Nor-Alta Aviation

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Nor-Alta Aviation
ІАТА
LT
ІКАО
Позивний
Тип авіакомпанія
Дата заснування 1986
Хаби Fort Vermilion Airportd
Штаб-квартира La Crêted
Сайт canwestair.com

Nor-Alta Aviation — чартерна авіакомпанія Канади зі штаб-квартирою в місті Форт-Вермілліон (провінція Альберта), що працює на ринку повітряних перевезень північній частині провінції і забезпечує перевезення мобільних груп швидкої медичної допомоги (санітарна авіація) по тривалому угоди з урядом Альберти.

Головними транзитними вузлами (хабами) авіакомпанії є Аеропорт Форт-Вермілліон і Аеропорт Хай-Левел.

Історія[ред. | ред. код]

Авіакомпанія Little Red Air Service була заснована в 1986 році і спочатку перебувала у власності керуючій компанії Little Red River Cree Nation асоціації народу крі. Компанія створювалася для забезпечення чартерних повітряних перевезень та надання послуг санітарної авіації між місцевими громадами Фокс-Лейк, Джон Дьор Прейрі і Гарден-Рівер в провінції Альберта. У міру свого зростання авіакомпанія почала виходити на ринок авіаперевезень у всій північній частині провінції, а також в населені пункти західній частині Канади. Пізніше уряд Альберти підписав з керівництвом перевізника контракт на надання послуг санітарної авіації з міста Форт-Вермілліон, що діє протягом тривалого часу.

У 2004 році на базі керуючого холдингу було створено комерційний підрозділ Nor-Alta Aviation Leasing Inc., основним завданням якого стало придбання в сухий лізинг літаків для розширення повітряного флоту авіакомпанії і, відповідно, збільшення переліку послуг з перевезення пасажирів і вантажів. У 2006 році перевізник і лізингова група уклали договір про колективному управлінні активами і наприкінці того ж року Nor-Alta Aviation Leasing Inc. приступила до придбання активів Little Red Air Service (угода об'єднання компаній шляхом їх зворотного поглинання). Нова об'єднана компанія перейшла у власність місцевих бізнесменів з сусідньої громади Ла-Крит і змінила свою офіційну назву на чинне в даний час Nor-Alta Aviation. Об'єднана компанія зберегла всі колишні сфери діяльності, включаючи чартерні пасажирські, вантажні перевезення і роботу в режимі санітарної авіації в північній частині провінції Альберта.

Пункти призначення[ред. | ред. код]

Cessna 206 авіакомпанії Nor-Alta Aviation в аеропорту Форт-Вермілліон
Посадка King Air A100 авіакомпанії Nor-Alta Aviation в аеропорту Форт-Вермілліона

Авіакомпанія Nor-Alta Aviation в даному періоді не здійснює регулярних пасажирських перевезень. Основними пунктами призначення в мережі чартерних рейсів компанії є невеликі населені пункти громади Літтл-Ред-Рівер і міста провінції, такі як Форт-Хіпевян, Форт-Макмюррей, Гранд-Прейрі та Едмонтон.

Флот[ред. | ред. код]

Станом на січень 2011 року повітряний флот авіакомпанії Nor-Alta Aviation складали наступні літаки[1]:

Повітряний флот авіакомпанії Nor-Alta Aviation
Тип літака В експлуатації Реєстраційні номери Примітки
Cessna 206 3 GWVT, GICJ, GGBZ від 4 до 5 пасажирських місць або 450 кг вантажу
Cessna 208B 1 GGUH до 9 пасажирських місць або 1300 кг вантажу
Beech King Air A100 1 FLRD компонування санітарної авіації
Beech King Air B200 3 FPQQ, GHJF, FGWR 2 літака в компонуванні санітарної авіації

1 — у компонуванні чартеру авіації загального призначення

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Transport Canada listing of aircraft owned by «Nor-Alta Aviation» [Архівовано 18 липня 2011 у Wayback Machine.] (enter Nor-Alta Aviation in the box titled «Owner Name»)

Посилання[ред. | ред. код]