Вікіпедія:Вікізустрічі/56

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Звіт[ред. код]

Учасники зустрічі біля входу до УТОПІКу
Томаш Козловський і Юрій Пероганич на презентації, (інші присутні за кадром)
Місце: зала УТОПІК (вул. Лаврська,9)
Час: 16:00-18:00
Погода: сонячно, ~+7°C

Учасники[ред. код]

  1. Томаш Козловський (Польща),
  2. Wizardist (Білорусь),
  3. Jbuket,
  4. Perohanych,
  5. A1,
  6. Ahonc,
  7. Kharkivian,
  8. Olexa Yur,
  9. TetianaF
  10. Z-ultimus,

До початку зустрічі[ред. код]

Вранці A1 і Wizardist милувалися урбаністичними пейзажами київського лівобережжя. Wizardist зауважив, що, в порівнянні з білоруськими містами, Київ виглядає взірцем дикого капіталізму

В обідню пору A1 і TetianaF показали Томашу Козловському Софійський собор і Майдан Незалежності. На жаль, для більш розгорнутої екскурсії Києвом забракло часу.

Основна частина[ред. код]

У залі УТОПІК на проєктор, придбаний «Вікімедіа Україна» минулого року, чекав вдалий дебют — Томаш Козловський провів презентацію Wiki_Loves_Monuments_presentation_in_Kiev. З англійської перекладав Perohanych.

Зустріч продовжилася товариською вечерею в пабі «Портер» (поблизу метро «Арсенальна»).

В ході зустрічі було прийнято ряд рішень. Зокрема, вікіпедистам із Білорусі та Польщі запропоновано взяти участь у Вікіконференції в Харкові, провести спільну українсько-польську вікі-експедицію (можливо, також за участю білоруських колег), вжити заходів щодо популяризації конкурсу в Україні (як всередині вікіспільноти, так і за межами), розпочати пошук спонсорів, продовжити пошук інформації про пам'ятки місцевого значення, зокрема шляхом звернення до місцевих органів влади, продовжити розробку сторінок Вікіпедія:Проєкт:Вікі любить пам'ятки, Commons:Commons:Wiki Loves Monuments 2012 in Ukraine, а також створити окремий сайт конкурсу.