Вікіпедія:Вікі любить пам'ятки/Інтер'єри

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Головна Пам'ятки Номінації Правила ЧаПи English

Спецномінація «Інтер'єри»

Спецномінація «Інтер'єри» фотоконкурсу «Вікі любить пам'ятки» присвячена світлинам, які зображують внутрішню частину та елементи будинків, які є об’єктами нерухомої культурної спадщини України. У цій спецномінації можуть брати участь роботи, зроблені й під час конкурсу. Тобто немає обмеження для завантаження тих світлин, які були зроблені після 30 червня, як в основній частині змагання.

Часті питання[ред. код]

Що саме вважати інтер’єрами? Чи можна подавати на цю спецномінацію внутрішні архітектурні елементи?[ред. код]

Для умов цієї спеціальної номінації за умов військового стану «світлинами інтер’єру» вважаються світлини внутрішнього убранства чи архітектурних елементів (сходів, ліпнини тощо) будівель, які є пам’ятками. Переважно це будуть пам'ятки історії та архітектури. З безпекових міркувань фотографування зсередини зруйнованої пам'ятки, де відсутні стіни чи стеля, не заохочуються. Оргкомітет сподівається, що учасники не будуть намагатися обійти правила, наражаючись на небезпеку.

А можна подавати відео інтер’єрів?[ред. код]

Так, але його будуть оцінювати в окремій спеціальній номінації «Відео», вимоги вказані тут. Автора найкращого відео інтер’єрів пам'яток буде відзначено окремо.

Якщо на спеціальну номінацію «Інтер'єри» можна завантажувати поточні світлини (зроблені після 30 червня 2023 року), то може можна було й взагалі не обмежувати учасників?[ред. код]

Ні, організаційний комітет вважає, що небезпека для учасників залишається (як і для національної безпеки) — люди з фотокамерами чи телефонами, які знімають будівлі, ще й під час конкурсного періоду, у жовтні, коли знову можуть початися масові обстріли інфраструктури, наражатимуться на підвищену небезпеку. Фотографування ж інтер’єрів складно зробити без чіткого дозволу жителів чи власників будівлі, а також складно зафільмувати щось важливе з військової точки зору.

Як взяти участь[ред. код]

Створіть чи увійдіть у свій акаунт у Вікіпедії, натисніть «Запам'ятати мене».

Знайдіть сфотографовану (або потрібну) пам'ятку у конкурсних списках.

Натисніть [Завантажити фото] чи «Завантажити ще» у колонці справа. Дотримуйтеся інструкцій завантажувача. Оновіть сторінку, якщо не бачите його.

Потрібно вказати, що подаєте фото на спецномінацію «Інтер'єри», вибравши «Так» у випадному меню біля запитання «Чи бажаєте подати фото на спецномінацію “Інтер'єри”».


Нагородження[ред. код]

За результатами спецномінації журі визначить та нагородить авторів десяти найкращих фото інтер’єрів, десяти авторів найкращих серій фото та найактивніших учасників.

Журі[ред. код]

Журі спеціальної номінації перебуває на стадії формування.


Головна Пам'ятки Номінації Правила ЧаПи English