Xenoturbella bocki

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Xenoturbella bocki

Біологічна класифікація
Домен: Ядерні (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Xenacoelomorpha
Родина: Xenoturbellidae
Рід: Xenoturbella
Вид: X. bocki
Xenoturbella bocki
Westblad, 1949
Посилання
Вікісховище: Xenoturbella bocki
Віківиди: Xenoturbella bocki
ITIS: 1043436
NCBI: 242395

Xenoturbella bocki — вид тварин типу Xenacoelomorpha.[1][2]

Поширення[ред. | ред. код]

Вид поширений вздовж атлантичного узбережжя Європи.

Опис[ред. | ред. код]

Червоподібне тіло завдовжки до 1 см, зрідка може сягати до 4 см. Нервова система складається з нервової мережі, без мозку або гангліїв.

Спосіб життя[ред. | ред. код]

Вид мешкає у донному мулі на глибині 50-200 м. Рухається за допомогою скорочень мускулатури. За несприятливих умов може згортатися у кульки та впадати в анабіоз. Нічого не відомо про живлення тварини. Піддослідні зразки вижили впродовж декількох місяців без їжі і не виявили жодного інтересу до будь-якої з запропонованих продуктів. Припускається, що вона живляться, поглинаючи розчинену органічну речовину через шкіру.

Розмноження[ред. | ред. код]

Розмножується лише статевим шляхом. У дикій природі нереститься взимку. Ікру відкладає у товщу води. Ікра непрозора, блідо-помаранчевого забарвлення.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Bisby F.A., Roskov Y.R., Orrell T.M., Nicolson D., Paglinawan L.E., Bailly N., Kirk P.M., Bourgoin T., Baillargeon G., Ouvrard D. (red.) (2011). Species 2000 & ITIS Catalogue of Life: 2011 Annual Checklist. Species 2000: Reading, UK. Архів оригіналу за 11 липня 2019. Процитовано 24 september 2012.
  2. Costello, M.J.; Emblow, C.; White, R. (Ed.). (2001) European register of marine species: a check-list of the marine species in Europe and a bibliography of guides to their identification. Collection Patrimoines Naturels, 50. Muséum national d'Histoire Naturelle: Paris, France. ISBN 2-85653-538-0. 463 pp.,