Nordseewerke

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Нордзееверке»
Nordseewerke
Тип GmbH (ТОВ)
Організаційно-правова форма господарювання GmbH
Галузь суднобудівництво
Засновано 11 березня 1903
Закриття (ліквідація) 2010
Штаб-квартира Німеччина Емден, Німеччина
Продукція військові кораблі
суховантажні судна
підводні човни
криголами
Співробітники 188 осіб
Холдингова компанія ThyssenKrupp
nordseewerke.com
Мапа
CMNS: Nordseewerke у Вікісховищі
Вигляд на суднобудівельні потужності компанії «Нордзееверке» з боку гавані Емден. 2010

«Нордзееверке» (нім. Nordseewerke), повністю (нім. Nordseewerke Emden GmbH) — німецька суднобудівна компанія, що базувалася в гавані Емден у північнонімецькому місті Емден. Заснована в 1903 році, припинила своє існування в 2010 році, і власність компанії перейшла до Schaaf Industrie AG, яка, серед іншого, виробляє компоненти для офшорних систем.

У 2010 році на верфі працювало близько 1 400 осіб, і вона була другим за величиною роботодавцем в Емдені після заводу автомобільної компанії Volkswagen. У 2010 році судноверф відокремила судноремонтні потужності від суднобудівних, утворивши нову компанію Emder Werft und Dockbetriebe GmbH у своєму володінні. У новий судноремонтний підрозділ відійшов сухий док і два великих плавучих доки, а для суднобудування залишився сліп. Пізніше обидві верфі змінили власників і стали різними компаніями. Лише кілька колишніх співробітників верфі працювали у нового власника — компанії Schaaf, яка також збанкрутувала у 2012 році.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Hans Jürgen Witthöft, 100 Jahre Nordseewerke, Edition Schiff & Hafen Bd. 6, Seehafen Verlag, Hamburg 2004, ISBN 3-87743-806-7