Випадковий секс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Випадковий секс чи секс на одну ніч — один статевий акт, після якого не очікується жодних подальших стосунків між партнерами. Це поняття ще описують як «сексуальна активність без емоційної залученості або участі в майбутньому».[1]

Причини і наслідки[ред. | ред. код]

Секс на одну ніч може відбутися з різних причин, які різняться між людьми. Приклади учасників — молоді люди, що досліджують свою сексуальність; одинокі люди, що прагнуть вступити в статевий зв'язок без будь-яких зобов'язань або відносини; або одружені, які жадають сексу з іншими, не порушуючи їх шлюб або сімейні стосунки через позашлюбні романтичні відносини.

Дослідження вчених підтверджують, що випадковий секс може позитивно впливати на людину, а саме: зменшувати рівень стресу, позбавляти від депресії і підвищувати самооцінку.[2][3]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Jeffrey S. Turner, American Families in Crisis: A Reference Handbook (2009), p. 47.
  2. Maria Konnikova (25 червня 2016). Casual Sex: Everyone Is Doing It. newyorker.com (англійською) . The New Yorker. Архів оригіналу за 24 жовтня 2018. Процитовано 24 жовтня 2018.
  3. Учені з'ясували, як випадковий секс впливає на здоров'я людини. tsn.ua. 10 травня 2017. Архів оригіналу за 25 жовтня 2018. Процитовано 24 жовтня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]