Sol Linhas Aéreas

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Sol Linhas Aéreas
ІАТА
ІКАО
SBA
Позивний
SOL
Тип авіакомпанія
Дата заснування 2008
Штаб-квартира Каскавелd
Сайт voesol.com.br

Sol Linhas Aéreas — невелика бразильська авіакомпанія зі штаб-квартирою в місті Cascavel, здійснює регулярні та чартерні пасажирські авіаперевезення на лініях місцевого значення.

Згідно зі звітом Національного агентства цивільної авіації Бразилії в 2010 році частка пасажирських перевезень Sol Linhas Aéreas в країні склала менше 0,01 % на внутрішніх маршрутах за показником перевезених пасажирів на кілометр дистанції[1].

У грудні 2010 року авіакомпанія зупинила всі регулярні маршрути і з цього моменту працює лише в межах чартерних договорів.

Історія[ред. | ред. код]

Sol Linhas Aéreas була утворена в 2008 році і почала операційну діяльність 12 жовтня наступного року. Основним завданням авіакомпанії стали плани по здійсненню пасажирських авіаперевезень з аеропорту міста Cascavel в аеропорти сусідніх міст у межах штату Парана і сусідніх штатів Бразилії[2].

У грудні 2010 року за розпорядженням Національного агентства цивільної авіації Бразилії Sol Linhas Aéreas тимчасово призупинила всі регулярні рейси.

Маршрутна мережа[ред. | ред. код]

У вересні 2010 року маршрутна мережа регулярних перевезень авіакомпанії Sol Linhas Aéreas включала в себе наступні пункти призначення:

  • Курітіба — Міжнародний аеропорт Афонсу Піна
  • Cascavel — Аеропорт імені Адалберту Мендес-ді-Сілви

Флот[ред. | ред. код]

Let L-410 Turbolet (реєстраційний номер PR-VLA) авіакомпанії Sol Linhas Aéreas

Станом на листопад 2010 року повітряний флот авіакомпанії Sol Linhas Aéreas складався з таких літаків[3]:

Повітряний флот авіакомпанії Sol Linhas Aéreas
Тип літака В експлуатації Замовлено Пасажирських місць Примітки
Let L-410 Turbolet 1 1 19

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Dados Comparativos Avançados (Portuguese) . Agência Nacional de Aviação Civil (ANAC). Архів оригіналу за 15 липня 2012. Процитовано 15 лютого 2011.
  2. Sol Linhas Aéreas (Brasil) (Portuguese) . Aviação Brasil. Архів оригіналу за 15 липня 2012. Процитовано 20 травня 2010.
  3. Frota atual das empresas brasileiras (Portuguese) . Aeromuseu. 13 листопада 2010. Архів оригіналу за 12 липня 2012. Процитовано 13 листопада 2010.

Посилання[ред. | ред. код]