Аполлінер Йоахім К'єлем де Тамбела

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Аполлінер Йоахім К'єлем де Тамбела
Народився 11 червня 1958(1958-06-11) (65 років)
Країна  Буркіна-Фасо
Діяльність політик
Посада Prime Minister of Burkina Fasod[1]

Аполлінер Йоахім К'єлем де Тамбела (11 червня 1958(1958-06-11)) - політичний і державний діяч Буркіна-Фасо, виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Буркіна-Фасо з 21 жовтня 2022 року, юрист, адвокат, публіцист.

Навчався у Франції на юридичному факультеті Університету Ніцци. У студентські роки підтримував революційного лідера Тома Санкару. 1983 року під час навчання в Ніцці з товаришами створив Комітет захисту революції.

Працював адвокатом, був юристом Апеляційного суду в Уагадугу. Член Колегії адвокатів Буркіна-Фасо та директор Центру міжнародних та стратегічних досліджень (CRIS). Викладав право у Буркіна-Фасо.

Вважається політиком, близьким до опозиції. Полеміст. Незадовго до свого призначення запропонував скасувати посаду прем'єр-міністра Буркіна-Фасо.

Був призначений тимчасовим президентом країни Ібрагімом Траоре на посаду виконувача обов'язків прем'єр-міністра Буркіна-Фасо з 21 жовтня 2022 року.

Автор кількох робіт про політиків Буркіна-Фасо, зокрема «Томас Санкара та революція у Буркіна-Фасо — досвід егоцентричного розвитку».

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]


Політичні посади
Попередник:
Альберт Уедраого
прем'єр-міністр Буркіна-Фасо
2022–сьогодення
Повноважний