Вкрадене життя (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вкрадене життя
англ. A Stolen Life
Жанр драматичний фільм[1] і екранізація роману[d]
Режисер Кертіс Бернхардтd[1] і Jack Gaged
Продюсер Бетті Девіс
Сценарист Catherine Turneyd
У головних
ролях
Бетті Девіс, Гленн Форд, Dane Clarkd, Волтер Бреннан, Чарльз Рагглз, Bruce Bennettd, Clara Blandickd, Esther Daled, Фред Келсіd, Мері Форбс, Peggy Knudsend і Tom Faddend
Оператор Sol Politod і Ernest Hallerd
Композитор Макс Стайнер
Дистриб'ютор Warner Brothers
Тривалість 109 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 1946
IMDb ID 0038984
CMNS: Вкрадене життя у Вікісховищі

«Вкрадене життя» (англ. A Stolen Life) — фільм Кертіса Бернхардта, екранізація твору, автор якого — Карл Бенез.

Сюжет[ред. | ред. код]

Художниця Кейт Босуорт чекає човна, щоб поїхати на острів біля узбережжя Нової Англії, де вона має зустріти сестру та дядька. Вона зустрічає Білла Емерсона, з яким вони їдуть в одному човні додому та закохуються один в одного. Патрісія, яка є сестрою-близнюком Кейт, також відчуває почуття до Білла і вирішує відбити його у сестри. Патрісії це вдається, і вони з Біллом одружуються. Одного разу внаслідок нещасного випадку під час морської прогулянки на човні Патрісія гине, і Кейт, котра все ще любить Білла, вирішує, що її єдиний шанс на щастя — це назватись Патрісією. Усі сумують за загиблою Кейт, ніхто не помічає підміни, навіть Білл. Але яке ж було розчарування Кейт, коли вона дізналася, що Білл вже давно не любить Патрісію, і між ними стався сварка. Під чужим ім'ям, вдруге втративши кохану людину, загнана в безвихідь проблемами, які накопичила Патрісія за своє життя, Кейт вирішує повернутися на острів біля узбережжя Нової Англії. Хепі-енд полягає в тому, що Білл все ж здогадується, що Патрісія — це не Патрісія, а її сестра Кейт, і поспішає на острів, щоб зустрітися з нею. Адже, незважаючи на шлюб із Патрісією, Білл все одно продовжував любити Кейт.

Одна з найкращих ролей Бетті Девіс, яка зіграла героїнь із протилежними характерами. На окрему увагу заслуговує якість монтажу фільму, коли на екрані одночасно присутні дві Бетті Девіс.

У ролях[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]