Workrave

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Workrave
Тип утиліта і break reminder softwared
Операційна система Linux і Windows[1]
GNU фреймворк GTK
Мова програмування C++[2]
Ліцензія GNU GPL 3[3]
Онлайн-документація workrave.org/docs/
Репозиторій github.com/rcaelers/workrave
Вебсайт workrave.org

Workrave — вільний багатоплатформний програмний засіб[4], розроблений для збереження здоров'я людини, яка тривалий час перебуває за комп'ютером. Застосунок допомагає в попередженні та лікуванні синдрому зап'ястного каналу та знятті загальної м'язової напруги.

Технічні подробиці[ред. | ред. код]

Існують офіційні збірки для Microsoft Windows і для Linux із GNOME; також є неофіційні збірки для Debian GNU/Hurd та Debian GNU/kFreeBSD. Workrave використовує графічну бібліотеку GTK+[4].

Принцип роботи[ред. | ред. код]

Workrave регулярно нагадує користувачеві про те, що потрібно зробити перерву. Під час перерви пропонується зробити вправи для рук, очей, попереку тощо[5][6][7] urges them to take a coffee break and sets a daily work time limit after which it automatically triggers an action, such as suspend the machine.[8]. Детальні налаштування програми дозволяють задавати час роботи та три види перерв.

Частота перерв залежить від активності пристроїв введення; за відсутності введення протягом часу перерви, час, що залишився до перерви, скидається.

Workrave вміє блокувати екран та клавіатуру. Програмою можна керувати через мережу — наприклад, щоб контролювати відпочинок дітей від відеоігор або отримувати повідомлення про перерви, користуючись кількома комп'ютерами.

Див. також[ред. | ред. код]

  • WarMUX — гра, в якій є команда Workrave, складена з вівцеподібних персонажів з іменами, пов'язаними з вівцями, на чолі з Workrave.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://workrave.org/download/
  2. The workrave Open Source Project on Open Hub: Languages Page — 2006.
  3. https://github.com/rcaelers/workrave/blob/branch_v1_10/COPYING
  4. а б Workrave: Developer information. Архів оригіналу за 12 листопада 2008. Процитовано 19 серпня 2022.
  5. Ryan Cartwright (28 травня 2008). Workrave : combating RSI the free software way. Free Software Magazine. The Open Company Partners. Архів оригіналу за 23 серпня 2016. Процитовано 24 серпня 2008.
  6. David A. Harding (3 жовтня 2007). Workrave fights repetitive strain injuries. Linux.com. SourceForge, Inc. Архів оригіналу за 3 серпня 2021. Процитовано 24 серпня 2008.
  7. Jono Bacon (5 травня 2004). Repetitive software injury. O'Reilly ONLamp Blog. Blog of O'Reilly Media, Inc. Архів оригіналу за 13 серпня 2016. Процитовано 25 серпня 2008.
  8. Frequently Asked Questions. www.workrave.org. Архів оригіналу за 25 травня 2016. Процитовано 17 травня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]