Subnautica: Below Zero

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Subnautica: Below Zero
Розробник США Unknown Worlds Entertainment
Видавець Unknown Worlds Entertainment
Дистриб'ютор Humble Store[d][1], Steam[2], Epic Games Store[3], Nintendo eShop, Discord Stored, Microsoft Store і PlayStation Store
Жанр(и) Пригодницька відеогра
Симулятор виживання
Відкритий світ
Платформа Microsoft Windows
MacOS
PlayStation 4
Xbox One
Ліцензія пропрієтарна ліцензія[d]
Дата випуску Світ 14 травня 2021
Режим гри однокористувацький.
Мова англійська
Українська доступна офіційна українська локалізація
Технічні деталі
Рушій Unity
Носій DVD, Blu-Ray, цифрова дистрибуція
Subnautica[d]
Наступна гра Subnautica 3d
Офіційний сайт(англ.)

Subnautica: Below Zero — нова гра у всесвіті Subnautica від розробника Unknown Worlds Entertainment, що розширює історію оригіналу. Вихід у ранній доступ відбувся на прямій трансляції розробників 30 січня 2019 року, реліз намічений на перший квартал 2020 року. Below Zero є окремим продуктом, тому оригінальна гра не потрібна.

Випуск відеогри відбувся 14 травня 2021 року для персональних комп'ютерів, PlayStation 4 та PlayStation 5, Xbox One та Xbox Series, а також Nintendo Switch[4].

Сюжет[ред. | ред. код]

Дії гри Subnautica: Below Zero відбуваються через два роки після подій в оригінальній Subnautica. Після того, як Райлі Робінсон зумів вижити і залишити планету 4546B.

На планету вирушає наукова експедиція, у складі якої знаходиться головна героїня гри Робін Аю. Саме після цього починається низка екшен-подій.

Як і оригінал, Below Zero — гра про першопрохідника на далекій планеті. Чисті океани, незвідані істоти й досить божевільний місцями ландшафт — всього цього в доповненні вистачає. Хоча гра ще знаходиться у ранньому доступі, гравцю вже доступні десятки представників флори та фауни, плавний та приємний геймплей й незабутній сюжет.

Розробка[ред. | ред. код]

Наразі гра знаходиться у ранньому доступі (англ. Early Access), але по запиту до розробників у неї вже можна грати. Перша версія була оголошена у січні 2019 року.

У лютому 2021 року розробники поширили новий трейлер відеогри, де вказали дату виходу проєкту, намічену на 14 травня того ж року[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Humble Store
  2. Steam — 2003.
  3. Epic Games Store — 2018.
  4. а б Subnautica: Below Zero вийде вже у травні. PlayUA (укр.). 26 лютого 2021. Архів оригіналу за 26 лютого 2021. Процитовано 26 лютого 2021.

Посилання[ред. | ред. код]