Wuala

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Wuala
Тип соціальне онлайн сховище
Розробник LaCie Inc., Switzerland
Перший випуск 14 серпня 2008; 15 років тому (2008-08-14)
Платформа Java
Операційна система Windows Vista, XP, 2000, Mac OS X, Linux
Мова програмування Java
Доступні мови Англійська, німецька, португальська, французька, російська, …
Стан розробки Активний, публічна бета
Ліцензія Власницька
Вебсайт http://www.wuala.com

Wuala (походить від французького слова Вуаля) та являє собою соціальну розподілену файлову систему для зберігання інформації в Інтернеті, яка дозволяє користувачам Windows, Linux і Mac зберігати файли в Інтернеті. Це програма синхронізації файлів, яка дозволяє вам мати стільки місця для зберігання інформації в Інтернеті, скільки ви дасте іншим користувачам wuala [1] Його інтерфейс схожий на файловий менеджер і, крім загальних операцій з файлами дозволяє користувачам легко обмінюватися файлами з друзями, у групах або з іншою частиною світу. Кожен користувач починає з 1GB для зберігання інформацію в Інтернеті, але можна отримати більше місця, шляхом купівлі додаткового простору, передавши його своїм друзям або за допомогою рекламних кодів.

Функціональність

[ред. | ред. код]

Wuala заснований на технології, яка знижує витрати серверів завдяки використанню ресурсів що простоюють. [2] Якщо користувач хоче ділитися частиною свого диска з мережею Wuala, він отримує додатковий простір в Інтернеті. Жорсткі диски користувачів становлять розподілену мережу, яка використовується Wuala для збільшення швидкості завантаження файлів, доступності та зменшення затрат сервера.

Коли користувач додає файл Wuala він зашифрований і розбитий на фрагменти. Ці фрагменти, завантажені на сервер Wuala і розповсюдження через мережу енергосистеми. Для підвищення доступності надлишкових фрагментів генеруються (див. Forward Error Correction), але навіть якщо файл не може бути повністю завантажений з мережі мережі першого завантажувати на сервери гарантує, що файл ніколи не губиться.

Отримання більше місця

[ред. | ред. код]

Нові зареєстровані користувачі отримують 1 Гбайт в мережі зберігання від команди Wuala. Ця ємність може бути збільшена торгуючи місцем з локального жорсткого диску. Щоб бути в змозі торгувати місцем на комп'ютері, він повинен бути принаймні 4 години онлайн в день [3] Обсяг простору, який може бути отриманий з цієї системи обчислюється за часом у мережі, і місцем на жорсткому диску, яке надається Wuala.

Як альтернативу можна також запрошувати друзям, щоб використовувати промо-коди для отримання вільного простору або знижкою для придбання додаткового простору. Ціна коливається від 15 € за 10 Гігабайт на рік і 640 € на рік за 1 терабайт. [4]

Безпека

[ред. | ред. код]

Wuala використовує Cryptree [5] шифрування AES -128 для шифрування файлів і RSA -2048 для аутентифікації [6].

Еволюція

[ред. | ред. код]

Починаючи з 14 серпня 2008, Wuala був розміщений у режимі «відкритого бета-тестування», Java-аплет на сайті Wuala можна було запустити з браузера.

З 26 жовтня 2008, Wuala забезпечує REST API, що підтримує HTTP GET запити громадської чи пароль спільного змісту.

З 16 грудня 2008, всі файли, які відзначені як загальнодоступні і ті, і особисті папки, які є спільними з ключовими фразами, які доступні для всіх, через відповідні URL-адреси на вебсайті. [7] . З цими змінами вебсайт Wuala змінив адресу з https://web.archive.org/web/20100928091204/http://wua.la/ на http://www.wuala.com [Архівовано 5 травня 2012 у Wayback Machine.].

Огляди

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. http://www.wuala.com/en/storage/trade [Архівовано 10 квітня 2010 у Wayback Machine.] Wuala
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 18 квітня 2010. Процитовано 27 квітня 2010.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 10 квітня 2010. Процитовано 27 квітня 2010.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 17 квітня 2010. Процитовано 27 квітня 2010.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  5. «Cryptree: A Folder Tree Structure for Cryptographic File Systems» by Grolimund et al. http://www.dcg.ethz.ch/publications/srds06.pdf [Архівовано 5 лютого 2009 у Wayback Machine.]
  6. FAQ entry at http://www.wuala.com/en/support/faq/c/20 [Архівовано 21 січня 2010 у Wayback Machine.] # id002003
  7. Архівована копія. Архів оригіналу за 25 січня 2009. Процитовано 27 квітня 2010.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання

[ред. | ред. код]

Див. також

[ред. | ред. код]

Dropbox