Nickelodeon All-Star Brawl

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Nickelodeon All-Star Brawl
Розробник
  • Ludosity
  • Fair Play Labs
Видавець GameMill Entertainment EU
Дистриб'ютор Steam, PlayStation Store, Microsoft Store і Nintendo eShop
Жанр(и) Файтинг
Платформа
Ліцензія пропрієтарна ліцензія[d]
Дата випуску 5 жовтня, 2021
Режим гри однокористувацька гра, багатокористувацька гра і PvP
Мова англійська
Творці
Режисер(и)
  • Дієго Родрігес
  • Серхіо Чакон
Ігродизайнер(и) Еліас Форсланд[1]
Художник(и)
  • Дієго Ернандес Круз
  • Таня Ваймер
Композитор(и)
  • Маттіас Хакулінен
  • Карлос Агілар
Технічні деталі
Рушій Unity[2]
Носій Blu-ray Disc, цифрове завантаження[d] і ігровий картридж
Nickelodeon Super Brawl
Офіційний сайт(англ.)

Nickelodeon All-Star Brawl - це кросовер-файтинг 2021 року, розроблений Ludosity та Fair Play Labs і виданий GameMill Entertainment. Це перша консольна гра в серії браузерних і мобільних ігор Nickelodeon Super Brawl.[3] Гра з персонажами з різних анімаційних телесеріалів Nickelodeon вийшла 5 жовтня 2021 року для Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One та Xbox Series X/S.

Геймплей

[ред. | ред. код]

Nickelodeon All-Star Brawl - це платформер, в якому гравці б'ються на різних локаціях і намагаються вибити своїх супротивників за межі арени.[4] Рух відбувається у двовимірній площині, а персонажі можуть пересуватися бігом, стрибками, подвійними стрибками або виконувати ривок у повітрі в будь-якому з восьми напрямків. Персонажі мають три різні типи атак: легкі, слабкі, але швидкі, які можна використовувати для виконання комбо; сильні, повільні, але завдають більшої шкоди і відкидають супротивників на більшу відстань; і спеціальні, властивості яких залежать від персонажа. Різні атаки можна виконувати, натискаючи кнопку вгору, вниз або бігом у поєднанні з однією з трьох кнопок атаки. Гравці також можуть хапати і кидати суперників або ворожі снаряди, навіть у повітрі, і захищатися від атак без покарання, хоча при цьому вони будуть відкинуті назад. Унікальною особливістю гри є функція "strafe ", коли гравці можуть утримувати кнопку, щоб запобігти розвороту свого персонажа під час руху в різних напрямках; це може бути використано для продовження атаки на супротивника, активно відступаючи від нього. Коли персонажі отримують ушкодження, кількість відскоку, спричиненого атаками супротивників, збільшується, що полегшує їхнє вибивання зі сцени. Кожна локація має свій макет, а деякі з них також мають додаткові перешкоди, які можуть завдати шкоди персонажам. Оновлення в червні 2022 року додало в гру 16 предметів, які можна перемикати в опціях матчу. Ці предмети періодично з'являтимуться на полі бою, і їх можна буде хапати та кидати, щоб завдати шкоди супротивникам у різний спосіб.[5]

Гра підтримує локальний та онлайн мультиплеєр до чотирьох гравців, причому онлайн-функціонал гри використовує відкатний неткод на підтримуваних платформах.[6] У грі також є однокористувацький аркадний режим і "спортивний" режим, заснований на типі гри "Slap Ball" з попереднього файтингу розробника Slap City. У спортивному режимі гравці повинні забити м'яч у ворота суперника, причому різні типи м'ячів мають різні властивості, наприклад, футбольні м'ячі не можна хапати.[7] Гравці можуть розблокувати зображення, що відображаються в ігровій галереї, музику для звукового тесту гри та іконки онлайн-профілю.[8]

Ігрові персонажі

[ред. | ред. код]

Наразі у грі представлено 25 ігрових персонажів з 17 франшиз Nickelodeon, що складаються з 20 персонажів базового списку, двох додаткових персонажів, доданих за допомогою безкоштовних оновлень, і трьох персонажів платного завантажуваного контенту. Кожен персонаж також має власну локацію, яка зазвичай базується на серіалі, з якого він походить.[7]

Розробка

[ред. | ред. код]

Після успіху файтингу Slap City шведської незалежної студії Ludosity телеканал Nickelodeon звернувся до розробників гри та виклав свої плани щодо створення платформного файтингу. Nickelodeon All-Star Brawl була запущена у виробництво на початку 2020 року і розроблялася Ludosity за підтримки коста-риканської студії Fair Play Labs. Від самого початку гра була розроблена з думкою про змагальну гру, причому Ludosity прагнула спростити управління для нових гравців, не жертвуючи глибиною ігрового процесу, якої прагнуть гравці-змагальщики. Реєстр персонажів був визначений спільно GameMill та Ludosity; за словами Ludosity, лише кілька їхніх персонажів були відхилені Nickelodeon через глобальні проблеми з ліцензуванням.[7] До анонсу про існування Nickelodeon All-Star Brawl стало відомо від GameFly 10 липня 2021 року.[17]Офіційний анонс гри відбувся через три дні, 13 липня, у трейлері на IGN.[8] Це перша консольна гра в довготривалій серії Nickelodeon Super Brawl, попередніми частинами якої були онлайн-браузерні та мобільні ігри.[3] Як і Nickelodeon Kart Racers та Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix, попередні дві гри Nickelodeon, видані GameMill Entertainment, Nickelodeon All-Star Brawl не була озвучена для жодного з персонажів. Генеральний директор Ludosity Джоел Ністрьом (Joel Nyström) заявив, що "оскільки ми продовжуємо розвивати франшизу Nick All-Star Brawl, ми будемо розглядати всі варіанти, які можуть включати в себе додавання озвучення в майбутньому". Компанія Maximum Games розповсюджувала фізичні копії гри в більшості країн Європи, а французький видавець Just For Games розповсюджував фізичні копії у Франції завдяки партнерству видавця з GameMill Entertainment.

Протягом першого тижня після виходу гри гравці створили кілька масштабних модифікацій для ПК-версії, зокрема змінили геймплей, додали альтернативні костюми та озвучення для всіх персонажів. У листопаді 2021 року офіційний твіттер-акаунт Nickelodeon All-Star Brawl підтвердив, що альтернативні костюми будуть додані до гри через безкоштовне оновлення. Ludosity підтвердила, що два додаткових ігрових персонажі будуть додані до гри через безкоштовні оновлення після запуску; перший з цих персонажів, Гарфілд, був випущений 9 грудня 2021 року, а другий, Шреддер, - 3 лютого 2022 року, разом з локацією, заснованою на Double Dare. У грудні 2021 року арт-директор Дієго Ернандес Крус підтвердив, що кросплатформенну гру планується додати до гри через оновлення в першому кварталі 2022 року, а озвучення заплановано на пізніший апдейт. 13 травня 2022 року Ludosity оголосила про першу хвилю персонажів платного завантажуваного контенту: Дженні Вейкман, випущену одночасно з анонсом, та Г'ю Нейтрон і Роко, які були випущені 5 серпня 2022 року та 7 жовтня 2022 року відповідно. Оновлення в червні 2022 року додало англійську озвучку для всіх персонажів, а також предмети, які можна активувати під час гри.

Відгуки

[ред. | ред. код]

Критичні відгуки

[ред. | ред. код]

Nickelodeon All-Star Brawl отримала "змішані або середні" відгуки, згідно з агрегатором рецензій Metacritic. Рецензенти похвалили ігровий процес, але розкритикували презентацію гри та брак контенту.

Push Square назвав гру "найкращим клоном Super Smash Bros, в який ми коли-небудь грали", але розкритикував відсутність запропонованих режимів і поскаржився на те, що відсутність озвучення робить гру "трохи дешевою в цілому". IGN вважав, що механічні відмінності та хороша мережева гра зробили гру чудовою альтернативою подібним файтингам, таким як Super Smash Bros. Ultimate, хоча й зазначив, що вона була набагато менш відшліфованою та повнофункціональною, ніж інші подібні ігри. Destructoid вважали, що гра заклала міцну основу для майбутньої франшизи, і сподівалися, що GameMill вкладе більше часу і грошей у сиквел.

Нагороди

[ред. | ред. код]

Гра була номінована на премію The Game Awards 2021 у категорії "Найкращий файтинг", але програла Guilty Gear Strive.

Нагороди Рік Категорія Результат
The Game Awards 2021 Найкраща гра у жанрі файтинг Номінований
D.I.C.E Awards 2022 Файтинг-гра року Номінований

Посилання

[ред. | ред. код]
  1. Walker, Ian (16 липня 2021). Nickelodeon Fighting Game Devs Have High Hopes, Competitive Dreams. Kotaku. Процитовано 16 липня 2021.
  2. Unity acquires Spider-Man, Hellblade character design company Ziva Dynamics. 24 січня 2022.
  3. а б Stanton, Rich (14 липня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl may be the Smash Bros. killer. PC Gamer. Процитовано 16 жовтня 2021. Nickelodeon All-Star Brawl, interestingly enough, isn't a new thing, but the latest in a series of Nickelodeon 'Super Brawl' games that began on the company's website over a decade ago
  4. Goslin, Austen (13 липня 2021). SpongeBob will smash in Nickelodeon's All-Star Brawl, which is exactly what you think it is. Polygon. Процитовано 13 липня 2021.
  5. Yang, George (6 червня 2022). Nickelodeon All-Star Brawl Now Has Voice Acting and Items. IGN. Процитовано 7 червня 2022.
  6. Jarrard, Chris (13 липня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl is from Slap City devs and may have rollback netcode. Shacknews. Процитовано 13 липня 2021.
  7. а б в Carson, John (15 вересня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl Q&A With Ludocity CEO Joel Nyström. Game Informer. Процитовано 15 вересня 2021.
  8. а б Skrebels, Joe (13 липня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl Is a Smash Bros-alike Featuring SpongeBob, TMNT and More. IGN. Процитовано 7 червня 2022.
  9. а б в г д е ж и к л м н п р Spurlin, Brittany (13 липня 2021). Every Character Confirmed For Nickelodeon All-Star Brawl. Screen Rant. Процитовано 16 жовтня 2021.
  10. а б Gach, Ethan (2 вересня 2021). Nick Fighting Game Gets Roster Accidentally Leaked By Nintendo eShop. Kotaku. Процитовано 16 жовтня 2021.
  11. Cooper, Dalton (15 вересня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl Leak Confirms Toph. Game Rant. Процитовано 16 жовтня 2021.
  12. а б Romano, Sal (26 серпня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl adds playable CatDog and April O'Neil, PC version announced. Gematsu. Архів оригіналу за 2 вересня 2021. Процитовано 16 жовтня 2021.
  13. Bailey, Kat (7 грудня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl's First DLC Character is Garfield. IGN. Процитовано 7 грудня 2021.
  14. а б в Nickelodeon All-Star Brawl (13 травня 2022). Nickelodeon All-Star Brawl: Jenny Revealed (Plus Hugh Neutron & Rocko). IGN. Процитовано 18 червня 2022.
  15. Nyström, Joel (14 вересня 2021). Ren & Stimpy are coming to Nickelodeon All-Star Brawl. PlayStation Blog. Процитовано 16 жовтня 2021.
  16. McCaffrey, Ryan (3 лютого 2022). Nickelodeon All-Star Brawl: Shredder Revealed as New Character. IGN. Процитовано 3 лютого 2022.
  17. Bevan, Rhiannon (10 липня 2021). Listing For Nickelodeon All-Star Brawl Appears Online. TheGamer. Процитовано 13 липня 2021.
  18. Nickelodeon All-Star Brawl for Switch Reviews. Metacritic. 5 жовтня 2021. Процитовано 12 жовтня 2021.
  19. Nickelodeon All-Star Brawl for PlayStation 5 Reviews. Metacritic. 5 жовтня 2021. Процитовано 23 грудня 2021.
  20. Nickelodeon All-Star Brawl for Xbox Series X Reviews. Metacritic. 5 жовтня 2021. Процитовано 16 жовтня 2021.
  21. Nickelodeon All-Star Brawl for PC Reviews. Metacritic. 5 жовтня 2021. Процитовано 26 січня 2022.
  22. Andriessen, CJ (16 жовтня 2021). Review: Nickelodeon All-Star Brawl. Destructoid. Процитовано 16 жовтня 2021.
  23. Carson, John (15 жовтня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl Review. Game Informer. GameStop Corp. Процитовано 2 березня 2022.
  24. Kemps, Heidi (14 жовтня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl Review - Better Than Bad, It's Good!. GameSpot. Процитовано 2 березня 2022.
  25. Saltzman, Mitchell (7 жовтня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl Review. IGN. Процитовано 7 жовтня 2021.
  26. Gregoire, Aubin (9 жовтня 2021). Test Nickelodeon All-Star Brawl : Super Smash Bros. Ultimate a-t-il trouvé un concurrent sérieux ?. Jeuxvideo.com (фр.). Процитовано 12 жовтня 2021.
  27. Olney, Alex (9 жовтня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl Review (Switch). Nintendo Life. Процитовано 9 жовтня 2021.
  28. Hilhorst, Willem (28 жовтня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl (Switch) Review. Nintendo World Report. Процитовано 2 березня 2022.
  29. Minor, Jordan (8 жовтня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl (for Nintendo Switch) Review. PCMag. Ziff Davis. Процитовано 16 жовтня 2021.
  30. Gipp, Stuart (6 жовтня 2021). Mini Review: Nickelodeon All-Star Brawl (PS5) – Featuring Absolutely No Trace of Doug. Push Square. Gamer Network. Процитовано 6 жовтня 2021.
  31. Erskine, Donovan (13 жовтня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl review: Slimy around the edges. Shacknews. Процитовано 2 березня 2022.
  32. Musgrave, Shaun (13 жовтня 2021). SwitchArcade Round-Up: Reviews Featuring 'Underland' and 'Antonball Deluxe', PLus the Latest News, Releases, and Sales. TouchArcade. Процитовано 2 березня 2022.
  33. Epps, DeAngelo (8 жовтня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl review: A fighter with its eggs in one basket. Digital Trends. Designtechnica Corporation. Процитовано 12 жовтня 2021.
  34. GameCentral (7 жовтня 2021). Nickelodeon All-Star Brawl review – SpongeBob SquarePants Melee. Metro. DMG Media. Процитовано 9 січня 2022.

Зовнішні посилання

[ред. | ред. код]
  • Офіційний вебсайт


Помилка цитування: Теги <ref> існують для групи під назвою «lower-alpha», але не знайдено відповідного тегу <references group="lower-alpha"/>