Mykola Vynar

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Mykola Vynar
Основна інформація
Повне ім'я Микола Винар
Дата народження 18 грудня 1991(1991-12-18) (32 роки)
Місце народження Борислав, Львівська область, Україна
Роки активності 2008 - донині
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Професія співак, репер, хіп-хоп виконавець
Освіта Львівський державний університет безпеки життєдіяльності
Мова українська
Жанр реп, хіп-хоп
Псевдоніми GOL, НЕформат, Vendy Shmara, Mykola Vynar
Співпраця Kalush[1]

Mykola Vynar (справжнє ім'я — Микола Винар, нар. 18.12.1991, Борислав, Львівська область, Україна) — український репер, хіп-хоп виконавець. Співзасновник бренду вуличного одягу "PARTYFACE"[2], засновник подкасту про український хіп-хоп "В'Ю"[3], гострайтер, колишній голос килиммена[4] у гурті "Kalush".

Життєпис[ред. | ред. код]

В дитинстві та юному віці Микола був тісно пов'язаний з музикою та сценою. Співав у шкільному хорі, ансамблі хлопчиків, ходив на заняття з баяну, співав та виступав на заходах у місцевому будинку школяра.

У 2008 р. закінчив Бориславську державну гімназію.

У 2013 р. закінчив кафедру екологічної безпеки Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Творча діяльність[ред. | ред. код]

GOL (2008 — 2014) — російськомовний проєкт Миколи, в стилі андерґраунд, базувався у Бориславі. Брав участь у офлайн батлах "Бункер Репу", та був постійним учасником реп вечірок під назвою "Реп Возня". За час існування записав більше 70-ти треків, був вагомим персонажем у реп-грі на той час та мав великий інфлюенс на молодь у місті Борислав та за його межами. Проєкт закритий з 2014 року. Увесь матеріал залишився в російській соцмережі мережі Вконтактє (заборонена в Україні з 2017 року), тому на стрімінгових майданчиках відсутні композиції з цього періоду творчості Майколи Вайнера.

НЕформат (2012 — 2022) — наступне альтер-его Миколи, під яким він випустив поки що найбільше матеріалу та мав значну кількість фанатів. Випустив 3 повноцінних альбоми та міні ЕР. Позиціонував себе як неформатний виконавець з хорошими вокальними даними, який вибирає для своїх треків теми, що були не досить притаманними для реп-виконавців.

Vendy Shmara (з 2020р.) Це альтер-его було створене з метою участі в онлайн батлі «Під Біт». Було записано кілька треків, один з яких "Бестіарій", став популярним у тік-ток[5].

Mykola Vynar (з 2022р). З 2022 року Микола робить музику під цим ніком Mykola Vynar (Майкола Вайнер)[6]. Хіт "Patton", записаний за участі гурту Kalush, набрав понад мільйон переглядів на ютубі[7]. У 2022 році Mykola Vynar написав пісню "Алан Бадоєв" і випустив однойменний кліп[8]. Також у 2023 році Mykola Vynar записав кавер на пісню «Suicidal Though» американського репера The Notorious B.I.G. [9], що є практично стовідсотковим перекладом оригіналу пісні.

Дискографія[ред. | ред. код]

  • "Ближче До Землі" (2017) — перший повноцінний альбом Миколи як артиста загалом, який справив враження на слухачів та критиків, та був тепло прийнятий хіп-хоп спільнотою[10][11]. Також приблизно в цей час НЕформат випускає сингл "На Світло" за участю репера Аппекс, який стане популярним в тік тоці, через 5 років[12].
  • ЕР "ФОН" (2017) — коротенький реліз на 3 треки, який НЕформат випустив через деякий час після свого дебютного альбому[13].
  • "Каструля" — альбом, що складається з двох частин: "Світла сторона" (2018)[14] та "Темна сторона" (2019)[15]. Тут НЕформат максимально занурився у свій нік, та зробив доволі нестандартний на ті роки альбом з двох частин, у якому були як і поп-треки про кохання, так і глибокі, темні треки про самокопання та самотність, і навіть трек про педофілію та канабіс. У альбомі також взяли участь: Псючий Син (тепер фронтмен гурту Kalush), Дядя Вова (Хлопець), Ядерна Могила. Також було зняте відео на головний трек альбому — «Каструля» [16].
  • "Нічого Особистого" (2019)[17]. Останній альбом Миколи у якості НЕформат, після якого він вирішив закрити проєкт, бо вважав що цей персонаж вже себе віджив і перестав відповідати своєму нікнейму. В цьому альбомі спостерігається більше роздумів про реп-культуру в Україні, внутрішні переживання на цю тему та на тему дорослішання виконавця, також у головному треку з цього альбому можна почути дуже багато неймдропінгів, що є цінним у жанрі реп-музики та батл-реп. Альбом сприйнявся доволі холодно критиками і слухачами та не мав такого успіху, як попередні релізи НЕформата. Альбом містить у собі 9 треків, за участю інших виконавців таких як гурт Твій Бог Сьогодні П'яний, ZDОРОВИЙ з гурту ПВНЧ, Ядерна Могила, Дядя Вова та ін. Також у 2020 році вийшов кліп «Слава Королю»[18].

Після свого останнього альбому НЕформат ще встиг випустити трек "Голова", за участю Довгого Пса та Денні Дельти [19] та «засвітився» в угрупуванні Ватага, що об'єднало в собі 18 реперів, які записали діс-трек "До Зброї", у відповідь на російський напад на Україну[20]. Після цього проєкт НЕформат був остаточно закритий[21].

  • Сингли:
    • Mykola Vynar feat. KALUSH — Patton[22];
    • Mykola Vynar — Алан Бадоєв[23];
    • Mykola Vynar — Суїцидальні Думки (Cover Notorius B.I.G.)[24].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Репери Майкола Вайнер та KALUSH випустили пісню про біль від втрати родичів
  2. Джонні Дивний з Kalush Orchestra запускає свій бренд одягу PARTYFACE (ФОТО)
  3. Це 10 українських подкастів про музику, які варті вашої уваги
  4. КИЛИММЕН БЕЗ МАСКИ: ЯК НАСПРАВДІ ВИГЛЯДАЄ БРЕЙКДАНСЕР ІЗ KALUSH ORCHESTRA. ФОТО
  5. Vendy Shmara — Бестіарій
  6. Mykola Vynar на spotify.com
  7. Mykola Vynar feat. KALUSH - Patton (Official Music Video)
  8. Mykola Vynar - Алан Бадоєв
  9. [Mykola Vynar - Суїцидальні Думки (Cover Notorius B.I.G.) https://www.youtube.com/watch?v=FuPXCrHVOfE&ab_channel=MykolaVynar]
  10. НЕформат (Mykola Vynar). Альбом "Ближче до землі" на spotify.com
  11. НЕформат «Ближче до землі»
  12. НЕформат. Альбом "На світло"
  13. НЕформат. Альбом "ФОН"
  14. [ https://open.spotify.com/album/7230Ag0tgE6XehN1x45mId Альбом "Каструля. Світла сторона" (2018)]
  15. Альбом "Каструля. Темна сторона" (2019)
  16. «НЕформат — Каструля» на youtube.com
  17. [ https://open.spotify.com/album/38ZPQlNUenhbdXyu1NvU8u НЕформат. Альбом "Нічого Особистого"]
  18. НЕформат - Слава Королю
  19. НЕформат, Довгий Пес, Денні Дельта — Голова
  20. ВАТАГА - До Зброї (відео в підтримку захисників України)
  21. Проєкт НЕформат закрито. Про це повідмив артист
  22. Репери Майкола Вайнер та KALUSH випустили пісню про біль від втрати родичів
  23. Майкола Вайнер презентує однойменний сингл «Алан Бадоєв»
  24. Майкола Вайнер записав українську версію треку The Notorious B.I.G. «Suicidal Thoughts»

Посилання[ред. | ред. код]

Посилання на соцмережі[ред. | ред. код]