Вікіпедія:Вікі любить музику/ВЛМ 1 група (4 тиждень)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
# п/п Користувач Стаття Андрій Григорій Юрко Стефанія Примітки
1 AlexKozur Traxion (відеогра) Власне сутність гри описана туманно, чи вона справді має стосунок до музики?
2 Ольжич Мушинський Гітара Gibson EDS-1275 вичитайте!
3 Whitevalkyrie Шведський дез-метал слабко розкрита специфіка, є дивні речі в тексті
4 Ольжич Мушинський Глюкофон (музичний інструмент) суцільні помилки і зайвий розділ про класифікацію ідіофонів
5 Стефанко1982 Цзінху Слід уточнити щодо використання. «використовується як акомпанемент у Пекінській опері» — це не зовсім так, англ. вікіпедія з цього приводу пише: «The accompaniment for a Peking opera performance usually consists of a small ensemble of traditional melodic and percussion instruments». Зі строєм інструменту також слід роз'яснити.
6 Стефанко1982 Цзінерху те саме
7 Стефанко1982 Цудзумі цікава інформація щодо підігріву і вологості, але туманно описана
8 Iskander ukr Буддійські піснеспіви статтю слід категоризувати, зв'язати з іншими, дещо вичитати, доречним був би відео- чи аудіоприклад
9 Стефанко1982 Ченг варто описати стрій інструменту, додати аудіо чи відео
10 AlexKozur FL Studio Mobile
11 AlexKozur Record (програма)
12 Iskander ukr Імпресіонізм у музиці Публіцистичний стиль, скопійований з російської статті. Переклад потребує редагування
13 Whitevalkyrie Блек-дез-метал Ознаки стилю розкриті слабко, статтю слід вичитати і стилістично підкорегувати
14 Bird's Number Хроместезія При перекладі статей не забувайте імпортувати також і посилання на джерела!!!
15 Стефанко1982 Чогур
16 AlexKozur Renoise
17 Ketrin Домінантовий лад Точка зору Юцевича і Холопова не ідентичні — Юцевич описує лише один лад (той самий, в якому написано Антракт до IV акту опери «Кармен»), тоді як Холопов сюди приплітає також двічі-гармонічний мажор (на малюнку його назвали ще й «циганською гамою»). Цей нюанс варто прояснити. Крім того можна згадати ще англійців, які той самий лад називають «фригійською домінантою»
18 Ольжич Мушинський Музична пилка «За рисами відноситься до глісандо» — Ви впевнені, що розумієте, що написали? Переклад потребує редагування. Зокрема слово "штрих" - то є музичний термін, тому його не можна перекладати словом "риса".
19 Стефанко1982 Шалюмо В описі файлу — «Clarinette, registre du chalumeau», боюсь звучить там таки кларнет
20 Стефанко1982 Шупелка охоплює хроматичну шкалу (дві октави), за винятком першої ноти нижньої октави — це речення слід переписати у зрозумілий спосіб (дослівний переклад тут не підходить)
21 Стефанко1982 Еуфоніум Суттєва помилка в першому реченні: "басовий мідний духовий музичний інструмент родини саксгорнів". Насправді не басовий, а теноровий (у рос. Вікі - та сама помилка). Також замість "тенорна туба" краще писати "тенорова туба".
22 AlexKozur Gregorio (програма)
23 AlexKozur A440 Треба як слід вичитати. Настройка інструментів (не «налаштування», якщо йдеться саме про стрій), «минусоїда» (звучить принаймні синусоїда) і так далі… Помилково вжито термін "період".
24 AlexKozur Закони Мерсенна Слід попрацювати над стилем статті, а малюнки і описи до них - доперекласти. Має місце надлишкова вікіфікація для звичайних понять, натомість не підготовлене введення терміну "напруга".
25 Стефанко1982 Юецинь Ось тут роль у пекінській опері описана коректніше! Слід відповідні правки внести у визначення, а також інші статті про подібні інструменти. Слід би також написати про стрій (є в англ вікі).
26 Стефанко1982 Вірджинел Визначтесь з правописом - "е" чи "а", бо в статті є різні варіанти. В АД до речі теж, і це варто якось відобразити.
27 Стефанко1982 Альтернативне кантрі Помилка у визначенні: альтернативне кантрі - то не є жанр.
28 Lxlalexlxl Симетричні лади Стаття успадкувала у росіян як достоїнства, так і недоліки. Росіяни непогано знають творчість, наприклад, Римського-Корсакова, посередньо - Месіана, і геть кепсько - Лятошинського. Ці особливості вилазять у їхніх статтях постійно. і ми мусимо на це зважати. Тому текст «...використовується тільки в російському музикознавстві; в Європі і США йому близький термін «лади обмеженої транспозиції» - для російського автора є нормою, але для українського - показником бездумного копіпастингу. Слід поцікавитись, що пишуть по цій темі вітчизняні науковці. Підкажу, що є дещо навіть в інтернетах. Додав прізвища українських композиторів і два посилання на статті. Олександр Пилипчук 12:15, 3 липня 2018 (UTC)
29 Стефанко1982 Каекееке
30 Iskander ukr Лігатура (нотація) розділ "Інші значення" - як слід вичитати!
31 Яромир Хмільний Бразильський треш-метал
32 Стефанко1982 Паху
33 Iskander ukr Звукова петля Тут би як раз місце детальніше розкрити питання використання звукової петлі в техніці семпліювання
34 Стефанко1982 Улі улі
35 Стефанко1982 Таїтянське укулеле
36 AlexKozur Бар (музична форма)
37 AlexKozur Протестантський хорал Вичитати, є дивні речі
38 AlexKozur Текстомузична форма Оскільки термін суто російського походження, слід було би для початку розібратися чи закріпився він в українському музикознавстві і писати саме з цих позицій. В українському музикознавстві натомість в подібних випадках вживають термін "Музично-поетична форма" (практично точний відповідний англ. poetic musical form) - він є у засадничій праці Іваницького, і через нього ж пояснюються відповідні форми в довіднику Юцевича і деяких інших довідниках. Цю обставину слід врахувати в інших статтях про музичні форми. Крім того, з російської вікіпедії перекочував і неграмотний перелік прикладів форм через жанри. Жанри не є формами (як і навпаки).
39 AlexKozur Гімн (католицький) "текстомузикальная форма"??? див. вище
40 AlexKozur Кводлібет
41 AlexKozur Органна меса
42 Ольжич Мушинський Тіно Россі Вичитати і прибрати сентименти!!!