Sorry Not Sorry (Сімпсони)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Шкода — не шкода»
англ. Sorry Not Sorry
Міс Гувер дорікає Лісі
Міс Гувер дорікає Лісі
Міс Гувер дорікає Лісі
Сезон № 32
Серія № 693
Перший показ 6 грудня 2020
Сценарій Нелл Сковелл
Режисер(и) Роб Олівер
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника QABF01
Запрошені зірки
Аріана і Елла Пікнячі — виконавиці пісні в кінцевих титрах
Особливості серії
Політ у заставці Санта-Клаус на самокерованих санях пролітає через екран, вигукуючи: «Хо-хо-хо!»
Напис на білборді «Тримайтеся на відстані 6 футів від Санти з кількох причин» (англ. «Stay 6 feet from Santa for multiple reasons»)
Напис на дошці «Я не буду класти проносне в печиво Санти» (англ. «I will not put laxatives in Santa's cookies»)
Сцена на дивані Сімпсони з'являються в кімнаті як привиди у стилі гри «Pac-Man». З початком рівня рівня Гомер заходить до кімнати як сам Pac-Man і їсть свою сім'ю. Коли черга доходить до Неда, Гомер вмирає, вигукуючи: «О, тупий Фландерс. Д'оу!»
Хронологія
Попередня Наступна
The Road to Cincinnati A Springfield Summer Christmas for Christmas
Сезон 32
Список серій

«Sorry Not Sorry» (укр. «Шкода — не шкода») — дев'ята серія тридцять другого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 6 грудня 2020 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

На даху будинку Сімпсонів Гомер і Ліса спостерігають за зірками. Ліса засмучена через те, що сталося в школі з міс Гувер і переповідає батьку про це…

Минулого тижня Ліса пояснювала сім'ї, як вона побудувала модель для свого шкільного проєкту «Хто вас надихає?». Це Земля, оточена супутниками. Дівчинка натхненна Ґледіс Вест, математикинею, робота якої допомогла створити GPS.

Коли у школі діти починають презентувати свої проєкти, Ліса презентує це репом, доповіддю і статуеткою з макаронів. Однак, міс Гувер, ставить їй та решті класу оцінку «B» (з новим навчальним планшетом легше всіх оцінити однаково). Обурена Ліса називає вчительку бездарною халтурницею, за що та відправляє дівчинку до кімнати покарань, де від хуліганів її захищає Барт.

Вдома Мардж спонукає Лісу вибачитися перед вчителькою. Наступного дня міс Гувер дещо тисне на Лісу, через що вона відмовляється вибачатися, за що її знову відправляють до кімнати покарань. Барт радить сестрі замість «вибачте» сказати «виплачте» (укр. «soggy»), переконуючи, що ніхто не почує різницю.

Наступного дня Ліса «виплачається» перед міс Гувер, але вчителька почула це правильно і відправляє дівчинку до подвійного арешту.

На пропозицію Мардж Ліса йде до Спрінґфілдського освітнього центру, щоб навчитися «щиро» вибачатися. Тамтешній консультант, завгосп Віллі, пропонує їй пройти милю по життю людини, перед якою потрібно вибачитися, щоб зрозуміти її. Ліса починає слідкувати за міс Гувер і дізнається, що у вчительки важкі проблеми зі спиною, які, зрештою, і заважають їй нормально проводити уроки в школі. Щоб полегшити біль вчительки, Ліса купує їй ортопедичне крісло на кошти, які вона збирала на Єльський університет. Міс Гувер приймає подарунок, однак не приймає вибачень Ліси, навчаючи її уроку про пізні вибачення…

Повернувшись у сьогодення у школи, коли міс Гувер знаходить у кріслі функцію масажу, то врешті-решт приймає вибачення Ліси. Вона ставить Лісі «B+» за її проєкт (і з радості кладе такий же бал і Ральфу).

У фінальній сцені вдома Барт продовжує говорити свої фальшиві вибачення Гомерові, але той швидко все розуміє.

Виробництво[ред. | ред. код]

Сценаристка серії Нелл Сковелл встановила новий рекорд як з найбільшою перервою як сценарист. Попередня (і єдина до того часу) серія Сковелл — 11 серія 2 сезону «One Fish, Two Fish, Blowfish, Blue Fish», що вийшла 1991 року, за 30 років до виходу цієї серії[1]. Попередній рекорд було встановлено Девідом Міркіним у серії 26 сезону «The Man Who Came to Be Dinner».

Цікаві факти та культурні відсилання[ред. | ред. код]

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 1,66 млн осіб з рейтингом 0.6, що зробило її найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі[4].

Тоні Сокол з «Den of Geek» дав серії чотири з половиною з п'яти зірок, сказавши:

Це дуже втішна серія. Вибачення Ліси працюють, тому що вони заслужені, хоча ми завжди знаємо, що це станеться, вони ефективно знімають напругу… Порівняно з Лісою всі ― халтурники, вона надто успішна… Однак її цинізм перекриває цей епізод[2].

Водночас, Джессі Берета із сайту «Bubbleblabber» оцінив серію на 7/10, сказавши, що «це не одна із найяскравіших серій сезону, але вона все одно був свіжою і кинула виклик статус-кво, в який серіал потрапив останніми роками… Це була продумана історія, яка змінила дрібниці, ставши веселою й унікальною»[1].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 2/5 і 3/5 із середньою оцінкою 2,55/5[5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Bereta, Jesse (7 грудня 2020). Review: The Simpsons “Sorry Not Sorry”. Bubbleblabber (англ.). Процитовано 8 жовтня 2022.
  2. а б в г д Sokol, Toni (7 грудня 2020). The Simpsons Season 32 Episode 9 Review: Sorry Not Sorry. Den of Geek (англ.). Процитовано 8 жовтня 2022.
  3. Mike! (7 грудня 2020). 693. Sorry Not Sorry. Me Blog Write Good (англ.). Процитовано 31 грудня 2022.
  4. Ratings for Sunday 6th December 2020 - Network Prelims, Finals and Cable Numbers Posted. www.spoilertv.com. Процитовано 8 жовтня 2022.
  5. Rate & Review: "Sorry Not Sorry" (QABF01). The No Homers Club (англ.). Процитовано 8 жовтня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]