Spiritual Healing

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Spiritual Healing
Студійний альбом
Виконавець Death
Дата випуску Лютий 1990
Записаний 1989
Жанр Дез-метал
Тривалість 43:23
Мова англійська
Лейбли Morrisound Recording
Продюсер Стів Сінклер
Чак Шульдінер
Хронологія Death
Попередній
←
Leprosy
(1988)
Human
(1991)
Наступний
→

Spiritual Healing — третій альбом дез-метал гурту Death, який був випущений у 1990 році на лейблі Morrisound Recording. Звучання стилю гурту розвилося у бік мелодійности та технічності. Більшість композицій написані Чаком Шульдінером. У складі гурту відбулися деякі зміни. З гурту пішов Рік Роз, замінив його віртуоз Джеймз Мерфі, який скомпонував з Чаком гармонічний гітарний дует. Зріст у мелодійности та технічности пояснюється тим, що якими би новаторськими не були попередні альбоми, потрібно підтримувати свою позицію у дез-металі. Для цього потрібні були технічні музиканти і новаторський запис. Якось Чак сказав:

Дух моєї музики, навіть якщо вам важко це уявити, надзвичайно позитивний. Хай теми і негативні, але ж у основі кожної закладена надія на краще. Я твердо переконаний, що все має нести позитивний дух у собі. Навіть, якщо вам здається, що земля виходись з-під ніг, у вас завжди є шанс піднятися. В цьому сенсі я вважаю, що музика має неймовірну здібність розвернути ваше життя, якщо щось пішло не так, заставити вас підняти голову і все подолати.

У своїх текстах Чак продовжував боротися зі злом, невіглаством і усталеними стереотипами середньостатистичних американців. На "Spiritual Healing" Чак Шульдінер торкнувся теми впливу церковної індустрії на розум прихожан. Згідно однієї легенди, сама ідея третього студійного альбому народилася у лідера "Death" під час перегляду однієї телевізійної проповіді, під час якої пастор однієї з церков нібито зціляв безнадійно хворих людей.

Титульна пісня розповідає про кокаїнозалежну жінку, що виношує дитину, яка приречена стати залежною від кокаїну.

Обкладинка[ред. | ред. код]

Обкладинку знову малював художник Ед Репка. Це його остання робота з гуртом. На ній зображений інвалід і юрби священиків-псевдоцілителів з грошима у кишенях.

Список композицій[ред. | ред. код]

  1. «Living Monstrosity» — 5:08
  2. «Altering the Future» — 5:34
  3. «Defensive Personalities» — 4:45
  4. «Within the Mind» — 5:34
  5. «Spiritual Healing» — 7:44
  6. «Low Life» — 5:23
  7. «Genetic Reconstruction» — 4:52
  8. «Killing Spree» — 4:16