Plioviverrops

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Plioviverrops
Період існування: нижній міоцен — початок пліоцену
Верхня і нижня щелепа Plioviverrops faventinus
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Хижі (Carnivora)
Підряд: Котовиді (Feliformia)
Родина: Гієнові (Hyaenidae)
Рід: Plioviverrops
Kretzoi, 1938
Синоніми

Jourdanictis

Plioviverrops — вимерлий рід хижих ссавців з родини гієнових, який жив у міоцені й на початку пліоцену на півдні Європи та в Азії.

Види: Plioviverrops faventinus, Plioviverrops gaudryi, Plioviverrops gervaisi, Plioviverrops guerini, Plioviverrops orbignyi.

Опис[ред. | ред. код]

Ця тварина, хоча і споріднена з нинішніми гієнами, напевно, більше нагадувала мангуста чи цивету. Розміри малі: висота в холці не досягала 30 сантиметрів, а довжина ледве досягала 60 сантиметрів. Зуби нагадували зуби примітивних гієн, таких як Protictitherium.

Спосіб життя[ред. | ред. код]

Plioviverrops мали особливості зубного ряду, які вказують на ймовірну комахоїдну дієту. Однак можливо, що він також живився дрібними хребетними, подібно до іншої примітивної гієни, Protictitherium. Пальцева постава і конформація кінцівок вказують на те, що Plioviverrops був переважно наземною твариною, на відміну від Protictitherium, який міг бути деревним.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Werdelin, L., Solounias, N., 1991. The Hyaenidae: Taxonomy, systematics and evolution. Fossils and Strata 30, 1–104.
  • Werdelin, L., Solounias, N., 1996. The evolutionary history of hyaenas in Europe and western Asia during the early Miocene. In: Bernor, R.L., Fahlbusch, V., Mittmann, H.-W. (Eds.), The Evolution of Western Euarasian Neogene Mammal Faunas. Columbia University Press, New York, NY, P. 290–306.
  • Torre, D. 1989. Plioviverrops faventinus nov. sp. a new carnivore of late Messinian age. Bollettino della Società Paleontologica Italiana, 28 (2–3): 343–367.