Scapanus occultus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Scapanus occultus
Deceased individual
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Комахоїдні (Eulipotyphla)
Родина: Кротові (Talpidae)
Рід: Scapanus
Вид:
S. occultus
Біноміальна назва
Scapanus occultus
Синоніми

Scapanus latimanus occultus

Scapanus occultusвид ссавців родини кротових (Talpidae). Він зустрічається лише в американському штаті Каліфорнія та на півночі Нижньої Каліфорнії в Мексиці[1][2].

Таксономія[ред. | ред. код]

Раніше він вважався підвидом S. latimanus, але дослідження 2021 року виявило достатню анатомічну та генетичну відмінність, щоб розділити їх як окремі види[1][3].

Розповсюдження[ред. | ред. код]

Він простягається від усієї південної Сьєрра-Невади та більшої частини південної Каліфорнії від Сан-Луїс-Обіспо на південь до кордону США та Мексики, а також вздовж Півострівних хребтів до найпівнічнішої Нижньої Каліфорнії. У двох районах, де S. occultus і S. latimanus симпатричні (частина південної Сьєрра-Невади та північна частина Санта-Барбари), S. occultus мешкає на нижчих висотах, а S. latimanus — на вищих[1].

Опис[ред. | ред. код]

S. occultus загалом менший за розміром тіла, ніж S. latimanus, і має довший і ширший череп[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Castañeda, Sergio Ticul Alvarez; Cortés-Calva, Patrica (2021). Revision of moles in the genus Scapanus. THERYA (англ.). 12 (2): 275. doi:10.12933/therya-21-1174. ISSN 2007-3364. S2CID 236583289.
  2. Explore the Database. www.mammaldiversity.org. Процитовано 4 листопада 2021.
  3. Yates, Terry L.; Jorge Salazar-Bravo (2004). A Revision Of Scapanus latimanus, with the Revalidation of a Species Of Mexican Mole. У Sánchez-Cordero V.; Medellín R.A. (ред.). Contribuciones Mastozoológicas En Homenaje A Bernardo Villa (PDF). Instituto De Biología e Ins Tituto De Ecología, Unam, México. с. 479—496.