Великогабаритний вантажний автомобіль

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Великий вантажний автомобіль Mercedes-Benz

Великим вантажним транспортним засобом (LGV) або важким вантажним транспортним засобом (HGV) у Європейському Союзі (ЄС) є будь-який вантажівка з повною масою (GCM) понад 3500 кг[1]. Підкатегорія N2 використовується для транспортних засобів від 3500 кг до 12000 кг і N3 для всіх вантажних транспортних засобів понад 12 000 кг, як визначено в Директиві 2001/116/EC. Термін середній вантажний транспортний засіб використовується в окремих частинах уряду Великої Британії для позначення вантажних транспортних засобів від 3500 до 7500 кг, які згідно з ЄС також є «великими вантажними транспортними засобами»[2].

Комерційні транспортні засоби до 3500 кг відносяться до легких комерційних транспортних засобів і відносяться до категорії N1. Частина уряду Великобї Битанії також називає ці менші транспортні засоби «великими вантажними автомобілями» (також скорочено «LGV»)[3].

Щоб перетинати державні кордони в ЄС, загальна маса легкових автомобілів не повинна перевищувати 44 тонни або довжина 18.75 м, але довші та більш важкі транспортні засоби (LHV) використовуються в деяких країнах ЄС, де вони відомі як Gigaliner, EuroCombi, EcoLiner, інноваційний комерційний автомобіль, мега-вантажівка та під іншими назвами. Зазвичай вони становлять 25.25 метрів завдовжки і вагою до 70 тонн, і наслідки дозволу їм перетинати кордони розглядалися в 2011 році[4].

Виробники[ред. | ред. код]

поточний

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Heavy goods vehicles. European Commission, Mobility and Transport, Road Safety. 19 березня 2015. Процитовано 2 серпня 2016.
  2. Towing trailers with medium sized vehicles between 3.5 and 7.5 tonnes. DirectGov.
  3. The cost of vehicle tax. DirectGov. The cost of vehicle tax for cars, motorcycles, light goods vehicles and trade licences. Tax classes include: private/large goods vehicles, motorcycles and tricycles[…] The cost of vehicle tax for buses and larger vehicles. Tax classes include buses, reduced pollution buses, general haulage, reduced pollution general haulage, recovery vehicles and private HGV
  4. Position Paper: Longer and Heavier Vehicles (PDF). European Transport Safety Council. 17 травня 2011. Процитовано 2 серпня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]