Zombies Ate My Neighbors

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Zombies Ate My Neighbors
Розробник LucasArts
Видавець Konami
Дистриб'ютор Nintendo eShop
Жанр(и) Біжи і стріляй
Платформа Super Nintendo Entertainment System і Sega Mega Drive
Дата випуску Super NES
США Вересень 1993
Європейський Союз 1993
Sega Mega Drive
США Листопад 1993
Європейський Союз 1993
Windows, Switch, PS4, Xbox One
29 липня 2021
Режим гри однокористувацька гра і кооперативний режим
Технічні деталі
Носій цифрове завантаження[d]

Zombies Ate My Neighbors — відеогра жанру «Біжи і стріляй», розроблена LucasArts і видана Konami для консолей Super NES і Sega Mega Drive у 1993 році.

Один або два гравці беруть під свій контроль головних героїв, Зіка та Джулі, щоб врятувати титулованих сусідів від монстрів, яких часто можна побачити у фільмах жахів. У цьому завданні їм допомагає різноманітна зброя та бонуси, які можна використовувати для боротьби з численними ворогами на кожному рівні. У грі згадуються різні елементи та аспекти фільмів жахів, а деякі з більш жорстоким вмістом піддалися цензурі у Європі та Австралії, де гра також називається просто Zombies.

Попри те, що гра не мала великого комерційного успіху, вона була добре прийнята за свій графічний стиль, гумор і сильний ігровий процес. Це дало поштовх на створенні продовження, Ghoul Patrol 1994 року. Обидві гри були перевидані в рамках Lucasfilm Classic Games: Zombies Ate My Neighbors and Ghoul Patrol для Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One і Microsoft Windows у червні 2021 року.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Божевільний вчений доктор Тонг створив у своєму замку безліч монстрів і пустив їх на прилеглі приміські території, тероризуючи його мешканців. Двоє друзів-підлітків, Зік і Джулі, стаючи свідками нападу згаданих монстрів, озброюються великою кількістю нетрадиційної зброї та предметів, щоб боротися з ними та врятувати своїх сусідів від вірної смерті. Зрештою, вони зустрінуться віч-на-віч із самим доктором Тонгом і переможуть його, щоб покласти край його планам.

Посилання[ред. | ред. код]