ліричні записки зі щоденника, нагадуючи про внесок Френкі Космос

У вересні 2019 року Майя розпочала свій аншлаговий «The Masquerade Tour» по Північній Америці та Великій Британії[38]. Свій перший графічний роман «The Adventures of Mxmtoon: The Masquerade» вона випустила в жовтні 2019 року. Кірстен Спруч із Billboard написала "Роман легко поєднується з альбомом, втілюючи в собі її інтровертні підліткові тенденції та вільну творчість "[39]. Гейб Бергадо з Teen Vogue описав книгу як «захоплюючу, чарівну візуальну подорож, що доповнює мрійливий альбом»[36]. Додатково Майя випустила анімаційний короткометражний фільм, що супроводжує графічний роман, в листопаді 2019 року[36].

У листопаді 2019 року Майя анонсувала у своєму Твіттері, що приєднається до американського співака та композитора Lauv для його літнього туру по Азії у 2020 року, в підтримку його альбому How I'm Feeling[40].

19 листопада 2019 року Kobalt Music Group оголосила, що запрошує Mxmtoon до їхнього лейблу за глобальною видавничою угодою[41]. Ця угода включатиме в себе адміністративну та творчу підтримку наявних і майбутніх альбомів та робіт[42]. Емілі Байнс, старший креативний директор Kobalt, сказала: «Mxmtoon — це саме той тип перспективного креативу, з яким ми мріємо співпрацювати в Kobalt. Її бачення, поєднане із прагненням її команди здійснити це, є непохитним. Ми будемо чути схоже від Майї ще дуже довго»[43].

22 листопада 2019 року Майя випустила альбом The Masquerade (The Edits) . В EP є ремікси на пісні з The Masquerade від таких виконавців, як Chloe Lilac, Alexander 23 і Chloe Moriondo[44]. У листопаді 2019, Dork додав Майю у їх список Hype 2020 року[45], разом з іншими артистами, наприклад Girl in Red, Beabadoobee і Maisie Peters[46].

У грудні 2019 року Майя перезаписала пісню «Prom Dress» на Сімліш, вигаданій мові, що використовується в іграх The Sims, щоб допомогти просуванню. Версія Сімліш була додана до The Sims 4 12 грудня 2019 року[47][48]. Через тиждень Майя випустила кліп на «Unspoken Words», який обертається навколо її китайсько-американського виховання, а також стосунків із бабусею з Китаю[49][50].

У січні 2020 року Майя випустила свій перший сингл 2020 року «Fever Dream»[51]. Після «Fever Dream» Майя випустила EP Dawn in April. В інтерв'ю «Сорок п'ять» Майя розказала про EP: "це великий прогрес. Я хотіла зробити EP, що витончено скаже спасибі і до побачення минулим розділам mxmtoon, а також моєму дебютному альбому та першому EP ".[52]

Сприйняття[ред. | ред. код]

"Я можу бути настільки смішною, наскільки хочу, але я також можу бути емо-підлітком і людиною, наче дві сторони."

Музика співачки-композиторки[53] описується як «теплі фолк-поп мелодії з акустичними орнаментами», [18] «одна частина акустичного-попу а-ля Кіна Гранніс, змішана з різким ліризмом та авангардом, мелодії, подібні до Фіони Епл або П. Дж. Харві» [54] які «досліджують такі теми, як випробування любові, бути тягарем для найближчих людей та зв'язок із спадщиною сім'ї».[11][4] Джошуа Боте з Paste писав, що Майя «може бути автором пісень, необхідним новому поколінню», зазначивши, що вона «створена для цих часів» і «озброєна укулеле, сардонічним шармом та кмітливістю в соціальних мережах»[55].

Грант Рінднер з Nylon писав: «Завдяки бажанню висвітлювати теми, про які вона рідко чує, на які звертаються інші виконавці, і чіткому розумінню того, як зв'язатися зі своєю аудиторією, вона постала чарівною і привабливою співачкою-композиторкою»[56]. Після відвідування виступу Майї в театрі Грамерсі, Бріана Янгер з The New Yorker написала: «Вона співала про рутинні проблеми підлітків, таких як невпевненість в собі і нерозділене кохання, з емоційною вишуканістю, яка нагадала нам, що існують деякі речі, які ми ніколи не переростемо»[57]. Джо Коскареллі з New York Times порівняв бедрум-поп Майї зі стилем Girl in Red, Clario і Beabadoobee, а також з фолк- попом «простоти» Регіни Спектор та The Moldy Peaches. Її менеджер, Макс Гредінгер, представив її Біллі Айліш та Шону Мендесу як потенційну суперзірку[5].

Коскареллі писав: «Майя, яка переповнена серйозністю і веселощами, зовсім випадково сама створила незалежну міні-імперію.»[5] Боте описав Майю як «справді дуже хорошу в Інтернеті»[55]. Майя ділиться своїми веселими відео на платформі TikTok, де зібрала 2,2 мільйона підписників і 88 мільйонів лайків станом на вересень 2020 року[58] На сьогоднішній день вона з'являлась у Vine, Tumblr, Facebook, Twitch, Snapchat, Bandcamp, Pinterest та SoundCloud, а також у TikTok[5]. Її музика транслювалася понад 300 мільйонів разів на всіх онлайн-платформах[29].

Творчість[ред. | ред. код]

Вплив[ред. | ред. код]

Arctic Monkeys, The Black Keys, Sufjan Stevens та Елліотт Сміт [59] дуже вплинули на творчість Майї.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Майя ідентифікує себе як «молода бісексуальна кольорова жінка з сім'ї іммігрантів» та нині[коли?] живе у районі затоки Сан Франциско, де вона пише, записує і продюсує свою власну музику з гостьової кімнати у домі батьків. Вона закінчила старшу школу у липні 2018. Поки Майя росла, її батьки грали ритм-енд-блюз та хіп-хоп, включаючи Salt-N-Pepa та A Tribe Called Quest, яких вона досі слухає для ностальгії.

Дискографія[ред. | ред. код]

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

Назва Деталі Пікові позиції чартів
US Heat. US Indie
[34]
The Masquerade
  • Вийшов: 17 вересня 2019 р
  • Лейбл: Самовипуск
  • Формат: CD, цифрове завантаження, потокове передавання, вініл
17
45

EP[ред. | ред. код]

Заголовок Деталі
Plum Blossom
  • Вийшов: 7 грудня 2018 року
  • Лейбл: Самовипуск
  • Формат: CD, цифрове завантаження, потокове передавання, вініл
Plum Blossom

(перероблено) [60]

  • Вийшов: 26 квітня 2019 р
  • Лейбл: Самовипуск
  • Формат: цифрове завантаження, потокове передавання
The Masquerade

(перероблено) [44]

  • Вийшов: 22 листопада 2019 р
  • Лейбл: Самовипуск
  • Формат: цифрове завантаження, потокове передавання
Dawn
  • Вийшов: 22 квітня 2020 р
  • Лейбл: Самовипуск
  • Формат: цифрове завантаження, потокове передавання
Dawn

(перероблено)

  • Вийшов: 24 липня 2020 р
  • Лейбл: Самовипуск
  • Формат: цифрове завантаження, потокове передавання
Dusk[61]
  • Вийшов: 1 жовтня 2020 р
  • Лейбл: Самовипуск
  • Формат: цифрове завантаження, потокове передавання

Сингли[ред. | ред. код]

Як головний артист [62]

Назва Рік Нагороди Альбом
«1-800-DATEME» 2017 Не альбомний сингл
«Life Online»
«Please Don't»
«Hong Kong»
«Stuck»
«Birdie»
«The Sideline»[63]
«The Idea of You» Plum Blossom
«Feelings are Fatal»
«Cliché»
«I Feel Like Chet» 2018
«Porcelain»
«Temporary Nothing»
«Don't Play Your Card» Не альбомний сингл
«My Way» 2019
«Prom Dress» The Masquerade
«High & Dry»
«Seasonal Depression»
«Blame Game»
«Dream of You»
«Fever Dream» 2020 Dawn
«Quiet Motions»
«Lessons»
«Bon Iver» Dusk
«Ok on Your Own»
(за участі Carly Rae Jepsen)


Як відомий артист [65]

Назва Рік Нагороди Альбом / EP
«Falling for U»

(Peachy! за участі mxmtoon

2017 рік Не альбомні сингли
«Maybe I Shoudn't»
(Mochi за участі mxmtoon (Mochi за участі mxmtoon)
«So Mean»
(Afternoon за участі mxmtoon (Afternoon за участі mxmtoon, Samsa & Love-Sadkid)
«We Used To Talk Like Every Night»
(Isiah A. за участі mxmtoon) (Isiah A. за участі mxmtoon)
2019 р
«Walk but in a Garten»
(LLusion за участі mxmtoon)
2020 рік

Бібліографія[ред. | ред. код]

Графічні романи[ред. | ред. код]

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Рік Організація Премія Робота Результат Прим.
2019 Dork Hype List 2020 Самостійна Включено [45]
2020 NME The NME 100 Включено [66]

Тури[ред. | ред. код]

Хедлайнер

  • Plum Blossom Tour (2019) [23]
  • The Masquerade Tour (2019) [38]

Підтримка

Виноски[ред. | ред. код]

  1. [ɛm.ɛksˈɛm.tn] ем-екс-ЕМ-тун; Ім'я «mxmtoon» походить від ініціалів Майї: MXMT.[3] Вона використовує псевдонім Майя[4] і не розкриває своє справжнє ім'я з особистих причин.[5]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в AllMusic — 1991.
  2. Chiu D. Pop Singer mxmtoon Talks About Her Latest EP And Social Media Stardom // Forbes / S. ForbesNYC: Forbes, 1917. — ISSN 0015-6914
  3. mxmtoon (23 липня 2017). how do you say "mxmtoon"? (get ready with me). Процитовано 29 серпня 2019 — через YouTube. Архівована копія. Архів оригіналу за 4 травня 2021. Процитовано 3 листопада 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. а б в г д Cline, Jesse (9 серпня 2019). Follow mxmtoon's Journey at Outside Lands 2019. Flood Magazine. Архів оригіналу за 30 серпня 2019. Процитовано 22 серпня 2019.
  5. а б в г Coscarelli, Joe (11 жовтня 2019). A Teenager, Her Ukulele and a Bedroom Pop Empire in the Making. The New York Times. Архів оригіналу за 16 жовтня 2019. Процитовано 16 жовтня 2019.
  6. Thomas, Fred. mxmtoon | Biography & History. AllMusic. Архів оригіналу за 4 травня 2021. Процитовано 3 листопада 2020.
  7. а б в г Engel, Lauren (8 жовтня 2019). MXMTOON Interview- coming out bisexual, ethnicity identity problems, hiding music from parents. Sidewalk Talk. Процитовано 8 листопада 2019 — через YouTube. Архівована копія. Архів оригіналу за 13 липня 2020. Процитовано 10 травня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  8. Rosas, Crystal (1 листопада 2019). MXMTOON Talks Growing Up In The Bay, Touring, & More!. WiLd 94.9. Процитовано 8 листопада 2019 — через YouTube. Архівована копія. Архів оригіналу за 4 травня 2021. Процитовано 3 листопада 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  9. mxmtoon (4 квітня 2017). music & me. Процитовано 29 серпня 2019 — через YouTube. Архівована копія. Архів оригіналу за 6 листопада 2020. Процитовано 10 травня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  10. а б Wheeler, André-Naquian (31 жовтня 2017). how to become a pop star without leaving your bedroom. i-D (англ.). Архів оригіналу за 29 березня 2019. Процитовано 30 серпня 2019.
  11. а б Ukulele-Playing Singer/ Songwriter mxmtoon Is the Best Friend We All Need. Ones To Watch. Архів оригіналу за 12 липня 2019. Процитовано 12 липня 2019.
  12. а б mxmtoon. Foundations Management. Архів оригіналу за 4 липня 2019. Процитовано 29 серпня 2019.
  13. Irwin, Paul; Gallinari, Alex (January 2019). Frontrunner. InTune Monthly. Архів оригіналу за 9 червня 2020. Процитовано 30 серпня 2019.
  14. а б Leight, Elias (6 червня 2019). TikTok Proved It Can Make Hits – Its Next Test Is Creating Stars. Rolling Stone. Архів оригіналу за 12 липня 2019. Процитовано 12 липня 2019.
  15. а б mxmtoon Leaps From Online To Make Her Debut. All Things Considered (англ.). NPR. Архів оригіналу за 18 вересня 2019. Процитовано 18 вересня 2019.
  16. а б Keirstead, Zachary (7 грудня 2018). Smell the 'Plum Blossom' with mxmtoon [First Look]. Earmilk. Архів оригіналу за 16 червня 2019. Процитовано 12 липня 2019.
  17. Cheung, HP (16 жовтня 2017). 15 New 'Bedroom Pop' Artists You Should Check Out. Hypebeast. Архів оригіналу за 12 липня 2019. Процитовано 12 липня 2019.
  18. а б в Ely, Paulette (14 лютого 2019). mxmtoon's "I feel like Chet" magic. Flaunt. Архів оригіналу за 12 липня 2019. Процитовано 22 серпня 2019.
  19. Nilles, Billy (30 серпня 2019). The MixtapE! Presents Lana Del Rey, Post Malone, Miranda Lambert and More New Music Musts. E! News. Архів оригіналу за 31 серпня 2019. Процитовано 1 вересня 2019.
  20. mxmtoon shows love to a jazz great with 'i feel like chet'. All Things Go. Архів оригіналу за 12 липня 2019. Процитовано 12 липня 2019.
  21. VIDEO: INTERVIEW – mxmtoon Talks Debut EP 'Plum Blossom', Postponing College. B-Sides TV. 25 березня 2019. Архів оригіналу за 30 серпня 2019. Процитовано 22 серпня 2019.
  22. а б Wells, Madeline (4 серпня 2019). Meet mxmtoon, the Oakland Teen Who Launched Her Music Career on TikTok. The Bold Italic. Архів оригіналу за 4 вересня 2019. Процитовано 4 серпня 2019.
  23. а б maia [@mxmtoon] (27 листопада 2018). excited to announce my first headline tour! (Твіт). Процитовано 30 серпня 2019 — через Твіттер. {{cite web}}: Вказано більш, ніж один |author1= та |last1= (довідка)
  24. Frometa, RJ (27 червня 2019). mxmtoon Announces Debut Album 'the masquerade' + New Song "high & dry," Half of North American Tour. Vents Magazine. Архів оригіналу за 12 липня 2019. Процитовано 12 липня 2019.
  25. Mxmtoon on Tour in September, Shares New Track "High and Dry". gehen press. 18 липня 2019. Архів оригіналу за 20 липня 2019. Процитовано 20 липня 2019.
  26. mxmtoon Gives Personal Insight in New Single 'seasonal depression'. BroadwayWorld. Архів оригіналу за 21 липня 2019. Процитовано 21 липня 2019. mxmtoon is a 19-year-old bourgeoning artist
  27. maia [@mxmtoon] (3 червня 2019). so excited to go on tour with @CAVETOWN in the UK this winter!!! (Твіт). Процитовано 21 липня 2019 — через Твіттер. {{cite web}}: Вказано більш, ніж один |author1= та |last1= (довідка)
  28. Maduakolam, Emmanuel (9 серпня 2019). mxmtoon Shares New Track 'blame game'. Hypebeast. Архів оригіналу за 30 серпня 2019. Процитовано 25 серпня 2019.
  29. а б Cohen, Colin (19 листопада 2019). mxmtoon Inks Broad-Reaching Publishing Deal with Kobalt. Digital Music News (амер.). Архів оригіналу за 23 вересня 2020. Процитовано 22 листопада 2019.
  30. mxmtoon [confirmed account] [@mxmtoon] (3 червня 2019). AAAAAAHHH THATS MY FACE!!! IN TIMES SQUARE!!!! @Spotify (Твіт) — через Твіттер. {{Cite tweet}}: Розбіжність дати в параметрах |date= / |number= (довідка)
  31. а б в Eggertsen, Chris (12 вересня 2019). Spotify Follows '21 Days' in the Life of Up-and-Coming Singer-Songwriter mxmtoon in New Music Podcast. Billboard. Архів оригіналу за 13 вересня 2019. Процитовано 14 вересня 2019.
  32. а б Dredge, Stuart (13 вересня 2019). Spotify launches a podcast about musician mxmtoon. Musically. Архів оригіналу за 1 листопада 2019. Процитовано 14 вересня 2019.
  33. Heatseekers Albums - Week of Sept. 28, 2019. Billboard. Архів оригіналу за 4 травня 2021. Процитовано 3 листопада 2020.
  34. а б Independent Albums - Week of Sept. 28, 2019. Billboard. Архів оригіналу за 11 листопада 2020. Процитовано 3 листопада 2020.
  35. mxmtoon – 'prom dress'. Clash. Архів оригіналу за 12 липня 2019. Процитовано 12 липня 2019.
  36. а б в Bergado, Gabe (21 листопада 2019). Mxmtoon Brings Her Debut Album to Life Through a Charming Graphic Novel and Short Film. Teen Vogue (англ.). Архів оригіналу за 9 червня 2020. Процитовано 21 листопада 2019.
  37. Ward, Sean (17 травня 2019). Youngster mxmtoon breaks our heart with her latest alt-folk pop release 'prom dress'. The 405. Архів оригіналу за 12 липня 2019. Процитовано 21 липня 2019.
  38. а б mxmtoon's Debut Album 'the masquerade' Out Today. Broadway World. 17 вересня 2019. Архів оригіналу за 8 листопада 2019. Процитовано 8 листопада 2019.
  39. Spruch, Kirsten (22 жовтня 2019). Mxmtoon Previews Debut Graphic Novel 'The Adventures Of Mxmtoon: The Masquerade': Exclusive. Billboard. Архів оригіналу за 8 листопада 2019. Процитовано 8 листопада 2019.
  40. а б mxmtoon (confirmed account) [@mxmtoon] (18 листопада 2019). ahhhh i am SO so excited to announce that i will be joining @lauvsongs on the ~how i’m feeling world tour~ summer tour of asia, 2020!!!... (Твіт) — через Твіттер.
  41. Kobalt Music Signs mxmtoon to Global Publishing Deal. Kobalt Music Group (англ.). 19 листопада 2019. Архів оригіналу за 22 листопада 2019. Процитовано 22 листопада 2019.
  42. Pace, Lilly (21 листопада 2019). Publishing Briefs: Mxmtoon Signs Kobalt Admin Deal, Spirit Nabs Ingrid Michaelson's Music & More. Billboard. Архів оригіналу за 23 листопада 2019. Процитовано 22 листопада 2019.
  43. Paine, Andre (19 листопада 2019). 'The voice of her generation': Kobalt inks global deal with Mxmtoon. Music Week (англ.). Архів оригіналу за 22 листопада 2019. Процитовано 22 листопада 2019.
  44. а б the masquerade (the edits) - EP by mxmtoon. Apple Music (en-us) . Архів оригіналу за 16 грудня 2020. Процитовано 3 листопада 2020.
  45. а б Firth, Abigail (28 листопада 2019). Hype List 2020: mxmtoon. Dork (англ.). Архів оригіналу за 28 листопада 2019. Процитовано 28 листопада 2019.
  46. Hype! Hype! Hype! Introducing our brand new double issue, featuring Girl In Red, Inhaler and loads more!. Dork. 22 листопада 2019. Архів оригіналу за 23 грудня 2019. Процитовано 28 листопада 2019.
  47. Espiritu, Abby (12 грудня 2019). Baby Yoda Has Been Added to The Sims 4. TheGamer (амер.). Архів оригіналу за 15 грудня 2019. Процитовано 15 грудня 2019.
  48. Patch Notes: Update: 12/12/2019. Electronic Arts (англ.). 12 грудня 2019. Архів оригіналу за 13 грудня 2019. Процитовано 15 грудня 2019.
  49. Smith, Thomas (18 грудня 2019). mxmtoon levels-up in video-game inspired clip for 'Unspoken Words'. NME (брит.). Архів оригіналу за 23 грудня 2019. Процитовано 23 грудня 2019.
  50. mxmtoon has released a new video for 'Unspoken Words'. Dork (англ.). 18 грудня 2019. Архів оригіналу за 19 грудня 2019. Процитовано 23 грудня 2019.
  51. Brandle, Lars (23 січня 2019). Mxmtoon Shares Super-Cute Video for 'Fever Dream': Watch. Billboard. Архів оригіналу за 23 січня 2020. Процитовано 23 січня 2019.
  52. Hunt, El (10 червня 2020). mxmtoon: “I dreamed of being a YouTuber. Music felt untouchable”. The Forty-Five. Архів оригіналу за 28 вересня 2020. Процитовано 26 вересня 2020.
  53. Suskind, Alex (30 серпня 2019). EW Pop Shop: Lana Del Rey is blue, a rare Lauryn Hill feature, and more songs you'll love. Entertainment Weekly. Архів оригіналу за 1 вересня 2019. Процитовано 1 вересня 2019.
  54. Singer-songwriter mxmtoon finds beauty in the mundane on debut the masquerade. Grimy Goods. 21 серпня 2019. Архів оригіналу за 30 серпня 2019. Процитовано 27 серпня 2019.
  55. а б Bote, Joshua (17 вересня 2019). mxmtoon Might Be the Songwriter a New Generation Needs. Paste (англ.). Архів оригіналу за 20 вересня 2019. Процитовано 19 вересня 2019.
  56. Rindner, Grant (17 вересня 2019). Sincerity Isn't Scary For mxmtoon. Nylon. Архів оригіналу за 23 грудня 2019. Процитовано 23 грудня 2019.
  57. Younger, Briana (15 листопада 2019). Night Life: Mxmtoon. The New Yorker (англ.). Архів оригіналу за 23 грудня 2019. Процитовано 23 грудня 2019.
  58. mxmtoon. TikTok. Архів оригіналу за 12 липня 2019. Процитовано 30 серпня 2019.
  59. Smith, Thomas (25 листопада 2019). mxmtoon: Hyper-relatable tunes from YouTube sensation turned pop star. NME (брит.). Архів оригіналу за 28 листопада 2019. Процитовано 28 листопада 2019.
  60. plum blossom (the edits). Apple Music. Архів оригіналу за 30 серпня 2019. Процитовано 30 серпня 2019.
  61. dusk by mxmtoon. Apple Music. 1 жовтня 2020. Архів оригіналу за 1 листопада 2020. Процитовано 3 листопада 2020.
  62. mxmtoon discography. Rate Your Music. Архів оригіналу за 23 березня 2021. Процитовано 30 серпня 2019.
  63. The Sideline – Single by mxmtoon. Apple Music. Архів оригіналу за 21 липня 2019. Процитовано 30 серпня 2019.
  64. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою :0 не вказано текст
  65. mxmtoon. Apple Music. Архів оригіналу за 7 червня 2020. Процитовано 30 серпня 2019.
  66. Smith, Thomas (3 січня 2020). The NME 100: Essential new artists for 2020. NME (брит.). Архів оригіналу за 1 квітня 2020. Процитовано 8 січня 2020.

Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "AM2", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Boilen", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Bright Lite", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "McIntyre", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Thompson", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Tweet4", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Tweet6", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.

Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Yuyitung", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.

Посилання[ред. | ред. код]