VНОЧІ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
VНОЧІ
Основна інформація
Жанр experimental pop, pop
Роки 2017—донині
Країна Україна Україна
Місто Дніпро
Мова українська
Лейбл Moon Records
Склад
  • Анна Яценко (вокал, авторка пісень)
  • Катерина Мілішевич (клавішні, бек-вокал)
  • Антон Білий (барабани)
  • Олексій Чепішко (бас-гітара, бек-вокал)
vnochimusic.com

VНОЧІ (укр. вночі) — це музичний гурт з Дніпра, який грає сучасний український experimental pop. Гурт засновано 2017 року вокалісткою й авторкою пісень Анною Яценко.

Особливістю VНОЧІ є мелодійний вокал у поєднанні з сучасними електронними мотивами та глибокими хвилюючими барабанами.

Біографія[ред. | ред. код]

Робота над проектом VНОЧІ почалася навесні 2017 року, коли Анна Яценко створює перші композиції і записує їх у студії разом із аранжувальником Олесем Степановим (лідер гурту «MY EX I», екс-гурт «NOTES»).

Дебютний міні-альбом «Post Scriptum»(P.S.) був представлений онлайн 19 вересня 2017 року. До нього увійшли три пісні («Серце», «Фінал», «Отрута») на спільну тему заплутаного кохання та складних стосунків. Вже за перший місяць свого існування гурт встиг завоювати серця багатьох прихильників, дати декілька інтерв'ю[1][2][3] та потрапити зі своїми треками на радіостанції України. У той же час гурт підписує договір з українським лейблом Moon Records.

За 2 місяці, у листопаді, група представляє дебютний кліп на пісню «Отрута» [Архівовано 1 червня 2019 у Wayback Machine.], який одразу потрапляє на сторінки відомих інтернет-порталів, як MVUA та FDR Media [Архівовано 9 лютого 2014 у Wayback Machine.].

1 грудня виходить нова різдвяна пісня «Моя зима». Вже за перший місяць вона збирає більше 30 000 переглядів на YouTube-каналі «Українська Музика».

На початку весни, 7 березня, світ бачить другий міні-альбом «INTRO». До нього також увійшли три пісні: «Кроки», «Погляд», «Божевільна». Цей альбом продовжує тему кохання, однак відрізняється більш динамічною та емоційною музикою і вокалом.

4 червня група випустила другий сингл під назвою «Море». Ця пісня — цілком літній експеримент, де багато танцювальних мотивів і сонця.

Того ж літа вийшла пісня «TUT I ZARAZ» [Архівовано 22 січня 2020 у Wayback Machine.] разом із ді-джеєм та аранжувальником Renomty. Цей трек відкрив абсолютно нову сторінку в творчості групи і задав дещо електроний і танцювальний напрямок. За перші 2 тижні пісня набрала більше 10 000 переглядів на Youtube і посіла місце у рейтингу найкращих українських пісень літа-2018[4].

Восени того ж року гурт вперше виходить на сцену і бере участь у фестивалі KOVAL FEST [Архівовано 7 березня 2019 у Wayback Machine.], а вже за місяць, у листопаді, дає перший великий концерт разом із групою Karyotype.

Наприкінці грудня у мережі з'являється LIVE-відео на пісню «Моя зима» [Архівовано 23 травня 2019 у Wayback Machine.]. Приблизно у той же час виходить інтерв'ю з Анною для IT RADIO та прямий ефір на місцевому 51 телеканалі з учасниками гурту.[5][6]

4 лютого виходить черговий сингл «Ти моє». У своєму анонсі до пісні музиканти зазначили:

Ця пісня є для нас дуже особливою, адже вона написана разом із вами, нашими слухачами!

VНОЧІ

І справді, у офіційному Instagram-акаунті групи віддані фанати допомагали складати текст, вибирали найбільш вдале аранжування та співали разом із VНОЧІ.

Наприкінці 2019 року виходить довгоочікувана пісня «bdby» (bad boy). Записана разом із ді-джеєм та аранжувальником Renomty, вона виводить групу на значно новий рівень. Пісня має дуже сучасне звучання та мелодію, яка одразу запам'ятовується своїм ритмічним мотивом. Незабаром на її основі народжується вірусний танок, який повторюють всі прихильники VНОЧІ.

Назва[ред. | ред. код]

За словами Анни Яценко, вибір назви для нового проекту став складним завданням. По-перше, слово мало бути саме україномовним. По-друге, воно мало бути пов'язане з тією атмосферою інтимності і відкритості, яка буває тільки серед ночі.

Мені хотілося вже в назві підкреслити ту щирість, з якою я спілкуюся з людьми через пісні. Творчість VНОЧІ – це взагалі дуже відверта розмова зі слухачем. Це неначе щоденник, який розкриває свої списані аркуші та розповідає історії.

— Анна Яценко

Влучна назва прийшла несподівано, з дитячої книжки. Слово «вночі» одразу припало до душі та зайняло своє ключове місце у новому проекті. Тому що вночі все чесно і по-справжньому, тому що вночі люди стають щирішими, а розмови інтимнішими. Вночі вивільняється душа.

Дискографія[ред. | ред. код]

Альбоми[ред. | ред. код]

2017 — «Post Scriptum»

  1. Серце
  2. Фінал
  3. Отрута

2018 — «INTRO»

  1. Кроки
  2. Погляд
  3. Божевільна

Сингли[ред. | ред. код]

  • «Моя зима» (2017)
  • «Море» (2018)
  • «TUT I ZARAZ» (2018)
  • «Ти моє» (2019)
  • «bdby» (2019)

Відео[ред. | ред. код]

  • VНОЧІ — Отрута (official video)
  • VНОЧІ - Моя зима (live-video)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Осінь та ностальгія. VНОЧІ — «P.S.». Архів оригіналу за 20 лютого 2018. Процитовано 6 серпня 2019.
  2. Дебютний міні-альбом «P.S.» від гурту «VНОЧІ». Архів оригіналу за 29 жовтня 2017. Процитовано 29 жовтня 2017.
  3. VНОЧІ — P.S. (EP). Архів оригіналу за 30 жовтня 2017. Процитовано 29 жовтня 2017.
  4. Услышать украинское: топ лучших песен и клипов августа. РБК-Украина (рос.). Архів оригіналу за 21 березня 2019. Процитовано 21 березня 2019.
  5. VНОЧІ music (24 листопада 2018), VНОЧІ на "Ранковому коктейлі", процитовано 21 березня 2019
  6. VНОЧІ music (17 січня 2019), VНОЧІ на програмі "Тема дня". 51 канал, процитовано 21 березня 2019

Посилання[ред. | ред. код]