West Caribbean Airways

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
West Caribbean Airways
ІАТА
YH
ІКАО
WCW
Позивний
WEST
Тип авіакомпанія
Дата заснування 1998
Завершення діяльності грудень 2005
Хаби José María Córdova International Airportd
Штаб-квартира Аеропорт «Медельїн» імені Енріке Олайя Еррери
Сайт

West Caribbean Airways S. A. (WCA) — колишня авіакомпанія Колумбії зі штаб-квартирою в аеропорту імені Енріке Олайа Еррери (Медельїн), яка працювала в період з 1998 по 2005 роки у сфері пасажирських авіаперевезень країни і за її межами[1].

Головними транзитними вузлами (хабами) авіакомпанії були міжнародний аеропорт імені Хосе Марії Кордови в Медельїні і міжнародний аеропорт Ель-Дорадо в Боготі.

Історія[ред. | ред. код]

Авіакомпанія була заснована в 1998 році колумбійським бізнесменом Хасаном Танніром і почала операційну діяльність у грудні наступного року. Спочатку штаб-квартира перевізника перебувала в місті Сан-Андрес, флот компанії становили чотири літаки Let L-410, що працювали на маршруті між Сан-Андресом і островом Провіденсія[2].

У 2000 році West Caribbean Airways відкрила регулярні перевезення в Картахену, Монтерію та Барранкілью на взятих у лізинг лайнерах ATR-42, а також нові регулярні міжнародні маршрути в Варадеро (Куба), Панама (Панама) та Сан-Хосе (Коста-Рика). В наступному році активи авіакомпанії придбала група інвесторів, після чого штаб-квартира перевізника була перенесена в Медельїн. У 2001 році компанія запустила кілька нових напрямів у Ель-Багре, Монтерію, Каукасію, Толу, Чігородо,

Після катастрофи чартерного рейсу 708 у 2005 році у Венесуелі авіакомпанії були заборонені польоти повітряних суден, після чого West Caribbean Airways повністю припинила операційну діяльність.

Маршрутна мережа[ред. | ред. код]

У січні 2005 року авіакомпанія West Caribbean Airways здійснювала регулярні перевезення за наступними пунктами призначення:

Флот[ред. | ред. код]

У січні 2005 року повітряний флот авіакомпанії West Caribbean Airways становили такі літаки:

Авіаподії[ред. | ред. код]

  • 26 березня 2005 року. Літак Let L-410 Turbolet (реєстраційний HK-4146) внаслідок відмови двигуна впав відразу після зльоту з аеропорту Ель-Ембрухо (Сан-Андрес-і-Провіденсія)/ Загинули обидва пілоти і 6 з 12 пасажирів, що знаходилися на борту[3][4].
  • 16 серпня 2005 року. Літак MD-82 (реєстраційний HK-4374X), що виконував чартерний рейс 708 з Панами на острів Мартиніка, в результаті серії помилок екіпажу розбився в горах Сьєрра-де-Периха на кордоні Колумбії і Венесуели. Загинули всі 160 чоловік, що знаходилися на борту лайнера[5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. «PREGUNTAS FRECUENTES WEST CARIBBEAN AIRWAYS.
  2. «Acerca de WCA.
  3. planecrashinfo.com. Архів оригіналу за 7 травня 2013. Процитовано 25 серпня 2017.
  4. Flight International, July 2005
  5. Accident description на ресурсі Aviation Safety Network

Посилання[ред. | ред. код]