Northern Ireland Screen

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Northern Ireland Screen
Тип організація
кіноорганізаціяd
Засновано 1997
Країна  Велика Британія
Вебсайт: northernirelandscreen.co.uk

Northern Ireland Screen — національне кіноагентство Північної Ірландії. Мета агентства — сприяти розвитку сталої індустрії виробництва кіно, анімації та телебачення[1].

Історія[ред. | ред. код]

Northern Ireland Screen засновано як Північноірландська рада з питань кіно у 1989 році, згодом — Комісія з питань кіно і телебачення Північної Ірландії (1997).

Агентство фінансується спільно Департаментом культури, мистецтв і дозвілля, організацією Invest Northern Ireland та Британською радою з питань кіно. Рада у справах мистецтв Північної Ірландії делегувала Northern Ireland Screen адміністрування лотерейного фінансування фільмів у Північній Ірландії[1].

Northern Ireland Screen відповідає за Фонд мовлення ірландською мовою у розмірі 12 мільйонів фунтів стерлінгів. Мета фонду — забезпечити збільшення ірландськомовного мовлення в Північній Ірландії на каналах BBC та TG4[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б About Us > Overview [Архівовано 22 грудня 2008 у Wayback Machine.] Northern Ireland Screen. Процитовано 24 листопада 2008.
  2. Irish Language Broadcast Fund [Архівовано 2008-08-20 у Wayback Machine.] Department for Culture, Arts and Leisure. Процитовано 24 листопада 2008.

Посилання[ред. | ред. код]