Scorpion (відеогра)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Scorpion
Жанр(и) платформер і science fantasy video gamed
Платформа Amiga
Режим гри  Однокористувацька гра
Мова англійська

Scorpion (укр. Скорпіон) — відеогра-платформер у жанрі «перестріляти всіх» 1989 року, розроблена та випущена Digital Magic Software для Amiga. Згодом гра була перевипущена під назвою Fly Fighter (укр. Винищувач) з іншим головним екраном та іншим порядком рівнів.

Сюжет[ред. | ред. код]

Головна героїня Скорпіон нібито бореться за порятунок викраденої принцеси Скорпії. У несподіваному фіналі Скорпіон вбиває злу принцесу, виявляючись її доброю сестрою і єдиною спадкоємицею престолу.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Гравець бореться з ордами ворогів, проходячи п'ять рівнів з бічною прокруткою, таких як гавань, джунглі та крижана земля[1], кожен з яких охороняється могутнім босом.[2] Персонаж гравця атакує ворогів, вистрілюючи енергетичними болтами з пальців[3].

Огляди[ред. | ред. код]

Гра отримала оцінки 93% в Amiga Computing, 69% в Computer and Video Games, 62% в The Games Machine, 60% в CU Amiga та 47% в The One. За словами Amiga Computing, «Все в Scorpion кричить про якість і стиль, за винятком ілюстрації на коробці. Гра являє собою дивакуватий гібрид Gryzor та Green Beret з шалено великими, швидкими персонажами»[4]. Computer and Video Games назвали її «грамотно виконаною грою, яку підвели деякі помилки, що легко виправляються, і яка страждає від недостатньої зовнішньої критики перед випуском»[5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. TheOne Magazine Issue 07. April 1989. Процитовано 22 травня 2015.
  2. South, Phil (May 1989). Reviews - Scorpion. Computer and Video Games. EMAP (91): 36.
  3. A Sting in the Tail - Scorpion. The Games Machine. Newsfield Publications (18): 44. May 1989.
  4. Amiga Computing Magazine Issue 013. June 1989. Процитовано 22 травня 2015.
  5. Computer and Videogames Magazine Issue 091. May 1989. Процитовано 22 травня 2015.

Посилання[ред. | ред. код]