Spys4Darwin

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Spys4Darwin
Основна інформація
Жанр альтернативний метал, хардрок
Роки 2001-2002
Країна США США
Місто Сіетл
Лейбл Pied Viper
Склад Кріс ДеГармоd
Колишні
учасники
Кріс ДеҐармо
Вінні Домброскі
Майк Айнез
Шон Кінні

Spys4Darwin  — американський рок-супергурт, створений у Сіетлі, штат Вашингтон, у 2001 році. До складу цього недовготривалого проєкту входили учасники сіетлських гуртів Queensrÿche та Alice in Chains, а також фронтмен гурту Sponge з Детройта, штат Мічиган. Spys4Darwin почався з гітариста Кріса ДеҐармо та барабанщика Шона Кінні, двох друзів, які перед цим виступали з Джеррі Кантреллом під час його сольного туру. Незабаром до них приєдналися басист Майк Айнез і вокаліст Він Домброскі, і вони почали джемити в Binge Studios, покинутій лакофарбовій фабриці в Сіетлі. Цей проєкт став першою творчою роботою ДеҐармо після того, як він залишив своє довготривале місце в Queensrÿche у 1998 році.

Походження назви[ред. | ред. код]

ДеҐармо стверджував, що назва гурту походить від імені допитливого чоловіка, на ім'я Дарвін, який жив у лабазі неподалік від їхньої студії[1]. Він зголосився охороняти гурт під час виступів, хоча сам не мав доступу до студії. Одного дня Дарвін сказав ДеҐармо і Кінні, що збирається в подорож, і попросив приглянути за його речами. ДеҐармо нібито подивився на Кінні і сказав: «Тож, гадаю, тепер ми шпигуни для Дарвіна (spies for Darwin)».

Microfish[ред. | ред. код]

Spys4Darwin випустили лише один альбом, шеститрековий EP під назвою «Microfish», який складався з однотижневої сесії[2]. Хоча всі учасники гурту брали участь у створенні пісень, більша частина композицій була створена ДеҐармо і Кінні, які спілкувалися між собою, в той час, як текстами займався Домброскі. «Dashboard Jesus (Follow)» став першим синглом, який вийшов з мініальбому. В інтерв'ю ДеҐармо висловив сподівання випустити повноформатний альбом з десятком треків на початку 2002 року. Також повідомлялося, що гурт працював над альбомом ще 12 лютого того ж року. Однак, другий альбом так і не був записаний.

Microfish складається із записів з Binge Studios, які були оброблені у Кріса ДеҐармо та Шона Кінні, а потім зведені Адамом Каспером у Studio X. Spys4Darwin випустили міні-альбом на власному лейблі Pied Viper Records. Спочатку доступний лише на офіційному сайті гурту, Microfish просувався за допомогою самого гурту і скромного низового підходу. За словами ДеҐармо, щодо підходу гурту до Microfish: «Ми просто збиралися разом, записували, міксували з друзями і випускали його безпосередньо для тих людей, яким він був цікавий, без зайвих фанфар… Ми намагалися зробити запис так, як ми могли в нашій студії, і випустити гарну упаковку, яка була більше про те, щоб пишатися чимось, що ми випустили, а не про те, конкурує це з Creed чи ні».

Гурт найняв гітариста Void Буббу Дюпрі і відіграв один концерт на фестивалі KNDD Endfest 10 4 серпня 2001 року[3]. Виступ був задокументований у форматі Hi-8 мм ч/б колишнім басистом Nirvana Крістом Новоселічем (який, як повідомляється, також був за кермом автобуса гурту) для можливої трансляції на офіційному сайті гурту[4]. На фестивалі також виступили The Living End, Sum 41, Nickelback, Ours, The Offspring, Cake і The Crystal Method[3].

Сприйняття[ред. | ред. код]

Критик Малкольм Доум з Classic Rock дав позитивну рецензію на альбом, назвавши його «досить цілісним і дуже цікавим»:

«Не чекайте звучання, яке є гібридом їхніх альма-матер; у Spys4Darwin є власні ідеї. Знайома суміш, яка охоплює сучасний американський рок (згадайте Matchbox Twenty, Train тощо), а потім робить лівий поворот, щоб вловити сліди таких гуртів, як Faith No More та Pearl Jam. Наповнений чуттєвими мелодіями та чіткими аранжуваннями, це класичний рок для сучасної аудиторії.
Найкращим треком з шести на цьому міні-альбомі, безсумнівно, є „Dashboard Jesus (Follow)“, шедевр з щільною атмосферою, гострим настроєм і приємним відчуттям епічності, хоча решта матеріалу навряд чи може зрівнятися в порівнянні з ним.
Все це свідчить про те, що Spys4Darwin — не просто збірка зірок, які марнують свій час, а справжній гурт з майбутнім».

Треклист[ред. | ред. код]

#НазваТривалість
1.«Submission in Love»3:38
2.«Insomnia Station»3:57
3.«Dashboard Jesus (Follow)»4:49
4.«Chain Letter»4:17
5.«Flood (Skill of the Kill)»3:42
6.«Cold Dead Hands»4:23

Після Spys4Darwin[ред. | ред. код]

У 2002 році учасники Spys4Darwin почали брати участь у різних проєктах. У квітні 2002 року помер Лейн Стейлі, давній товариш по гурту Кінні та Айнеза. Це призвело до офіційної перерви у діяльності Alice in Chains, а Айнез (який, за чутками, мав замінити Джейсона Ньюстеда у Metallica) приєднався до Heart[5], а також знову став учасником Black Label Society. ДеҐармо взяв участь у записі синглу Джеррі Кантрелла «Anger Rising», після чого тимчасово повернувся до Queensrÿche, щоб написати матеріал для їхнього альбому Tribe у 2003 році. Тим часом Він Домброскі та Джої Маццола з гурту Sponge набрали трьох нових учасників і випустили альбом «For All the Drugs in the World» у 2003 році. У січні 2008 року, задовго після того, як Spys4Darwin розпалися, а їхній сайт закрився, мініальбом «Microfish» був доступний на CDBaby.com[6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. News, A. B. C. Rockers Team Up in Spys4Darwin. ABC News (англ.). Процитовано 17 червня 2023.
  2. Microfish, процитовано 17 червня 2023
  3. а б ENDFEST 10 - Spys4Darwin. Архів оригіналу за 17 червня 2023. Процитовано 17 червня 2023.
  4. Archive News Aug 08, 2001. BLABBERMOUTH.NET (англ.). 8 серпня 2001. Процитовано 17 червня 2023.
  5. Official Heart Website | News. web.archive.org. 20 вересня 2015. Архів оригіналу за 20 вересня 2015. Процитовано 17 червня 2023.
  6. SPYS4DARWIN Featuring ALICE IN CHAINS, QUEENSRŸCHE Members: EP Once Again Available. BLABBERMOUTH.NET (англ.). 5 січня 2008. Процитовано 17 червня 2023.