Обговорення користувачки:Nina Shenturk

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Mykola Swarnyk у темі «Магнолія/маґнолія» 8 днів тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Архіви

Згущівка для вас за активність в українській Вікіпедії[ред. код]

Згущівка
За даними аналізу ГО «Вікімедіа Україна», ви стали однією із найактивніших адміністраторів української Вікіпедії у другому півріччі минулого року. Вітаємо і дякуємо за ваш внесок!

Нагорода також передбачає фізичний приз) Я напишу деталі вам вікіпоштою.

Детальніше про проєкт читайте на нашому сайті або у блозі. Про можливості допомоги для української вікіспільноти під час війни ви можете прочитати на сторінці за посиланням.

--Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 14:05, 12 січня 2023 (UTC)Відповісти

Долучайтеся до Вікімарафону з нагоди 19-річчя української Вікіпедії[ред. код]

Доброго ранку! Сподіваємося, у вас усе добре наскільки це можливо. Ви долучалися до щорічного Вікімарафону з нагоди дня народження української Вікіпедії або схожого заходу в минулі роки — тож запрошуємо долучитися і цього року, якщо маєте змогу.

Вікімарафон 2023 триватиме з 26 січня до 1 лютого. Запрошуємо долучитися до створення статей у межах цьогорічної кампанії, подарувати статтю Вікіпедії на її день народження — та отримати за це сувеніри від громадської організації «Вікімедіа Україна».

Долучитися можна як онлайн, так і долучившись до якоїсь із офлайн-зустрічей. Цього року заходи Вікімарафону будуть проходити у низці міст України, а також уперше і за кордоном; повний список зустрічей організатори будуть публікувати на відповідній сторінці у Вікіпедії та у соцмережах ГО «Вікімедіа Україна».

Крім того, ми проведемо три вебінари: 26, 28 та 29 січня, на яких детально розповімо як створити статтю у Вікіпедії, та поділимося порадами від досвідчених вікіпедистів, які стануть вам у нагоді. Реєструйтеся на вебінари за посиланням.

Детальну інформацію та умови кампанії ви можете подивитись на її сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2023.

Про можливості підтримки вікіспільноти під час війни читайте на порталі «Вікіпедія:Війна».

Від імені організаційної команди ВікімарафонуNickK (обг.) 07:03, 25 січня 2023 (UTC)Відповісти

Вилучені шаблони /lua[ред. код]

Доброго дня. Помітив, що ви вилучили шаблони Шаблон:Cite news/lua та Шаблон:Cite web/lua. Хоча вони й не використовуються напряму, вони необхідні для тестування Обговорення модуля:Citation/CS1/тести, який внаслідок відсутності цих шаблонів ламається. Сподіваюсь, ви не проти відновлення цих шаблонів, якщо ви заперечуєте — давайте обговоримо, як тоді переробити тести — NickK (обг.) 12:16, 12 березня 2023 (UTC)Відповісти

Не заперечую проти відновлення шаблонів.--Nina Shenturk (обговорення) 12:39, 13 березня 2023 (UTC)Відповісти

Долучайтеся до Європейської весни 2023[ред. код]

Вітаю! Позавчора розпочався конкурс статей «Європейська весна» — щорічний проєкт, присвячений опрацюванню статей Вікіпедії про Європу, який проводить ГО «Вікімедіа Україна»; він є частиною міжнародного конкурсу CEE Spring. Цьогоріч конкурс триватиме до 15 травня. Запрошуємо вас долучатися!

Традиційно за активну участь у конкурсі можна виграти призи і сувеніри — як за найбільший кількісний внесок, так і за найкращі індивідуальні статті. Набір сувенірів та сертифікати участі можуть отримати усі учасники й учасниці конкурсу, які створять або суттєво поліпшать принаймні три статті у межах конкурсу (із дотриманням правил конкурсу та Вікіпедії).

Додаткові призи можна виграти у категорії «Австрія» завдяки підтримці партнерів. Можливо, будемо оголошувати більше спецномінацій — стежте за нашими новинами, зокрема у соцмережах ГО «Вікімедіа Україна».

Активним учасникам і учасницям конкурсу в минулі роки варто звернути увагу на оновлення цьогорічного конкурсу:

  • Перш за все оновлений тематичний формат конкурсу — пишемо про країни Ради Європи. Отже, додалося 20 нових країн із Західної, Північної та Південної Європи, а натомість кілька країн Центрально-Східної Європи тепер не підпадають під тематику конкурсу (зокрема Росія та Білорусь)
  • Внесено зміни до конкурсної формули, за якою будуть визначатися переможці. Загалом система оцінювання 2023 року мотивує створювати небагато якісних статей на противагу великому числу низькоякісних статей.
  • Також запроваджено коефіцієнти країн — чим гірше певна країна наразі висвітлена в українській Вікіпедії (пропорційно її населенню та висвітленню в англійській Вікіпедії), тим вищий бал можна отримати за опрацювання статті про неї.

Також зараз триває зголошення до журі конкурсу — для досвідчених користувачів та користувачок Вікіпедії, яким цікаво долучитися до оцінки внеску конкурсних учасників і які не претендують на призи у конкурсі.

Ви отримали це повідомлення, бо брали участь у «Європейській весні» раніше.

--Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 14:20, 17 квітня 2023 (UTC)Відповісти

Прохання[ред. код]

Вітаю Nina Shenturk, можете прибрати тут мій останній коментар в історії сторінки. Не втримався, настрій не той. Віщуне не знаю, чи ви ще володар тимчасових прав, теж саме прохання.--Yasnodark (обговорення) 12:39, 18 червня 2023 (UTC)Відповісти

Я вже не можу затирати, моє адмінство скінчилось.--Віщун (обговорення) 13:41, 18 червня 2023 (UTC)Відповісти
@Yasnodark: YesТак Зроблено--Nina Shenturk (обговорення) 19:52, 18 червня 2023 (UTC)Відповісти

Потрібно терміново переіменувати статтю[ред. код]

Пані Ніно! Я щойно створив статтю Олена Дума -Голову АРМА. Її необхідно переіменувати на повне ім'я. Але це може зробити лише адміністратор (там спеціальне блокування). І одночасно перевірте статтю. Завчасно вдячний. Я поки що анонімний користувач, хоча створив десятки статей у ВК. З повагою, -- 95.158.41.37 (обговорення) 01:30, 1 липня 2023 (UTC)Відповісти

YesТак Зроблено --Nina Shenturk (обговорення) 08:04, 1 липня 2023 (UTC)Відповісти
Дуже вдячний за оперативність. З повагою, -- 95.158.41.37 (обговорення) 11:19, 1 липня 2023 (UTC)Відповісти

Санґушко: один чи два?[ред. код]

Вітаю, Ніно! На мою думку, номінація на вилучення була трохи поспішною, адже в давні часи (14 ст) не було "паспортних" імен, людину часто називали різними варіантами імені. Зрештою, відомості з тих часів уривчасті, однак вони для декого важливі. Казати що у Михайла Санґушка і у Михайла Санґушковича "різні" прізвища, коли все ж таки явно відомо, що вони з того самого дворянського роду і взагалі якісь троюрідні брати чи щось подібне (а у самій статті наведено мабуть зо п'ять різних варіантів написань родового імені). Там на вилученні взагалі зібралась якась "дитяча" тусовка, яка штампує часто без складу і ладу. Соррі, що я вас іще цим "вантажу", але я спеціально переглядав і польські, і російські статті, навіть намагався відкривати джерела. Я не історик, але думаю, варто було перекласти коротенько про другого Михайла з польської статті, замість підсікати свої давні корені. Anyway. Mykola Swarnyk (обговорення) 18:55, 12 вересня 2023 (UTC)Відповісти

Питання[ред. код]

Nina Shenturk вітаю! Можете вилучити цей нещодавно створений напівстаб, що не дає змоги опублікувати та прив'язати більш повновісний варіант статті?--Yasnodark (обговорення) 15:22, 1 грудня 2023 (UTC)Відповісти

Вікімарафон 2024 — відсвяткуймо 20 років української Вікіпедії разом[ред. код]

Наприкінці січня українська Вікіпедія відзначає своє 20-річчя: два десятиліття спільного росту, наповнення знаннями та розвитком. Ви долучалися до щорічного Вікімарафону з нагоди дня народження української Вікіпедії в минулі роки — тож запрошуємо долучитися і цього року, якщо маєте таку можливість.

Вікімарафон 2024 триває з 26 січня до 4 лютого. Запрошуємо долучитися до створення статей у межах цьогорічної кампанії та отримати сувеніри з символікою Вікіпедії від громадської організації «Вікімедіа Україна»! Для цього потрібно створити хоча б одну статтю українською мовою та додати на сторінку обговорення шаблон {{Вікімарафон 2024}}. Для отримання сувенірів поштою слід записатись на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024/Учасники та учасниці .

Долучитися можна як онлайн, так і прийшовши на одну із офлайн-зустрічей. Цього року заходи Вікімарафону проходять у багатьох містах України та за кордоном. Повний список зустрічей організатори публікують на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024/Вікізустрічі.

Детальну інформацію та умови кампанії ви можете подивитись на її сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024.

Ви також можете долучитися до відзначення 20-річчя вікіспільнотою, де можна буде разом обмінятися спогадами й історіями: реєстрація в анкеті

  • Вівторок 30 січня о 18:00, онлайн
  • Субота 3 лютого о 13:00, офлайн у Києві

Від імені організаційної команди Вікімарафону — NickK (обг.) 15:15, 27 січня 2024 (UTC)Відповісти

Амброве дерево[ред. код]

Вітаю! Бачу, що ви перейменували "Ліквідамбар" на "Амброве дерево". А можете ще й Ліквідамбар смолоносний перейменувати на "Амброве дерево американське" (+styraciflua&scope=all&dicts=14 Liquidambar styraciflua // Словник українських наукових і народних назв судинних рослин / Ю. Кобів. — Київ : Наукова думка, 2004. — 800 с. — (Словники України). — ISBN 966-00-0355-2.)? Буду вдячний. Mykola Swarnyk (обговорення) 22:00, 11 квітня 2024 (UTC)Відповісти

YesТак Зроблено --Nina Shenturk (обговорення) 12:37, 12 квітня 2024 (UTC)Відповісти
Дякую, тепер підчищу статтю. Mykola Swarnyk (обговорення) 15:39, 12 квітня 2024 (UTC)Відповісти

Вилучення перенаправлень[ред. код]

Доброго дня.

Ви недавно вилучили перенаправлення Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, бо воно було розірване. Проте хоча стаття Перелік ... і була вилучена, але ж стаття Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки існує.

Не вилучайте перенаправлень, якщо їх легко виправити: ВП:НВП. --VoidWanderer (обговорення) 16:45, 13 квітня 2024 (UTC)Відповісти

Долучайтеся до Європейської весни 2024[ред. код]

Вітаю! Вчора розпочався конкурс статей «Європейська весна» — щорічний проєкт, присвячений опрацюванню статей Вікіпедії про Європу, який проводить ГО «Вікімедіа Україна»; він є частиною міжнародного конкурсу CEE Spring. Цьогоріч конкурс триватиме до 31 травня. Запрошуємо вас долучатися!

Традиційно за активну участь у конкурсі можна виграти призи і сувеніри — як за найбільший кількісний внесок, так і за найкращі індивідуальні статті. Набір сувенірів та сертифікати участі можуть отримати усі учасники й учасниці конкурсу, які створять або суттєво поліпшать принаймні три статті у межах конкурсу (із дотриманням правил конкурсу та Вікіпедії).

Як і минулого року, конкурс фокусується на країнах Ради Європи (окрім України: про власну країну традиційно у межах конкурсу не пишемо).

Активним учасникам і учасницям конкурсу у Вікіпедії минулого року варто звернути увагу на кілька оновлень в умовах. Вони спрямовані на те, щоб заохочувати якість внеску та поліпшення уже наявних статей:

  • Започатковувати у межах конкурсу можна статті лише на теми, визначені організаторами у конкурсних списках. На поліпшені статті це обмеження не поширюється; поліпшувати можна будь-які статті, які стосуються теми країн Ради Європи.
  • Запроваджено нову основну номінацію «Найцінніше покращення». У ній призами нагородимо до 5 людей, чиї індивідуальні поліпшення до наявних статей будуть визначені найціннішими для Вікіпедії за рішенням журі.
  • Знижено мінімальний бар’єр розміру для покращення статті: відтепер доповнення до статті повинно становити не менше 1000 байтів.

Як і минулого року, чим гірше певна країна наразі висвітлена в українській Вікіпедії, тим вищий бал можна отримати за опрацювання статті про неї. Рейтинг кожної країни та детальніші умови конкурсу можна переглянути на сторінці регламенту.

Також зараз триває зголошення до журі конкурсу — для досвідчених користувачів та користувачок Вікіпедії, яким цікаво долучитися до оцінки внеску конкурсних учасників і які не претендують на призи у конкурсі.

Ви отримали це повідомлення, бо брали участь у «Європейській весні» раніше. --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 12:18, 2 травня 2024 (UTC)Відповісти

Магнолія/маґнолія[ред. код]

Може це не принципово, але написання "маґнолія" було введене Кобівом, 2004. Мої спроби редагувань у статті магнолія і суміжних наштовхнулись на несприйняття, а пояснення або не доходять, або ігноруються. Боюсь що мене банально забанять на півроку, як уже було. Не прошу про допомогу, просто подивіться і вирішіть як краще на ваш розсуд. Там також кілька статей з більш рідкісними маґноліями треба перейменувати на латинку. Я зараз проїздом в Україні, то ж не весь час маю доступ до компютера/інтернету. Дякую. Mykola Swarnyk (обговорення) 21:26, 6 травня 2024 (UTC)Відповісти

@Mykola Swarnyk: Я колись отак перейменувала гінкго→ґінко. При тому що і рослина менш відома і новий варіант більше відповідає українській фонетиці, але прийшов Булаховський і гримнув, що для нього Кобів не авторитет і взагалі одне джерело не переважує багато інших. У випадку з маґнолією буде те саме: оскільки її назва значно відоміша, тому й опір буде значно ширший. Я вважаю, що в цьому випадку краще обговорити перейменування на ВП:ПС. Ви ж маєте право редагувати у просторі Вікіпедія? якщо ні, то я виставлю пропозицію від вашого імені. --Nina Shenturk (обговорення) 19:42, 15 травня 2024 (UTC)Відповісти
Якщо чесно, то думаю, Ніно, навіть ваш особистий авторитет на ВП:ПС не врятував би назву від перейменування на общепонятний суржик. Там така компанія... Якщо ж виставити на ПС від мене, то взагалі без варіантів. 120% за те, що перейменують увесь масив "як удобніше" для мас. Свого часу ВП:БіолСт лишили в статусі есе, ще вивірка якимось дивом лишилась і, здається, їжатець. Що ж до мене особисто, то я обома ногами вже давно за порогом. Обмеження простору №4 це значить все: обговорення, участь у конкурсах, Кнайпа, ВП:ПС, ВП:ЗА, і навіть доступ до сторінки запитів на арбітраж. Дуже передбачливо. Там є когорта людей, яка свого часу заблокувала навіть перенесення реплік "засуджених" користувачів адміністраторами. Шкода що титанічна робота Кобіва не переконує. Нічого. Не хочу вас підставляти. Дякую за відповідь. Mykola Swarnyk (обговорення) 20:48, 15 травня 2024 (UTC)Відповісти