SAF-Holland

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
SAF-Holland
Тип Societas Europaea
Організаційно-правова форма господарювання публічна компанія
Галузь Автомобільний постачальник
Засновано 2005 
Штаб-квартира Бессенбах, Німеччина
Ключові особи Александр Гейс (CEO)
Виторг 1 247 мільйонів євро (2021)[1]
Співробітники 3572 (2021)[1]
safholland.com/de/de/
Візки напівпричепів KRONE з пневматичною підвіскою SAF-Holland.

SAF-Holland SE (раніше SAF-Holland S.A.) — є зареєстрованою компанією-постачальником для промисловості вантажівок і напівпричепів. Компанія розташована в місті Бессенбах поблизу Ашаффенбурга в Німеччині.

Компанія виробляє осі для причепів вантажівок, а також системи пневматичної підвіски, сідлово-зчіпні пристрої, дискові гальма, шкворні та шасі[2]. Продукція в основному використовується в промисловості трейлерів, таких як Kögel Trailer, KRONE і Schmitz Cargobull, а також виробниками вантажівок. У 2021 фінансовому році продажі групи SAF-Holland склали 1 247 мільйонів євро[3].

Історія[ред. | ред. код]

SAF-Holland була заснована в кінці 2005 року. У декілька кроків об’єдналися традиційна SAF Group, колишня Sauer Axle Factory, розташована в Бессенбаху, один із лідерів європейського ринку з виробництва осей, і US Holland Group, великий постачальник для промисловості вантажівок і причепів у Північній Америці. Злиття відбулося з метою створення інтегрованого глобального постачальника для промисловості вантажівок і причепів[4].

У 2018 році італійський виробник зчіпних систем для вантажівок, трейлерів, трейлерів та сільськогосподарської техніки V.ORLANDI S.p.A. прийнято. У тому ж році індійський виробник осей і систем підвіски причепів York Transport Equipment (Asia) Pte. Ltd[4].

Сьогодні група є одним із небагатьох постачальників, який пропонує широкий асортимент як для виробників вантажівок, так і для причепів і в той же час має сервісні центри по всьому світу[5].

Структура групи[ред. | ред. код]

Сідло, сідлового тягача виготовлено компанією SAF-Holland.

SAF-Holland складається з кількох діючих дочірніх компаній і має 20 виробничих майданчиків на п'яти континентах. Також існує всесвітня мережа СТО. З 26 липня 2007 року акції компанії включені до списку Prime Standard Франкфуртської фондової біржі[6]. 8 грудня 2010 року акції були включені до індексу акцій SDAX[en]. 1 липня 2020 року компанія перенесла свою штаб-квартиру назад до Німеччини[7].

Корпоративна стратегія[ред. | ред. код]

SAF-Holland покладається в першу чергу на фактори обсягу перевезень і міжнародного характеру. На думку компанії, зростаюча глобалізація викликає постійне зростання вантажопотоку, особливо вантажівок і трейлерів. Таким чином, група зосереджена на трьох бізнес-напрямках: Системи причепів (причепи), Системи транспортних засобів (тягачів тощо) та Післяпродажне обслуговування (бізнес запасних частин).

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Geschäftsbericht 2021 (PDF). SAF-HOLLAND SE. 17 березня 2022. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |1= (довідка)
  2. UNSERE PRODUKTÜBERSICHT | SAF-HOLLAND. 25 серпня 2021.
  3. Geschäftsberichte. SAF-Holland SE. 11 квітня 2022.
  4. а б Historie | SAF-HOLLAND. 25 серпня 2021.
  5. Unternehmensprofil | SAF-HOLLAND. 25 серпня 2021.
  6. Архівна копія на сайті Wayback Machine., auf deutsche-boerse.com, abgerufen am 16. März 2016
  7. SAF-HOLLAND SE schließt Sitzverlegung nach Deutschland ab - dgap.de. 2 грудня 2020.