Remember Me (пісня з Коко)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Remember Me
Сингл Наталія Лафоуркаде, Міґель, Бенджамін Братт, Гаель Гарсія Берналь, Ентоні Гонсалес, Анна Офелія Мірґуя
з альбому «Coco (Original Motion Picture Soundtrack)»
Випущений 10 листопада 2017
Записаний 2017
Автор пісні Крістен Андерсон-Лопез (текст)
Роберт Лопез (музика)
Композитор Robert Lopezd
Тривалість 1:49
Лейбл Walt Disney Records
Музичне відео
«Remember Me» на YouTube

«Remember Me» (укр. Згадай мене) — пісня з діснеївсько-піксарівського комп'ютерного анімаційного фільму Коко 2017 року. Безпосередньо у фільмі пісню в різних епізодах виконують Бенджамін Братт (голос Ернесто де ла Круза), Гаель Гарсія Берналь (голос Ектора), Ентоні Гонсалес (голос Міґеля) та Анна Офелія Мірґуя (голос Коко). Під час фінальних титрів пісня звучить у виконанні Міґеля та Наталі Лафоуркаде[1].

Історія[ред. | ред. код]

Крістен Андерсон-Лопез і Роберт Лопез, які до цього працювали над мультфільмом Крижане серце, були запрошені у проект режисером Лі Анкричем. Складність пісні полягала в тому щоб текст можна було тлумачити по різному у різних ситуаціях. Команді довелось тривалий час вивчаті мексиканські пісні.

Після прем'єри мультфільма пісня отримала велику популярність. У 2017 році Крістен і Роберт отримали «Оскар» в категорії Найкраща пісня до фільму. Пісня також була номінована на премію «Золотий глобус» за Найкращу пісню до фільму та «Греммі».

Гаель Гарсія Берналь, який озвучував Ектора в англомовній та іспаномовній версіях мультфільму записав пісню на латиноамериканському діалекті іспанської. Оскільки події мультфільму розгортаються в Мексиці, версії на європейській іспанській та каталонській мові було вирішено не випускати.

В україномовній версії пісню «Згадай мене» виконали Михайло Кришталь, Валерій Величко, Ярослав Рогальський та Ірина Дорошенко[2][3][4][5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Burlingame, Jon (5 січня 2018). How ‘Frozen’ Hitmakers Covered the Same Song Four Ways in ‘Coco’. Variety (амер.). Архів оригіналу за 15 травня 2020. Процитовано 7 січня 2018.
  2. Інтерв'ю з Ярославом Рогальським на прем'єрі Коко. Процитовано 09.12.2017.
  3. Юрій Ткач та Валентина Хамайко озвучили персонажів нової анімації «Коко». http://gazetavv.com (укр) . Архів оригіналу за 1 грудня 2017. Процитовано 23 листопада 2017 року.
  4. 22 листопада у Мережа кінотеатрів "Оскар" відбулася прем'єра стрічки #КОКО. facebook.com/DisneyUkraine (укр.) . оф. сторінка Disney Ukraine у facebook. Процитовано 24 листопада 2017 року.
  5. Coco / Ukrainian cast - CHARGUIGOU. https://disneyinternationaldubbings.weebly.com. Архів оригіналу за 6 грудня 2019. Процитовано 6 грудня 2019 року.

Посилання[ред. | ред. код]