REALtonga

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
REALtonga
ІАТА
ІКАО
RLT
Позивний
Real Tonga
Тип авіакомпанія
Дата заснування 4 березня 2013
Хаби Міжнародний аеропорт Фуаамоту
Штаб-квартира Тонга Нукуалофа, Тонга
Сайт realtonga.to
Літак Xian MA60 компанії REALtonga, Міжнародний аеропорт Фуаамотуу Тонгатапу, Тонга

Ріл Тонга (англ. REALtonga) — колишня приватна авіакомпанія в королівстві Тонга, заснована в 2013 році[1]. Здійснює регулярні авіаперельоти між островами Тонгатапу, Вавау, Еуа і Ліфука. В 2020 році авіакомпанія припинила всі операції.

Після того, як до 2013 в «Ріл Тонга» надійшов подарований китайським урядом літак Xian MA60, уряд Нової Зеландії зупинив програму допомоги розвитку туристичної індустрії Тонги і випустив попередження туристам про небажаність перельотів Тонго на Xian MA60, через те, що «в останні роки цей літак брав участь у значному числі інцидентів»[2]. Однак, є припущення, що дії Нової Зеландії пов'язані не з якостями Xian MA60, а викликані тим, що запуск REALtonga видавив з ринку внутрішніх перевезень Тонги новозеландську авіакомпанію Chathams Pacific[3].

Флот «Ріл Тонга» мав літаки:

  • Xian MA60
  • Beechcraft King Air 65
  • Britten-Norman Islander

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. About Us[недоступне посилання]
  2. New Zealand issues traveller warning over Tonga's MA60 plane safety — ABC News (Australian Broadcasting Corporation). Архів оригіналу за 5 березня 2017. Процитовано 24 серпня 2017.
  3. OTHER FACTS. Архів оригіналу за 18 травня 2014. Процитовано 24 серпня 2017. {{cite web}}: Текст «MA60 Tonga» проігноровано (довідка)