Аналогова система захисту

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Аналогова система захисту (APS), також відома як Copyguard, або Macrovision[1] — це система захисту від копіювання VHS[2] і DVD, спочатку розроблена Macrovision. Відеокасети, скопійовані з DVD-дисків, закодованих за допомогою APS, стають спотвореними та неможливими для перегляду. Процес відбувається шляхом додавання імпульсів до аналогових відеосигналів, щоб негативно вплинути на схему АРП записувального пристрою. У цифрових пристроях зміни в аналоговому відеосигналі створюються мікросхемою, яка перетворює цифрове відео в аналогове всередині пристрою. У DVD-програвачах тригерні біти створюються під час створення DVD, щоб повідомити APS про те, що їх слід застосовувати до аналогових виходів DVD-програвачів або аналогових відеовиходів на ПК під час відтворення захищеного диска DVD-Video. У телеприставках тригерні біти включені в повідомлення керування умовним доступом (ECM) у потоці, що доставляється до STB.

У VHS зміни до аналогового відеосигналу додаються в наданий Macrovision «блок процесора», який використовується копіювальними апаратами.

Обхід[ред. | ред. код]

Пристрої, що продаються як «відеостабілізатори»[3], а також коректори часової розгортки[4] можуть використовуватися для спроб видалення механізму захисту від копіювання Macrovision із програмним визначенням декодування, як у VHS-Decode[5], ігноруючи порушення сигналу та повністю показуючи кожен кадр у стабільному стані.

Цифрові пристрої запису (DVD-рекордери) часто забороняють запис, якщо вони виявляють сигнал захисту на вході. Пристрій може відобразити повідомлення про помилку про те, що програма захищена від копіювання.

APS також може передаватися цифровим сигналом у бітовому полі CGMS-A, надісланому в кадровому імпульсі гасіння.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Rolling Old School With Copy Protection From The 1980s. 28 травня 2018.
  2. Macrovision Protection and Non Commercial VHS Tapes | NEPA Digital. www.nepadigital.com.
  3. What to Know About Video Copy Protection and DVD Recording. Lifewire.
  4. Archived at Ghostarchive and the Macrovision vs a Time Base Corrector. Архів оригіналу за 24 квітня 2019. Процитовано 26 січня 2024.{{cite AV media}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання): Macrovision vs a Time Base Corrector.
  5. oyvindln (28 березня 2023), VHS-Decode (It does more than VHS now!), процитовано 29 березня 2023

Список літератури[ред. | ред. код]

  • Smart Computing Dictionary Entry, Analog Protection System (2005). Welcome | Sandhills Global | Gather, Process, Distribute
  • Macrovision, Analog Protection System: A Presentation to the Analog Reconversion Discussion Group (2003). Wayback Machine