Put You on the Game

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Put You on the Game
Сингл The Game
з альбому The Documentary
Випущений 30 серпня 2005
Записаний 2005
Жанр Хіп-хоп
Композитор Джейсон Тейлор, Тім Мослі, Нейт Гіллз
Тривалість 4:16
Лейбл Aftermath, G-Unit, Interscope
Продюсер Timbaland, Danja
Хронологія синглів The Game
Попередній
←
Dreams
(2005)
It's Okay (One Blood)
(2006)
Наступний
→
Музичне відео
«Put You on the Game» на YouTube

Put You on the Game — це пісня американського реп-виконавця хіп-хопу Західного узбережжя The Game'а, останній офіційний сингл з його дебютного альбому The Documentary. Її написав The Game та спродюсував дует Timbaland та Danja. Це був перший синґл The Gam-а після біфу з засновником групи G-Unit 50 Cent-ом, що розпочався після випуску мікстейпу You Know What It Is Vol. 3. Ця пісня не досягла такого успіху, як попередні синґли, зокрема навіть не потрапила до Billboard Hot 100 й посіла лише 96-те місце у Hot R&B/Hip-Hop Songs та 44-те місце в About.com's Best Hip-Hop Songs of 2005.

The Game згадує в пісні кількох виконавців, пісень та альбомів, зокрема The Chronic, N.W.A., Makaveli, The Notorious B.I.G., Public Enemy, Flavor Flav, G-Unit, 50 Cent, Dr. Dre та його пісню Let Me Ride, Ів та Snoop Dogg.

Історія[ред. | ред. код]

Анджело Сандерс (A&R на Aftermath): «Timbaland був крутий у той час. Окей, загалом завжди крутий. Тож ми вирішили звя'затися з ним. Проблема була в тому, що ми шукали синґл. Взагалі-то ми вже мали синґли, але були деякі сумніви. Саме тому ми шукали запасний варіант. Я сказав: "Чувак, я не можу навіть подумати про когось іншого окрім Тімби." Менеджер Ґейма Джиммі Генчмен виявив суттєву підтримку і сприяв тому, що ця пісня з'явилася.

Було забавно працювати з Тімом, тому що він міг з'явитися у нас о 2 чи 3 годині ночі повністю адекватним після тусовки в клубі. Спочатку у нас нічого не виходило, бо це був перший раз, коли ми з ним працювали й потрібен був цілий процес, в ході якого Тім міг би зрозуміти й "увібрати" те, що ми робили. Втім не було такого, щоби він просто відпочивав і розважався в студії, чхаючи на те, що ми старалися одержати як результат. Він дуже пильно стежив за нами й за тим, що ми на той момент робили. Таким чином, поступово родився біт для Put You On The Game

Кліп[ред. | ред. код]

У музичному відео окрім The Game-а з'являються майже всі учасники сформованого ним лейблу Black Wall Street. У відео показано різні місця Лос-Анджелеса, зокрема нижнє місто Комптон. Також є й такі місця як Staples Center, The Watts Towers та LAX. Під час перегляду DVD Stop Snitchin, Stop Lyin The Game дивиться кліп "Put You on the Game" і розказує про деякі кадри в кліпі. Оскільки кліп вийшов одразу ж після початку біфу з 50 Cent-ом, The Game не міг його оминути. Тож у кліпі є кілька кадрів, присвячених 50 Cent-у. В одному з кадрів з'являється людина у масці горили, The Game пояснив, що це і є 50. Також у наступному кадрі з'являється фотографія трупа людина, взутого в кросівки G-unit, обгороджена поліційною стрічкою. The Game пояснив, що це «ніщо інше як смерть кар'єри 50 cent-а». Втім у фінальну версію кліпу ці кадри так і не потрапили.

Вплив[ред. | ред. код]

  • Було зроблено кілька реміксів на пісню, зокрема ремікс за участю Fabolous та Fat Joe. Інший ремікс було згодом зроблено за участі Каньє Веста. Третій ремікс містив куплети від Bun B, Chamillionaire та Slim Thug, які можна почути на мікстейпі DJ Smallz Southern Smoke 21.
  • Psychopathic Rydas використали біт на своєму альбомі Duk Da Fuk Down. Пісня отримала назву Killin' Shit й вийшла на Joe and Joey Records.
  • Chamillionaire та його брат Rasaq використали біт для свого фрістайлу, який можна почути на мікстейпі DJ Obscene Houston We Have A Problem Vol. 1
  • Trae та його гурт Assholes By Nature використали біт, аби створити пісню I'm A [sic] Asshole, яка є на мікстейпі DJ Drama
  • Крім того, є ремікс у виконанні Crooked I, з його серії Hip Hop Weekly.

Судові процеси[ред. | ред. код]

Через два роки після виходу синґлу на The Game-а, Timballand-а і Danj-у та компанії, що займалися дистирбуцією синґлу було подано в суд за використання не чистого семплу пісні. Індійська компанія Saregama India Ltd. подала позов до суду, звинувачуючи Timbaland-а у використанні семплів із пісні Baghor Mein Bahar Hai 1967 року із серії боллівудських фільмів без відповідних на те прав. За повідомленнями The Game-а та Timbo, використали два семпли з пісні для треку Put You On Game з альбому The Documentary. Остаточна постанова судді Рестані звучала так:

«Навіть якби пісня "BMBH" була покрита відповідними погодженнями на використання, компанія Saregama однаково не мала б прав на репродукцію "BMBH”, тож Saregama не має достатньо правоспроможності звертатися до суду з подібним позовом про порушення авторських прав. Через це ми підтверджуємо рішення попереднього суду про закінчення судового процесу в спрощеному порядку на користь Відповідача.»
Оригінальний текст (англ.)
«Even if BMBH were covered by the agreement (a question we need not decide), Saregama would not currently own a copyright in the BMBH sound recording and thus lacks statutory standing to bring this copyright infringement action. We, therefore, affirm the district court’s order granting summary judgment for the Defendants.»

Посилання[ред. | ред. код]