Paragon

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Paragon
Розробник

Epic Games

Netmarble (The Overprime)
Видавець

Epic Games

Netmarble (The Overprime)
Дистриб'ютор Sony Interactive Entertainment
Жанр(и) MOBA
Платформа Microsoft Windows, PlayStation 4
Дата випуску

Ранній доступ
18 березня 2016
Відкрите бета-тестування
16 серпня 2016
Відкрите бета-тестування (The Overprime)

6 грудня 2022
Режим гри Багатокористувацький
Технічні деталі
Рушій Unreal Engine 4
Офіційний сайт(англ.)

Paragon (укр. Взіре́ць) — це багатокористувацька відеогра жанру MOBA з видом від третьої особи, що розроблялася Epic Games. Після скасування гри, нею зайнялася корейська студія Netmarble, видаючи з підзаголовком The Overprime.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Основи[ред. | ред. код]

Гравець у складі однієї з двох команд керує обраним героєм, що змагається з іншими героями, знищуючи їх та вороже налаштованих істот під керуванням комп'ютера (міньйонів). Кінцевою метою є дійти до ворожого табору, зруйнувати вежі, які його охороняють, і знищити ядро табору. Попередньо обравши до 6-и карт здібностей, гравець визначає які можливості та спорядження будуть доступні героєві на час бою та тактику як самого героя, так і команди. З убитих мобів випадають сфери, що дають тимчасові посилення різного виду. В разі смерті героя, сфера випадає з нього і її може підняти хтось інший. Всі герої та карти здібностей безкоштовні (карти отримуються за знищення міньйонів і ворожих героїв), але за додаткову плату реальними грошима можливо отримати тимчасові посилення.

Всі герої починають гру з 1-им рівнем розвитку і можуть досягти максимум 15-го. З рівнями герої отримують збільшення рівня здоров'я, мани, а табір стає міцнішим. За досягнення кожного нового рівня розвитку герой винагороджується трьома очками карт, які може витратити в магазині на отримання нових чи посилення наявних. Максимум можливо отримати 40 карт.

Персонаж володіє двома основними показниками: здоров'ям і маною. Він постійно бачить їх рівень на екрані, а також рівень свого розвитку і кількість карт, які ще може використати. Крім того, показуються іконки можливостей, карта місцевості, час гри і успіхи команд. При використанні своїх здібностей гравець бачить радіус чи напрямок їх дії.

На відміну від інших MOBA, в Paragon герої здатні користуватися обхідними шляхами. Так можна підібратися до ворога, пройшовши підземним тунелем або перелізши через скелі.

Режими[ред. | ред. код]

  • 5v5 — єдиний із випущених режим на карті «Моноліт» із 3 смугами, між якими розміщено джунглі з нейтральними істотами і оборонні вежі. Дві команди по 5 гравців мають знищити ядро ворожого табору.

Розробка[ред. | ред. код]

З 18 березня 2016 тривав ранній доступ. Відкрите бета-тестування гри почалося 16 серпня 2016 року. 25 січня 2018 року розробники повідомили, що розвиток Paragon буде припинено 26 квітня. Підставою стало те, що гру було визнано неналежно виконаною і вона «не стала життєздатною MOBA»[1]. Матеріали гри, вартістю $12 млн, було передано у вільний доступ[2][3].

29 жовтня 2022 року стало відомо, що розробку поновила корейська студія Netmarble. Вона надала гру безкоштовно для відкритого бета-тестування в Steam[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Paragon to Close on April 26. Paragon (амер.). Архів оригіналу за 28 січня 2018. Процитовано 27 січня 2018.
  2. McWhertor, Michael (19 березня 2018). Epic’s giving away $12M worth of Paragon game assets for free. Polygon. Архів оригіналу за 21 березня 2018. Процитовано 21 березня 2018.
  3. а б Zollner, Amelia (28 жовтня 2022). Epic's Defunct MOBA Paragon Is Back Under New Ownership. IGN (англ.). Процитовано 11 грудня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]