Serpent Obscene

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Serpent Obscene
логотип
Основна інформація
Жанр Дез-метал
Треш-метал
Роки 1997-2006
Країна Швеція Швеція
Місто Реннінге
Лейбл Black Lodge Records
Склад Юнас Ерікссон
Ніклас Ерікссон
Юган Тернгрен
Ерік Сальстрем
Йонні Путрід
Колишні
учасники
Роб Рокер
Крістофер Баркенше
Офіційний сайт гурту

Serpent Obscene — шведський музичний метал-гурт з міста Реннінге, заснований у 1997 році. Стилістику музики колективу можна схарактеризувати як суміш дез- та треш-металу, основною тематикою текстів була війна, тортури та оккультизм. Гурт припинив своє існування у 2006 році після того, як його залишив гітарист Ніклас Ерікссон.

Історія[ред. | ред. код]

Гурт Serpent Obscene утворився у 1997 році, хоча хлопці грали разом і раніше, втім все це носило занадто несерйозний характер. Того ж року було зроблено перший демозапис гурту, що отримав назву Behold the Beginning. Його тираж склав всього лиш 300 копій. Наступного релізу довелося чекати майже 2 роки, допоки у 1999 не побачив світ наступний демоальбом колективу Massacre, що складався з трьох значно агресивніших, ніж раніше, пісень. Завдяки цьому релізу команді вдалося підписати контракт з лейблом Necropolis Records, який і видав їх дебютний повноформатний альбом з однойменною назвою у 2000 році.

У 2001 році колектив залишив один з його основоположників — барабанщик Юнас Ерікссон, якого замінив Крістофер Баркенше. У серпні того ж року Serpent Obscene в оновленому складі розпочали записувати свій другий альбом Devastation. Одразу після закінчення рекордингової сесії Баркенше залишив гурт, а замість нього місце за ударною установкою знову зайняв Юнас Ерікссон, який так і не зміг знайти себе в інших колективах. Втім, через незадовільну роботу лейбла видати альбом не вдавалося аж до 2003 року, коли команда розірвала контракт з Necropolis Records та почала співпрацювати з компанією Black Lodge. У жовтні Serpent Obscene залишив бас-гітарист Роб Рокер, на зміну якому прийшов Йонні Путрід.

Роботу над третім альбомом гурт розпочав у 2005 році. Його реліз відбувся 21 квітня 2006 року, а у липні того ж року гітарист Ніклас Ерікссон оголосив, що його шляхи розійшлися зі шляхами інших учасників Serpent Obscene. Музикантами гурту було прийняте рішення про припинення діяльності колективу.

Склад гурту[ред. | ред. код]

Останній склад
Колишні музиканти

Дискографія[ред. | ред. код]

Альбом Рік Формат Лейбл
Behold the Beginning
1997
Демо
Massacre
1999
Демо
Serpent Obscene
2000
Альбом Necropolis Records
Devastation
2003
Альбом Black Lodge Records
Chaos Reign Supreme
2006
Альбом Black Lodge Records

Посилання[ред. | ред. код]

  • Офіційний сайт гурту (англ.) . Архів оригіналу за 27 листопада 2013. Процитовано 17 серпня 2013.
  • Профіль гурту на сайті Encyclopaedia Metallum (англ.) . «Encyclopaedia Metallum». Архів оригіналу за 29 серпня 2013. Процитовано 17 серпня 2013.
  • Профіль гурту (англ.) . «Discogs». Архів оригіналу за 17 травня 2006. Процитовано 17 серпня 2013.