Вулиця Нижня Горова (Черкаси)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Вулиця Калініна (Черкаси))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вулиця Нижня Горова
Черкаси
Район Придніпровський
Колишні назви
Калініна
Загальні відомості
Протяжність 1,7 км
Зовнішні посилання
У проєкті OpenStreetMap пошук у Nominatim
На карті
На карті населеного пункту
Мапа
CMNS: Вулиця Нижня Горова у Вікісховищі

Вулиця Нижня Горова́ — вулиця в Черкасах, яка проходить паралельно вулиці Припортовій, берегу Кременчуцького водосховища та території вантажного порту.

Розташування[ред. | ред. код]

Починається перехрястям із вулицею Кривалівською, поблизу її перетину із вулицею Припортовою. Вулиця Кривалівська повертає на південний захід, а Нижня Горова на схід. На відрізку від Кривалівської до перехрестя з вулицею Волкова з парної сторони є прибудинковим проїздом без можливості транзитного руху. Далі продовжується від перехрестя з Волкова з парного її боку майже паралельно вулиці Припортовій до перехрестя з вулицею Амброса з парної сторони поблизу дитячого містечка "Казка". Продовжується південніше перехрестям з тією ж вулицею з непарної сторони до школи №21, зберігаючи свій попредній напрям. Там розгалуджується на Т-подібному перехресті в обидва боки, один з яких узвозом спускається на північ до перехрестя з Припортовою вулицею, а інший повертає на південний схід, перетинає вулиці Іллєнка та Чехова, і закінчується перехрестям з вулицею Кобзарською поблизу її початку.

Опис[ред. | ред. код]

Вулиця неширока, по 1 смузі руху в кожний бік.

Походження назви[ред. | ред. код]

Вулиця відома з 1883 року як Нижня Горова. 1941 року була перейменована на честь Михайла Калініна. В роки німецької окупації в 1941-43 роках їй було тимчасово повернуто стару назву. 22 лютого 2016 року вулиці знову повернуто назву[1].

Джерела[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 2 травня 2016. Процитовано 23 лютого 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)