MK-duino

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Arduino UNO

MK-duino — це один зі спрощених аналогів Arduino, а саме це просте програмоване ядро для самостійної розробки приладів на основі:

  • мікропроцесора Atmega;
  • програмного середовища Arduino;
  • великої кількості готових приладів (таких як: управління двигунами, управління світлодіодами, управління РКІ, управління звуком, цифрових осцилографів, генераторів сигналів, роботів, маніпуляторів тощо);

Відмінності від інших аналогів Arduino

[ред. | ред. код]

Більшість аналогів Arduino виготовляються за новітніми технологіями з SMD-елементів, процесорів із планарними виводами (крок в яких близько 1 міліметру) та платами з двостороннім монтажем. Виготовити та випаяти такий прилад в домашніх умовах важко, а для початківця неможливо. MK-duino — це спрощений аналог, який можна виготовити в домашніх умовах, розроблено для студентів 2-3 курсів.

Робота з MK-duino доступна усім охочим, воно використовує середовище програмування Arduino. Тому працювати з цим приладом може кожен хто має вільний доступ до персонального комп'ютера та має базові знання програмування мікроконтролерів AVR.

Є велика кількість прикладів, які можна виконати на базі MK-duino. Це дозволяє з мінімальними затратами виготовити той чи інший прилад.

Корисне при виконанні курсових та дипломних робіт, дає можливість зобразити свій виріб в реальному житті.

Недоліки середовища програмування Arduino

[ред. | ред. код]

Середовище програмування Arduino є простим для новачків завдяки тому, що основні складнощі програмування сховані всередині програми. Але якщо користувач достатньо обізнаний — йому можуть бути потрібні приховані функції, ось тут і виникає проблема тому, що вони заховані дуже глибоко в кореневих теках і знайти їх важко.

Конструкція

[ред. | ред. код]

Чому MK?

[ред. | ред. код]

Назва цієї розробки полягає в місці виготовлення. Він був виготовлений у Миколаєві (скорочено МК). А також MK-duino було розроблено викладачем ЧДУ ім. Петра Могили Кубовим Володимиром Ільічем та аспірантом Мухамедовим Євгеном Сергійовичем, тому перші літери їх прізвищ лягли в основу назви.

Джерела

[ред. | ред. код]