Weltrichia

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Weltrichia
Час існування: тріасюра

Біологічна класифікація
Домен: Ядерні (Eukaryota)
Царство: Рослини (Plantae)
Відділ: Streptophyta
Streptophytina
Ембріофіти (Embryophyta)
Судинні (Tracheophyta)
Euphyllophyta
Насінні (Spermatophyta)
Голонасінні (Gymnospermae)
Надклас: Саговникоподібні (Cycadophyta)
Порядок: Бенетити (Bennettitales)
Родина: Williamsoniaceae
Рід: Weltrichia
C.F.W.Braun, 1847

Weltrichia — викопний рід голонасінних рослин вимерлого порядку бенетитів (Bennettitales) з надкласу саговникоподібних (Cycadophyta). Існував у тріасіюрі.[1] Описаний з решток чоловічих репродуктивних структур. Weltrichia включає 25 визнаних видів, рештки яких знайдено в обох півкулях.

Таксономія[ред. | ред. код]

Рід Weltrichia був окреслений Брауном (1849) з типовим видом Weltrichia mirabilis з нижньоюрських відкладень Франконії, Німеччина. У цій же статті він також визначив ще два види Weltrichia, які стали синонімами W. mirabilis. Таксон був присвячений Йоганну П. А. Велтріху, який зібрав матеріал. Первісно вважалося, що рід належить до родини Rafflesiaceae.

Стратиграфія[ред. | ред. код]

Стратиграфічні діапазони видів Weltrichia змінюються від пізнього тріасу до пізньої юри, від найдавнішого представника Weltrichia alpina пізньотріасового віку до його останніх представників W. maldaensis і W. huangbanjigouensis пізньоюрського віку.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Weltrichia - Mindat.org
  2. Mihai Emilian Popa . Review of the bennettitalean genus Weltrichia. Journal of Palaeogeography volume 8, Article number: 12 (2019)